o zvýšených protilátkách na toxo u Parkinsona a Alzheimera (pořád stejný odkaz Wikiskripta): Tato hypotéza vlivu toxoplazmózy na člověka se však opírá především o korelační studie. Korelace ale nevypovídá nic o tom co je příčinou a co následkem [1]. Z hlediska kauzality [2] má už hodnotu longitudinální výzkum [3]. Ten byl uskutečněn na náhodném, místně reprezentativním vzorku a tuto hypotézu o výše uvedených vlivech latentní toxoplazmózy na člověka vyvrátil [16].
Pokud to chápu správně, tak k infekcím novorozenců - Asi 67 % pacientů nemá žádné příznaky infekce. - by mělo znamenat, že se u těchto dětí toxo nijak negativně neprojeví.
No a k tomu tedy přidám nějakou tu podstatnější informaci: Vylučování oocyst u kočky probíhá jen při jejím prvním nakažení a to asi po dobu 2-3 týdnů. Následně si kočka vytvoří odolnost a při dalším nakažení již oocysty nevylučuje. Bývá uváděno, že největší nebezpečí hrozí od koťat do věku 7-8 měsíců a to zvláště od koťat divokých. https://labvet.cz/blog/toxoplazmoza-u-psu-a-kocek/
Jo, to je opravdu úžasné, když to někde nezajistím nebo mi to vyklouzne a celé to klubo se sroluje zpátky a ještě cestou nabere nějaké listí a větve 😂
Docela si gratuluju, že nemám ani náznak OCD a spousta věcí je mi tak nějak “volná”, chlap takové náznaky má, a je s ním někdy k nevydržení - a naopak on trpí, když já něco buduju, protože… no, provizorní věci mi vydrží deset let, když se to může přivázat provázkem, proč bych to šroubovala, když se to může přidrátovat, proč bych tam dávala panty, no…. 🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.03.2025, 21:44:46
Neposlouchala, teď o tom čtu nějaké titulky, no ti lidé vůbec netuší, co to je mRNA a jak funguje, pokud něco takového můžou tvrdit. Tak co už, máme demokracii, svobodu slova, pokud jim na SK fakt jebne a přestanou používat mRNA vakcíny, lidi budou jezdit za očkováním proti rakovině do CZ, nevadí mi to 🙂
Normální balíky jsou po 50 metrech a těžké je to jako kůň. Ideální je mít dva lidi 😄 Když nemáte, tak holt rozvalit na zem a zvedat postupně. Jsem těch ohrad natahovala…. Naštěstí to pletivo nemusím mít vypnuté 😀 Stačí ho navěsit na sloupky, nějak. Mluvím jak o tom králičím pro slépky, tak o tom lesáckém, co nám ohraničuje výběhy.
Musím někde nakoupit větší desítky metrů nějakého pletiva, střihnout to na půlku, a posadit ho pod ohrady na straně, kde mi slepice pravidelně chodí, kam nechci… Třeba se odkaz na plasťáka bude ještě hodit 🙂 Teď to tam mám zabedněné různým haraburdím a je to nepěkné a špatně udržovatelné a ještě se v tom drží slepýši (!).
Jinak vzdělaní lidé už spíš potomky nemají. Tím bylo myšleno, že musíme dovzdělat ten zbytek, co právě tu populační křivku furt žene. Jistě se mezi těmi nově erudovanými národy najde dostatek jinak nedoceněných géniů, kteří leccos vyřeší a vymyslí 🙂 Možná se tam skrývá někde v Etiopii, Kazachstánu nebo Paraguayi nějaký ten mozek, co spasí planetu, postrčí jadernou fůzi, zjednoduší vesmírné lety, vyčistí oceány nebo tak něco.
Ono to není dobře vidět, ale na obru č. 4 mám také tohle plastové pletivo, jako má assil 🙂 Je fajnové v tom, že je lehké a daleko lépe se smotává, na druhou stranu po pár letech na sluníčku má tendenci praskat, třeba když ho přišlápnu tyčkou k zemi (nechci podlejzače). Kovové pletivo je vopruz na přenášení a manipulaci, na druhou stranu některé kusy mám už deset let a kromě oprýskaného laku není problém.
Na poslední fotos to bude nějaká chvíle, kdy jsem je začala pomalu pouštět z oplůtku, aby si zvykaly být navolno (každou generaci nakoupených halovek musím navyknout), pouštím je tak vždycky těsně před západem slunce, aby se mi moc nerozutekly a držely se u kurníku 🙂 Taky je vidět, jak je sluníčko nízko.
To budou mít holky vymazlený 🙂 Já pořídila slepice, dala jim co kurník kartonovou krabici (v buňce) a kurnik vymýšlela za pochodu. Nakonec jsem skončila u dětského domku od nějakého samodomo, co mu vyrostly z toho děti 🙂 Za tři tisíce a naftu. Jenže já je můžu naštěstí pustit mezi koně, tak nemusím výběh řešit.
Předevčírem jsem vedla návštěvu k hříbatům, abych jim je ukázala, a v oné části výběhu byl ještě schovaný za trsy trávy snížek sem tam, a já ve své slepotě viděla peří, tak říkám “jéjej, něco mi zahrdlilo slepici” a chlap “kde, nic nevidím”, tak jsem teprve zaostřila a dím, že už mám opravdu dost…. Ale ano, s tím rizikem holt musím(e) žít (já i slépky).
Loni něco přikvačilo mi je vyvraždit až kolem dubna, května, tak až ta doba nastane, zase postavím alcatraz já (musela jsem ho zrušit, protože mi jím procházela pitomá hříbata, oplůtek s el. sítí prostě není dostatečná překážka…) a dámy budou muset být přes dopoledne zavřené ve voliéře.