Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 10.02.2026, 17:18:35
Zjištění amerických tajných služeb a vyjádření jejich ředitelky má být oficiální vyjádření názorů ruské strany? Nebo asi nerozumím.
Já se ptala na to, zda máme oficiální informace o tom, co chtělo Rusko na začátku války udělat po dosažení vítězství. Řekněme tak v prvním měsíci. A tedy jsem si i sama odpověděla.
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 10.02.2026, 14:15:15
Jo, směrem od ČB je ten kruháč v pohodě, tam můžete jet zkratkou mimo kruháč rovnou do Bene a nebo najet na kruháč a jet rovně nebo dokola.
Bývala tam x km kolona právě i kvůli té křižovatce u Bene, tam to stávalo víc, než udělali kruháč, teď je to mnohem lepší, zabrzdí se to až v těch dvou proudech těsně před kruháčem, ale tím, že je to rozdělené do dvou, tak je fronta poloviční. Nevím, co se stalo, že teď to stojí u Konopiště (a ještě nevím, zda dole u přechodu k zámku a nebo nahoře na horizontu vlastně už mimo Benešov), protože tam dřív problémy nějak nebývaly, možná jak opravili ten sjezd do města tam na té straně, tak tam je čilejší provoz mezi městem a E55.
Já jsem před Benešovem za blbce pravidelně, jeden pruh jede jen doprava a rovně, druhý jede jen do Bene a zpátky, no a těsně před kruháčem se rozděluje jednopruh do dvoupruhu, kde si rovnou každý najede do toho svého směru, takže než já na ukazatelích, které jsou těsně před vyvejrám, kam že to chci vlastně zaplout, už jsem v dopravním proudu a už si mě vezou spoluúčastníci dopravního chaosu kam oni chtějí…
My teď objevili to seno se slámou, to je fajn. Ale riziko vypíchnutí oka se slámou samozřejmě zvyšuje, i když ta naše je řezaná.
Ta sláma je dobrá na to, že ji poníci tak moc nechtějí, že jim po krmení zbývá, takže máme jistotu, že nemají prázdná bříška až do rána. Ale když dřív měli, tak jsme to taky přežili - pořád lepší zavředovaný poník (nutno dodat, že co je na restrikci, tak neměl tlusťoch koliku, ťuky ťuk) než schvácený poník. Schvácený je pro mě tak nějak smrti blíž. A teď snad díky slámě i ty vředy trochu zaplašíme 🙂
Já na to letos už vážně kašlu, koupím rovnou sazenice. Nějaké patlání se semínky, nemám na to prostor, podmínky ani schopnosti, raději dám víc korun do sazenic a pak třeba dokoupím až budou ve slevě “po sezoně” (u nás na severním svahu nastává sezona zrovna ve chvíli, kdy u zahradníka začínají slevy 😀).
Tak obecně lidé s různými patologickými diagnozami jsou velice schopní v našem přísně výkonovém školním systému, to není tajemství. Takový člověk oproštěný od emocí s ambicemi to vzdělání získá levou zadní i standardní cestou. Takže proč by ne.
Umělá inteligence pomohla. Oficiální tiskové zprávy z Ruska nebo jednoznačná prohlášení jejich politiků prý neexistují, jediné, o co se lze opravdu opřít, je návrh mírové smlouvy “po vítězství” z roku 22, ve které stálo celkem málo požadavků, tedy postoupení území (Krym, Sevastopol, Donbas), zredukování armády na 50 tisíc lidí, v ústavě zakotvená nemožnost vstupu do mezinárodních spolků. Dále právo veta v případě mezinárodní pomoci Ukrajině během případného budoucího útoku na Ukrajinu. Zavedení ruštiny jako úředního jazyka a nějaké další drobnosti.
Proč to tenkrát Ukrajina odmítla? Mělo to mezinárodní společenství rozhodnout za Ukrajinu?
