Robovský, ne Roborovský 🙂 Honza je hyperaktivec, dotaz chtěl mít rychle ze stolu, tak mu to upe nevyšlo, no. Na přednášce většinou nestíhá ani mluvit, kolik toho potřebuje říct 😀 Ale o zvířatech ví odshora dolů a zase nazpátek.
Robovský, ne Roborovský 🙂 Honza je hyperaktivec, dotaz chtěl mít rychle ze stolu, tak mu to upe nevyšlo, no. Na přednášce většinou nestíhá ani mluvit, kolik toho potřebuje říct 😀 Ale o zvířatech ví odshora dolů a zase nazpátek.
Střední pudl 🙂
Ale “venku na zahradě” bez přítomnosti lidí to podle mě nedá a bude si hledat zábavu, nejspíš vyštěkávání čehokoli, co se pohne.
Sarah01:Píšou, že nestíní na 100%. A ty závěsy blackout mají 100%ní stínění? Ony ani ty hliníkové žaluzie nestíní úplně. Takže když potřebujete kvůli pouličnímu osvětlení, tak to asi chce něco echt. Jsem kdesi viděla reportáž o rodině, která bydlí u přejezdu, kde je to bílé blikající světlo, a prý nepomůže vůbec nic a dráhy to nechtějí řešit, a to tam prý projedou max 2 vlaky denně, v noci žádnej.
Tam jedině okenice.
Orionka:Jasně, jenže vy nejste celý Česko, vy jste u nás, skoro. Co to je - dvě pohoří, tedy jedno je jen pohoříčko.
Tak, vítejak. Co je doma, to se počítá 🙂
A jak je dostanete do toho kotce: postavíte ke kotci koridor s rozšířeným vstupem a pomalu, trpělivě a ohleduplně tam kačenu s kachňaty naženete. Kotec nechť je světlý, aby se tam kachna nebála vlézt.
Náhodou, mně během víkendu napršela kubíková nádrž. Slušný slejvec.
To by mě švihlo, fakt.
Já se od určitého momentu naučila vůči cizím zvířatům “provozní slepotu”. Jen si povzdychnu, jaký to chudák, otočím se a jdu. To bych nedělala jinýho a musel by mě živit stát.
Teď naposled osm krůt ve výběhu velikosti europalety. Určitě jsou na pekáč, ale… jsem odbočila.
orionka-2:Ještě že děti nekoušou. To by bylo pokousaných rodičů, kteří takovou výchovu preferují u dětí . Pardon za odbočení, ale ten váš text k tomu děsně nahrál.
Přesně mě to napadlo, ta analogie s dětmi!
přesně, dvakrát rýži, dvakrát těstoviny, dvakrát brambory, a z těch zbylých pak ještě umotám br. salát 😀
assil:A není to Pamlsek nedám jako jedno, protože pes se už samoodměnil tím hnusem?
no není, ušetřím si pamlsek 😀 Teda pro psa to teoreticky jedno je, no ale on k vám běží pro ten pamlsek a u toho loutá ten hnusíček, no a přijde a nedostane nic, resp. příchod samozřejmě nijak negativně nekomentuji (komentuji negativně, když “to” polyká), ale ani pozitivně. Vidím tam rozdíl od situace, že hnusíček třeba nesloutá a nechá si ho u mě sebrat a pak jsou velké ovace a dobrůtka do tlamičky, případně pokud hnusobu pustí z tlamy a běží pro pamlsek a celou dobu jsou velké ovace a ještě dobrůtka do tlamičky.
Také vařím dvakrát do týdne a pak zobu průběžně. Zásoby, co zbyly z táborové kuchyně (konec tábora 10.8.) jsem dojížděla včera 😀 čočková polévka mňam mňam
balu:Neotevřete jí tlamu ani když zatlačíte na pysky?
spíš na dásně, ne?
efe: Doma to umí? Tj. vyměnit hračku za pamlsek, vyměnit něco ovoněného za pamlsek a následně vyměnit něco jedlého (velkého, aby to nemohla hned slupnout) za pamlsek a následně vyměnit něco slupnutelného za cennější pamlsek? Mám za to, že je dobré na to mít spešl povel, jakože třeba “výměna” nebo “čenž” (jako že to je asi slovně výraznější), aby pes vždy věděl, o co konkrétně jde.
Pak se nacvičuje v řízeném prostředí a pak až to lze vyžadovat venku.
No a když hnusobu slupne, tak samozřejmě pamlsek není. Označím to chování jako nevhodné “no, to neděláš dobře, Jaromíre, s těma sirkama" a pamlsek nedám.
Než to milá zlatá pochopila, prostě chodila ven s košíkem. Co už.
Aha, už doplněn edit, že přišlo z JCU 🙂 Díky
Známá rozdávala koťata, tak jsem na to odpověděla, že pokud má jejich matku, kastraci zaplatím. Můžete pomoci i takto. Pokud tedy paní je ochotná a jde jen o peníze. Různé programy také pomáhají s kastracemi, jako jmenovala Megí. https://kastruj.cz/kastracni-programy/
Měli jsme labradora. Dávali jsme jí košík. Stejně se k tomu hnusíčku hrnula, takže košík nám zařídil, že to nemohla vzít do huby. Když to bylo dobré (ohryzek…), tak jsme jí ho sundali, takže musela počkat na uvolnění a pokyn. Po čase bylo možné jít i bez košíku, kdy se u hnusíčku zastavila a zeptala se, zda může. Po hodně dlouhém dalším čase starší pes už přestal vyhledávat hnusíčky úplně. No samozřejmě jsme měli nějaký povel jakože “fuj” tak nějak běžně provozně k tomu.
assil:Kde?? U nás dneska ráno v 5 sice tma, ale 16 stupnů, vedro jak kráva na tuto ranní dobu. 😀
Mezi čtvrtou a osmou… Sice fakticky asi nějakých 12 stupňů, ale pocitovka pěkně na devíti 🙂
Cha, mám žalužie, nějaké desítky let, nečistím je, téměř s nimi nehýbu, a slouží a slouží… Jo, na jednom okně se utrhnul jeden ten vytahovací provázek, takže když tu žaluzku tam vytáhnu, tak je nakřivo 😀 Jsem tak šťastná, že mě nějaké vnitřní puzení nenutí to řešit a mohu kolem toho chodit, aniž by mi to jakkoli vadilo! 😀
Neradím se Fikovnici ohánět se nevhodným nábytkem teď. Ale ve chvíli, kdy jí změní pracovní prostředí k horšímu, použít to jako argument k návratu do lepšího stavu před změnou. To je velmi snadné.
Navíc pokud máte od lékaře posudek, že máte špatná záda a potřebujete ergonomickou židli a polohovatelný stůl, tak to prostě zaměstnavatel má zajistit a nebo vám má zajistit takovou práci, která vyhovuje vašemu změněnému zdravotnímu stavu. Když nezajistí, jistě vám vznikají na něco nároky, případně se zamtel vystavuje nějakému postihu.
Tady bydlí husky.
Zahrada se nezavírá, pěstěný anglický trávník je bez poskvrnky a neviděla jsem toho psa jedinkrát venku…
Ale je krásný.
Stále mi vrtá hlavou, proč tam nestrčili plyšového. Dvakrát denně změnit jeho polohu, aby si lidé od cesty mysleli, že je živý, by stálo méně péče, než strkat tam vodu a krmení a uklízet bobky.