Aktuálně: 2 475 inzerátů • 293 234 diskuzních příspěvků • 21 494 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 13:32:52 xxx.xxx.198.226

Tak já mám za to, že “genetická výbava rodičů” je celkem přesný výraz, protože to, co není v genetické výbavě rodičů, se z předchozích generací nepropasírovalo 🙂 Pokud bychom mluvili třeba o vlohách, tak to už je něco jiného, to je ovšem fenotyp. U toho genotypu je dáno, co není v genotypu rodičů a nevznikne mutací, to se tam prostě neobjeví.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 12:45:11 xxx.xxx.198.226

A jinak abych jen nemoralizovala.

V pátek jsem šla na procházku (pěšky…) s poníky, chlapečci byli moc hodní, holčičky (jezdkyně) též. V sobotu jsem nedělala nic, slovy NIC. Zrušila jsem vyjížďku z důvodu sněhu a svého zdravotního stavu a kurýrovala jsem se. Válela jsem se doma, pospávala jsem, uvařila jsem fantastickou čočku, k ní vídeňské minipárky a volské oko a zlatou cibulku a kysané zelí koupené někde ze dvora. Zbytek jsem měla dnes k obědu a jen se oblizuju. Večer jsem jen zašla koním a slepicím hodit do krmítek a šup zase do peří.

V neděli jsem též většinu dne proflákala, dokopala jsem se tedy vyprat a vytřít na chodbě a v bytě (ty tři metry čtvereční), zato jsem ale k obědu jen ohřála hermelín v horkovzdušce a k němu rohlík. Odpoledne jsem se vypravila ke koním a už jsem měla špatné svědomí, že jsem zase kulový udělala, tak jsem aspoň dovršila a přesypala hlínu mezi dvěma zvýšenými záhony a jeden jsem naplnila odspodu, a zasadila jsem do nich česnek a cibuli. A někdy se musím dohrabat naplnit ještě ten čtvrtý a do něj už zbyla jen cibule. Tak snad bude příští rok ouroda! Možná se donutím založit ještě jeden zvýšený a nebo naopak zasadit zbytek cibulí do země. Možná spíš do země, ať vidím, zda to na podzim udělá nějakou změnu proti sázení na jaře 🙂

No, a to bylo všechno, přátelé. Tento víkend jsem se jen kurýrovala, prolívala čajem, cpala se jablky a hruškami a venkoncem dělala vše pro to, aby se mě pustilo to nachlazení. A?

A prd, vážení. Furt stejné jako když jsem v pátek lezla z práce! Takže končím s kurýrováním a hodlám fungovat jako by mi nic nebylo (ono taky dohromady není…) a prostě to přechodím a nebo rozjedu, ale hlavně už kolem toho nebudu cupitat po špičkách.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 12:35:09 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍

Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 12:11:10 xxx.xxx.198.226

Výraz Krizová (…) jsem tedy ještě nezaregistrovala 😲 Všude se o tom píše jako o válce… 

Namátkou na foto…

Obrázek
⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 12:03:16 xxx.xxx.198.226

Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”. 

To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 11:41:45 xxx.xxx.198.226

Genetické poruchy jako příčina intersexuality zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Intersexualita

Defektní může být třeba umístění určitých pohlaví kodujících úseků na chybném chromozomu, to bych pak s klidem označila za defektní geny. Případně ten pohlaví kodující úsek může zcela chybět. Ale možností, jak dojde k nesouladu vnějších pohlavních znaků s většinovým fenotypem, je celá škála.

Jinak u lesnížínky to považuji pouze za nešťastně vybrané slovo, protože pokud už bychom vinu skutečně hledali, tak krom jiného může být na vině genetická výbava, kterou rodiče potomku předali. Ale vina ve filosofickém slova smyslu to být nemůže, protože jak nevědomí rodiče, tak jejich nevědomá genetická výbava, nemohou být uznáni vinnými. Na druhou stranu pokud se opřeme pouze o běžný význam slova, tak obrat jako “vinou studené fronty ze severozápadu se sníží teploty” můžeme běžně zaregistrovat. 

