Aktuálně: 2 664 inzerátů263 485 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:39:37 xxx.xxx.198.226

Moje slepice si vždycky z vápenného gritu smíchaného s drcenými skořápkami a kostmi vyberou, na co zrovna mají chuť 🙂 Vsadím se, že andulky to budou umět taky 🙂

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:25:13 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2025, 07:07:48

Když nad tou reklamou podržíte myš (nevím, jak to funguje na mobilu…), tak by se měl v pravém horním rohu reklamy objevit maličký nenápadný křížek, jakoby na zavření okna. Když na tu reklamu kliknete kamkoli, odvelí vás to na jejich webové stránky. Musíte kliknout na ten křížeček - vyhrabala jsem na netu fotku, jak to vypadá 🙂  Pak se vás ta reklama zeptá, proč ji nechcete vídat.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:19:33 xxx.xxx.198.226

A zimní hrátky

čtyři bílé má nový černý hřebec
dvě zadní vysoko bílé má nový zrzavý hřebec
deku má B
a míhá se tam mezi nimi jeden poník, druhý zůstal schovaný se staříkem u stáje, že nemá zapotřebí hubnout…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:15:20 xxx.xxx.198.226

Nevím, jestli bude vidět nějaký rozdíl na siluetě 😀 Ale zezadu už se kejtičky určitě vyplňujou (aspoň já to tam vidím!)

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 07:04:09 xxx.xxx.198.226

Slépky mají skvělou regenerační schopnost, moji tenkrát tříletou loni sundal jestřáb, probodnul jí hřbet pařátem skrz plíci až ven z hrudníku, potrhal a doškubal ji, ale nějak se mu vysmekla (je to zkušená harcovnice) a zdrhla mu. A pak tři dny postávala smutně vůkol, tak jsem ji nosila ráno z kurníku k vodě, odpoledne od vody ke krmení, večer od krmení do kurníku, a za ty tři dny začla pokulhávat sama, další dva dny jsem ji ještě nosila sem tam, a šestého dne jsem ji ráno postavila k vodě a odpoledne našla u krmení 🙂 Teď asi před 14 dny dopeřila a začala snášet vajíčka a jede obden jak kdybych ji platila 😀

Obrázek
Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 06:58:13 xxx.xxx.198.226

Já jsem včera taky výletila, ale jen tak okolo stáje s koněm, krásně jsme se proběhli, a jen jednou zakašlal, když jsme se rozhýbávali, pak už nezakašlal, tak snad už je to za námi, chválabohu… Bylo to celkem rychlé, celou zimu do něj peru nějaké vitaminy vyhrané v létě na závodech (aspoň k něčemu to je), tak snad to přispělo zdárnému průběhu a nezanechá následky. Včera odpoledne prý podle meteostanice vyskočilo trochu nad nulu na sluníčku, takže nemusím mít černé svědomí, že jsem chudáka honila v mrazu. Poslední dobou (asi jak jsou ty změny teplot) se ofrňuje nad krmením, takže jsem mu ubrala ty méně chutné komponenty a leju mu k tomu sirup na kašel a zalévám horkou vodou, tak jako to žere, ale že by byl nadšením bez sebe, to zase ne. No a včera jak jsme přišli z vyjížďky, tak se vrhnul na krmení a z kýble nevytáhnul hlavu, dokud to nevylízal všechno do posledního zrnka 😀 Tak to se mi líbilo. Ostatní dostali něco málo, krmíme pořádně akorát malé hříbě, protože to přišlo vychrtlé jak chrt, dělá to na mě dojem, že už se spravuje. No a pak ještě mladého hřebce krmíme, no protože je to poslední došlík, tak má asi stresy, a je mladý, tak to spálí 🙂 Tlusťochům jsem nasypala kousek řepy a mrkve a tiše doufám, že mrazy způsobily nějaký úbytek váhy, i když asi těžko, když se brodí nesežraným senem…

