Hm, ta selontra se prodává jen profíkům. Škoda, že zrovna ten bezpečnější jed prodají jen registrovaným. No i tak děkuji. Jak jsem se na to zakoukala, možná zkusím nejprv živochytku… Jen teda nevím, komu za barákem pak ty myši vypustím 😀 Možná s nimi zkusím nakrmit slepice…
Jo to já nejen že nebudu myši chytat do pastičky, já je rovnou budu trávit. Je tam takých myší, že bych musela denně stražit 10 pastí, na to nemám čas. Snad to neodnesou sousedovic kočky nebo moje slepice…
Napadá mě - nevíte, jestli existuje jed na krysy, co neotráví kočku? To asi těžko, že.
Varaxi, vaše aktivita je vždy dechberoucí, závidím 🙂 Lichořeřišnici bych měla také zasít, protože máti ji jako vždy vyseje v květnu a bude se divit, že to pokvete až v červenci… Také jsem mámě loni zrušila její jahodový děszáhonek v mém bramborovém políčku, nyní budou pěkně po celé ploše brambory. A jahody jsem jí přehodila (nechce se mi říkat "přesadila, protože to není pravda, jen jsem tam ty drny naskládala) do zvýšeného záhonu. Tak jsem zvědavá, zda si s tím letos bude něco dělat. Nebude 😀 Já mám svoje jahody ve svém zvýšeném záhoně pěkně v geotextilii, aby mi tam nerostla buřeň, tak jsem zvědavá, jak se letos, druhý rok od přesazení, otelí. Měla bych je před další sezonou zase přesadit? Někdo říká, že by se mělo co dva roky…
Jo a pažitka mi krásně přežila zimu, z čehož mám upřímnou radost 🙂 Už je 10 cm ze země!
no vždyť to budou žrát svrchu. Ony ty tubusy by jim ani nic jiného neumožnily, ve finále. Mně se ale daleko víc líbí ta myšlenka stínítka na lampy zavěšeného nad hrncem s třásněmi až na zem, kdy hrnec šoupnete pod stínítko a je hotovo, nemusíte řešit pokličku, znečištění, atd.
Ale to je vždy otázka toho, jak moc vám ti ptáci okolo vadí. Pokud vám vadí tak, abyste s tím něco udělala, tak uděláte. Pokud zase tak nevadí, tak neuděláte 🙂
to je zase magořina. Budeme věnovat tisíce let vznikající výrobní prostředek kámošům za příspěvek do kapsičky a skrývku skládkovat kdesi, dokud ji vítr nerozfouká do rybníků. A za jiné prachy budeme rekultivovat důl ČSA, kde sto let ani tráva…
Taky se dá na ten hrnec šoupnout kus kartonu s přidělanými ruličkami od papíru, aby ty slepice musely zobat těmi tubusy, tam vrabci nejspíš nepolezou. Taky se hrnec dá šoupnout pod poklop po jehož obvodu zavěsíte třásně, pásky nebo řetízky, kterými slepice naučíte procházet, ale vrabci neproletí.
Jednou šel pán kolem ohrady, vzal dítě asi tříleté, vysadil ho přes to pletivo na úroveň koňovy hlavy, že asi to dítě aby si koně pohladilo. No kůň řekl “díky” a dítě si převzal. A že máme pletivo dvoumetrové a pán nestál zrovna u branky, než stihnul zalapat po dechu, nesl mi kůň dítě v ústrety 😀
Dítě se taky smálo, že kdyby se válelo po zemi, asi se jen tak nezvedne 😂
(samozřejmě propagaci fašismu a podobných zvěrstev z toho vyjímám).
Propagace fašizmu se může plížit zcela nenápadně.
Třeba rež. Sommerová v rozhovoru : Není přece možné, aby volební hlas nás chytrých, informovaných a sečtělých měl stejnou váhu, jako těch hloupých, líných, co jen křičí u piva. ( Není to doslova - ta první půlka ano, a najít to neumím )
A já pořád říkám lidem, že vláda je naše vizitka. Co jsme si tam zvolili, to máme, pravý předobraz národa 😀 A lidi na mě koukaj jak sůvy z nudlí, ale je to pravda! A volili to i ti chytří, informovaní a sečtělí, a že se za ně považuje kde kdo 🙂
Saga: já to tak neprožívám, jeho věk se kloní už k dvacítce, čistě už chodit asi nebude, předloni a loni už měl nějaké potíže, už tak nějak plánuji - neplánuji podle toho, zda bude chodit nebo nebude. Až budou prachy, zase koupím lepší přípravek na klouby, ať se zvetí, a uvidím, jestli bude stát za to ho na tom nechat přes rok a nebo mu třeba dát napíchat bonharen, už jsem o tom uvažovala loni…
Já ho promačkala v kopytě háčkem, a žádná reakce, tak uvidíme, ale to měl prve s abscesem dost podobné, vetka musela diagnostickýma kleštěma dost hledat, a to kůň chodil o třech. Taky měl tenkrát absces pod střelkou. Provalil se sám, vetka pak jen otevřela druhou díru. No, se zapařovákem ani jiným se patlat nebudu, pokud se to nebude lepšit, přijede vet, a bude to. Tentokrát mi přijde, že to od kopyta není, a mám možná i podezření, kde se uhodil/zhmoždil, bylo vytažené prkno na jednom místě. Ale ví bůh, vyčkám věcí příštích.
Loni mi třeba okulhal naprosto neidentifikovatelně přímo na jedněch závodech, sedla jsem na čistého koně a odcházela s koněm po třech, to byly prosím závody bez skákání, v podstatě westernová drezura. A nepřišli jsme na to, čím to. Po dvou měsících byl jakž takž dobrej.
Škoda, že je teďka leklej i ten španěl, protože dřív jsem mohla v době neschopnosti B jezdit na něm. Teď musím s děckama chodit pěšky. A to vozit si zadek je moje prio…
No to záleží na situaci (počet slepic na plochu, co je to za slepice, jak moc pro ně bude zajímavý záhon…), nezbývá než zkusit a uvidíte 🙂 Já na oplocení ploch před slepicemi pořizuji normálně metrové králičí pletivo, a i tak mi ho lehké lohmanky při velké motivaci přehupsnou jak nic.
My česali taky primárně doma, chlupy se pak smetly. To jsem uvedla prve jen jako příklady, že občas jsme vzali hřebínek ven a nebo u koní vzali psa tím, co bylo na čištění koní.