⋮
Buggyra
Buggyra 25.11.2024, 09:21:18 xxx.xxx.198.226

Dávala jsem klíčený i vařený ječmen (jen jako zpestření), zejména po vařeném se soudružky mohly zbláznit. Letos ječmen nemám, tak mají smolíkof a žerou oves, co kůň vyháže ze žlabu 🙂

Úplně si tedy nemyslím, že by klíčení nějak ovlivňovalo složení zrovna slupek (plev), ten betaglukan bude záležitost endospermu.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 14:52:33 xxx.xxx.198.226

Tyjo, tak to potlesk, já mám obavu, že bych si o tyč tak maximálně vyrazila zuby, no žebřiny vůbec, málem se nezvednu ani z podřepu o stůl… Míče se bojím, vždycky mě někdo napálil do obličeje, takže tam bych byla jedině ráda, že je to ten měkkouš. Na tělák jsem chodila, ale v ničem jsem nevynikala, kromě vytrvalostního běhu, no. Tyhle nářaďový a míčový věci, to bylo naprosto mimo mě, kolektivní sporty vůbec špatně, tradičně při vybírání do družstev jsem zůstávala ve výběru jako předposlední před těmi, kteří už se jen kouleli. Já jsem byla hubená, ale neschopná… Při přehazované jsem nepřehodila pole soupeřů… A vždycky jsem tam zůstala sama, protože jsem měla takový strach, že se mi povedlo dlouho utíkat před míčem, ale nakonec mě stejně vždycky dostali a byla to šlupka, aby to stálo za to. Brrr, to je něco, co mi fakt od školy nechybí.

Zrovna jsem četla k tomu celkem vypovídající článek https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/37725-telocvik-stresuje-60-procent-stredoskolaku-sestina-vubec-nesportuje.html

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 12:48:38 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 22.11.2024, 12:26:18

Když odpovídám přímo nad příspěvek nad sebou, tak to nenavazuji.

Co mám dělat jakože s válkou. Předpokládám, že je to válka na Ukrajině v tom snímku. Nebo to má změnit můj názor na něco? Jestli jo, tak jsem nepochopila, na co.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 12:16:26 xxx.xxx.198.226

Tak ještě materiály umí přeprodávat ManMat. Můžete se jich taky zkusit zeptat.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 12:14:44 xxx.xxx.198.226

Tak asi jak po které válce. Ale to je přece něco, co  mě nemusí vzrušovat. Jestli se k takové válce schýlí, tak se beztak můžu jen zasmát. Tak proč si toho lososa nedat 🙂 Dobrou chuť!

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 11:55:19 xxx.xxx.198.226
rapotačka:

kdyby Rus stáhnul svá chapadla 

“”"""""""""""""""

. . . No asi je nestáhne.  Ani neprohraje. Spláchne nás to všechny. 

To je rozhodně jedna z možností. No ale nehodlám kvůli tomu propadat panice.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 11:54:18 xxx.xxx.198.226

Mně přijde jako že jedna o koze a druhá o voze. 
Jaký útok? 
Tak napište ministrovi dopis, no.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 11:42:20 xxx.xxx.198.226

Já jsem ráno zakašlala! Takže jsem zrušila akci s koňmi a hodlám se kurýrovat o víkendu. Příští víkend míříme s rodinou na zájezd do zahraničí (jen na víkend) a nerada bych tam po nich prskala.

V noci mrzlo, tak mi asi popraskala posbíraná vajíčka u slepic, zrovna kolegyně hlásila, že by si vzala na vánoční pečení, tak jsem ji uklidnila, že teprve zvím, zda bude co jí v pondělí dát 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 11:36:51 xxx.xxx.198.226

Asi jsem nějaké ty zkratky rozklíčovala, ale jiné ne. Mě nějak jiní magoři (kde jsem řekla, že Rus je jediný magor?) v tuhle chvíli nepálí, víte, protože nějak nemají úplně vliv na moji bezprostřední budoucnost. Leda by odpálili nějakou tu rafinérii. Asi jiný magor upe nenastartuje třetí světovou, že ano. Zatím je ta největší pravděpodobnost skutečně u Rusa.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 11:23:36 xxx.xxx.198.226

Každý den pořád dokola stále stejná masáž o nezbytnosti války ve východní Evropě…

Kdo vás masíruje? Kdo tvrdí, že válka je nezbytná? Naopak, každý vám řekne, že kdyby Rus stáhnul svá chapadla, válce je v tu vteřinu konec. No, věřit mi nemusíte, že.

⋮
Buggyra
Buggyra 22.11.2024, 10:01:08 xxx.xxx.198.226

Jenže když začne válku, zůstane mu jediný spojenec, KLDR. Možná.

Nikdo válku nechce. Ne světovou. To není dobré pro obchod a penízky se musí točit. Spousta lidí má rozehrané spousty investic v různých oblastech, najednou by se všechno stoplo a jel by se jen válečný kolotoč, nehledě na ty poválečné škody, kdo to bude platit?

Ale samozřejmě musíme vzít v potaz, že Putin je magor. Nemusí uvažovat logicky. A jeho štáb lidí, kteří mají rozjeté ekonomické cíle v různých oblastech, na něj úplně nemusí mít kýžený vliv. Takže…

Inu, parafrázuji svého oblíbeného jůtůbera, stojím za tím, že nebude třetí světová, protože kdyby začala, stejně už byste neměli šanci se mi vysmát, že mi předpověď nevyšla 😀