Na vyjížďce jsem pochopitelně nefotila, protože kdy mě vůbec napadne fotit…

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 06:43:12 xxx.xxx.198.226

Já mám za to, že můžete nějako preference reklam upravit. Já teda ty reklamy tady v práci nevidím, zaměstnavatel likviduje reklamy všude možně (díky), ale bývá tam křížek jakoby na zavření té reklamy, a když ho člověk odklikne, vyskočí dialogové okno, které se ptá, proč takové reklamy člověk nechce vídat. Stačí zaškrtnout jakoukoli odpověď (zobrazuje se moc často/není pro mě relevantní/pohoršuje mě/nevím jaké jsou tam další volby) a dialog odpoví, že se tyto reklamy nebudou dále zobrazovat a naservíruje vám propříště jiné (podmínka je přihlašovat se pod stejnou IP, aby si pamatoval systém vaše preference). Myslím, že tohle umějí ale jen některé reklamy (google?), asi si s vámi nebudou povídat všechny z nich 🙂 Tím, že nevidím, o které jde, neumím říct, jestli to jsou zrovna ty, co se s nimi dá domluvit.

Buggyra
Buggyra 19.02.2025, 10:38:06 xxx.xxx.198.226

Jo, taky mi vyrašila u švábů v teráriu červená kapie 🙂 Když ji stínky nesežerou a udrží se, tak ji někdy třeba přesadím 🙂 Ale chovám tam jednoho slimáka, tak hádám ten si dá rád 🙂

Co se vody slépkám týče, naše mají, stejně jako koně, tekutou vodu jednoduše dvakrát denně. Ráno se běží napít z kurníku a odpoledne mají vodu k dispozici minimálně dvě hodiny, tak se zase napijí, než jdou spát 🙂

Buggyra
Buggyra 19.02.2025, 09:09:31 xxx.xxx.198.226

Já mám dnes odpoledne domluvenou vyjížďku, tak se těším, že zase po době vylezu na koňa, tenhle týden mi nepřijde holčička, co na něm jezdí, takže “musím” já 😀 Ještě nevím, kam se vydám, musím ale každopádně mimo silnice, protože na těch je hladký led, to by byl let… Zase s ohledem na pěší doprovod bych neměla úplně krosit skrz zasněžené louky, ale nějak to vymyslíme… 

Slépkám jsem konečně včera koupila ty granule, chuděry se na to vrhly jak na smilování. Vejce včera byla jen dvě, no kombo blbého krmení a mrazů holt udělalo své. Dneska bude asi vajec víc, když se včera nadlábly a sušily si vajíčka o den déle 🙂 Blbý je, že co snesou ráno, do odpoledne zčásti popraská. Tak se mi doma kupí prasklá vejce. Ale v teple a suchu v paneláku se ta rýha zpravidla zasuší tím lepkavým bílkem a vejce zůstane i tak celkem slušně trvanlivé, jen rychleji vysychá. Musím dneska spáchat nějakou vaječnou krmi. Bohužel tahle prasklá vejce se dost špatně vaří natvrdo. Možná je rozklepnu a uvařím v nějaké nádobě ve vodní lázni, aspoň nebudou ztráty vytečením ze skořápky a nebudu se s tím muset loupat 🙂 Mohla bych je uvařit v igeliťáku, to bych vůbec měla bez starosti, bez odpadu… To vymyslím 🙂

Povedlo se mi klofnout tady u jednoho prodejce potřeb pro zvířata takovou úžasnou nabídku - když granule pro psy přejdou trvanlivost, tak je přeprodává za dumpingovou cenu lidem právě pro slepice, tak jsem se přisomřila, a třeba se na mě také nějaký pytel dostane 🙂 Juch.

Buggyra
Buggyra 19.02.2025, 05:54:57 xxx.xxx.198.226

A to já si myslím také, že mír získáme jen silou. Buď z pozice síly, tj. bude tady hrozba, že by případnou expanzi RF nemusela ustát, a nebo to budeme muset dokázat X resp. to nedokážeme a mír bude získán silou RF 😎

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 15:28:52 xxx.xxx.198.226

Taky bych přístřešek nenastýlala, kdybych mohla 🙂 Když není nastlaný, nechodí tam na záchod. Ležet můžou v hromadách sena ve výběhu, ale stejně si lehají, kam jim zrovna bok padne 🙂 Mokro nemokro, sníh nesníh. A v přístřešku si nelehají. No, ti chlupatí mají chlupy (ani když se zrovna zvednou z té promáčené země, nemají mokro na kůži) a ti nechlupatí mají deky. Když jsou takovéhle mrazy, napájejí se naši dvakrát denně. Prostě jindy je ta voda zamrzlá.