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 10.02.2026, 09:37:06
To fakt nevidí rozpor ve zprávách našeho hlavnoproudu… ** a na druhou stranu - kdybychom neposílali drobné ukrajinským oligarchům na zlaté záchody, tak by Rusové ( oni to píší jinak) určitě na jaře byli v Praze.
Já myslím, že tohle ve zprávách nikdo neříká… To je jen takový pocit těch lidí, že by měli Ukrajině pomáhat, protože Ukrajina je ta obranná linie. Asi to teda není jen pocit lidí občanů, ale i pocit EU, když tak tu Ukrajinu v tom boji podporuje.
Zase na druhou stranu, kdo ví, co by se stalo, kdyby Ukrajinu nikdo nepodpořil. Rusové by zabrali ta původně ruskou menšinou obývaná území? Nebo by zabrali celou Ukrajinu? Nebo by nezabralo nic, vyřešilo by etnické problémy v těch oblastech, a zase by odtáhli? Vy to víte? Zveřejnili vlastně Rusové nějaký plán tady k tomuto?
Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.02.2026, 18:35:20
Co mají dávky společného se zahraniční pomocí?
My se na Německo jako na partnera vůbec nemusíme spoléhat, my jsme na něj přisátí jak kojenec na prs a nic nás nerozdělí, to je bezpředmětná úvaha. Já se jen koukla na Německo podle Vašeho “stará se samo o sebe” a ejhle, vůbec mi to z té pomoci Ukrajině nevyplynulo. Že se stará i o své občany? No tak to je snad samozřejmost. Ale rozhodně neplatí, že by si hledělo svého nebo bylo neutrální v případě války RF-UA. Co se týče US, k těm data hledat nehodlám, ale divila bych se, kdyby UA nepodporovali. Ale u těch je to jedno, na ně si RF netroufne.
Humanitární dávka pro uprchlíka v DE: nějakých 13 tisíc korun (plus náklady na ubytování) Hum. dávka po snížení: přes 10 tisíc korun (plus náklady na ubytování) … říkala AI.
Neutrální je dlouhodobě Švýcarsko, u toho AI tvrdí, že neposkytuje žádnou vojenskou pomoc a dokonce zakazuje prodej svých vojenských produktů na Ukrajinu (nebo do Ruska). No ale i Švýcarsko přijímá uprchlíky a posílá humanitární pomoc. Nevidím důvod, proč bychom taky nemohli neprovokovat tím, že budeme posílat elektrocentrály. A mě se to líbí a považuji to za chvályhodné.
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 09.02.2026, 15:59:22
Fakt myslíte, že když MY nebudeme provokovat, tak to něco změní? Že Rusáka vůbec zajímá, co vykřikují naši představitelé nebo kolik drobných dáme na nákup střeliva? Rusáka bude zajímat, co Polsko a Rakousko tak možná. A my jsme jen takový slint mezi těmi dvěma hranicemi, my jsme nezájem. No ale prosím, tak jsme si tam teď zvolili někoho, kdo chce ty finance utnout, tak třikrát hurá, ne? Radujte se.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 09.02.2026, 14:06:50
No a vlastně až ve chvíli, kdy si obsadilo Krym a začalo vandrovat do zájmových oblastí a nikdo na to nereagoval… Nejdřív testuje a pak teprve to rozjede.
musíte ukázat větší sílu než potencionální protivník - a tohle říká mnoho analytiků z různých oblastí (vojenství, ekonomie, mez. politika…), asi na tom něco bude
Jen teda my budeme muset sedět vždy za zadkem někoho silnějšího, to je jasné, teď se hraje o to, za čím zadkem si sedneme… Resp. asi by všichni naši rádi, kdyby to Evropa uhrála a Rusko si na ni netrouflo, ale jak to dopadne, to se uvidí, a určitě to není téma, do kterého já jako osoba řadová bych měla co pronést. Já jen můžu vyčkat a doufat v co nejlepší realitu pro obyčejné lidi. A nastupovat ve volbách vždycky do toho autobusu, který doufám mě doveze do nějaké stanice, která je stejným směrem jako můj cíl…