No, kdybychom vyčíslili ustájení, stojí to třeba tisíc měsíčně/kůň.

Kdybychom měli počítat naši práci a drobné provozní náklady okolo, stojí to desítku plus 🤣

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 14:08:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.02.2025, 14:02:15

Jen tedy upozorňuji, že informace, které jsou v článku, mají zjevně již nějaký ten věk, protože jen tak zběžně jsem zahlédla cenu koně kolem 50 tisíc, no tak to jsme pořídili odstávče, a cenu sedla plus příslušenství (a kde je podbřišník?) dva tisíce, tak hodně štěstí, teď hledám marně holý šuntík na poníka do dvou tisíc a jak se někde nějaký vyloupne na inzerci, je do večera pryč.

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 13:52:51 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 18.02.2025, 12:47:04

Neznám. Našla jsem si. Česky “vlček” 🙂

Fakticky vyšší nejsou, pouze se za nimi dá stát. Toužili jsme po nich mnoho let, od té doby, co jsme viděli nějaké video, kde je na začátku slyšet štěkot tažných psů, a pak se ze zatáčky vyřítí miniponíci s těmihle sáňkami. No ale nepoštěstilo se, tyhle sáňky nejsou k dostání (leda dezoláty), musherské sáňky s podobnými vlastnostmi stojí zase tolik, že jsou asi pozlacené. Na to dvojí vytáhnutí v zimě to nemá smysl.

Mám za poníky saně na vyvážení větví z lesa, ale do těch zapřahám poníky oba, jeden by je tady po těch stráních neutáhl. Něco jako na obr.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 12:22:28 xxx.xxx.198.226

No holky jako děti i dospělé ženské 🙂 Starají se tak nějak všichni docházející komutativně 😄 Taky za to dostávají vajíčka.

Ale instrukce mají dané a jasné.

Tak jako slepice na pšenici "vydrží", žejo. Ale já chci taky vejce.

Taky vám sem hodím loňskou fotku 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 12:20:30 xxx.xxx.198.226

To bude fajn, když si doma uděláte pořádek. Máme/máte to nějaké neutříděné…

Buggyra
Buggyra 18.02.2025, 10:35:20 xxx.xxx.198.226

Ahoj, tak já teda napíšu  - včera jsme zapřáhli poníky do sáněk (koupila jsem skoro nové sáňky, vypadají dost fórově, snad něco vydrží, no kdyžtak je nechám nějak vyztužit). Jedny sáňky jsem dostala darem před rokem, trochu jsme je opravili a jsou funkční, jedny jsem teda přikoupila a jedny si včera přitáhla holčička, takže jsme jely TŘI poníci v sáňkách, no to byla pecka zase jednou, naházená sněhem od kopyt až za ušima, zmrzlá jak rampouch, ale bylo to úžasné, poníci to metelili po lukách a já jen koukala, o který krtinec to zvrhnu 😂 Škoda, že sluníčko přes den sebralo hodně sněhu na silničkách zadem, protože kdyby ne, jely bychom delší okruh po cestách, takhle jsme musely po loukách, a to holt nejede tak “samo” jako po uježděném sněhu - ale zase mě nebolely nohy od brždění 🙂

Došlo mi před víkendem krmení pro slepice a já ostuda jsem ho včera nekoupila! Ještě že jsem si na to vzpomněla, jdu si hned napsat lístek, abych to koupila dnes na cestě ke koním. Zrovna takhle v mrazu… No o víkendu slépky dostaly nějakou rýži s masíkem od známé a pak trochu granulí od koní (ty jim nechutnají). Včera už teda z nouze jen pšenici. No tak dneska musím nakoupit, to se nedá svítit, koupím rovnou dvě balení, ať to chvíli vydrží, a musím pohlídat holky, kolik jim toho sypou, protože mám pocit, že tím plýtvají. Myslím ve čtvrtek že jsem dávala slepicím já, a rozhodně jim to přes víkend mělo dle mého odhadu vydržet…