Aktuálně: 2 335 inzerátů269 846 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:07:58 xxx.xxx.27.212

Jo a tohle je ta panda červená… někde uprostřed fotky v těch větvích😵‍💫

Obrázek
Sardullah
Sardullah 21.08.2025, 15:03:47 xxx.xxx.221.216

Tak včera přijela dcera s lapiňákem, že půjdem do zoo. Zvažovala jsem, jestli vzít i moje psy, ale chtěla jít i moje mamka a prostě jsem si nebyla jistá, jestli by nás Gina už nepovažovala za stádo a jestli by se moje slušně vychovaná pastevecká holka nechovala jak trotl…navíc moji psi jsou zvyklí chodit u nohy..každej z jedný strany a já potřebuju jistit mamku. A úplně by stačilo, kdyby do ní můj pes nechtěně drcnul zadelí a mamka by mohla upadnout…Gina váží víc než moje máma. Zvažovala jsem, že vezmu jen Matěje, ale chtěla jsem mamce ukázat stáj, kam jsem chodila do oddílu a ta je v zoo v rámi “statku” kam psi nesmí a můj berňucha je mamánek a s dcerou by v klidu nepočkal.

No tak jsme teda vyrazily jenom my tři “holky” a můj psí vnouček lapiňák Árčí.

Ukázala jsem mamce stáj, kam jsem chodila na koně, pak jsme šly kolem medvědů, rosomáků…snažila jsem se to s mamkou koncipovat tak, že jsme šli od jednoho stánku s posezením k dalšímu stánku a vždycky si sedly a odpočinuly…ale nakonec jsme tu zoo stejně nedaly ani z poloviny…no ale i tak jsme tam byly skorem 3,5 hodiny. Mrzelo mě teda, že panda červená chrupkala na stromě a nebyla tudíž moc vidět. Super bylo medúzárium. Jen mě teda mrzelo, že jsme se nakonec nešli kouknout k výběhům na koně…to už toho mamka měla plný zuby, tam už by nedošla.

Musím říct, že Árčí se choval vzorně…to jsem ani nečekala…dokonce si tam pohrál i s mladým ausíkem.

No říkaly jsme s dcerou, že si to musíme někdy zopáknout, ale babu necháme doma a vezmu Máťu, ten ještě v zoo nebyl.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 23:20:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 20.08.2025, 23:09:55

Tady je fakt vidět, že lidi jsou schopný všeho… to že psi štěkaj není důvod k tomu zlikvidovat je takhle… resp. nic, dle mého nemůže tohle omluvit.

Jen mě to utvrzuje v tom, že mít psa doma, v posteli, je bezpečnější než bez dozoru venku.

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 21:07:06 xxx.xxx.221.216
acher:

Vždyť se taky říká: “Jména hloupých na všech sloupcích.”

Jo to je pravda…vždycky mě dost štvalo, když třeba na nějakém turisticky oblíbeném místě bylo do pískovcové skály vyroto nespočet jmen nebo do kůry stromy…už to jsem si říkala “proboha, proč to ty lidi dělaj”…do tý želvy je to ještě o level výš…

Jako proč…😲

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 21:04:24 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 20.08.2025, 11:59:50

Ani to nemůžu rozkliknout..úplně mi stačí ten titulek😢😠

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 20:50:20 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 20.08.2025, 14:58:39

Dneska u mě byla na návštěvě dcera s lapiňákem. Hráli si s mým berňuchou v obýváku…přetahovali se o uzlík, pak nějak došlo k tomu, že to lapiňák pustil, Máťa ho s uzlíkem vyzýval k dalšímu tahání a on místo toho, aby teda chytil druhej konec, tak spustil štěkot. Jako náš Árčí si myslím, že není uštěkanej, ale když zaštěká, tak je to tak pronikavý, že se mi málem rafne pumpa…se vůbec nedivím, že ten váš vyděsil to flatí mimono…jestli má podobnej štěkot jako náš Árčí, tak to stojí za to..😂

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 20:45:27 xxx.xxx.221.216
Tenurri:

Ty jo, to by mě švihlo vstávat venčit v noci…u štěněte jsem to nějak zvládla, ale byla jsem první týden úplně nepoužitelná a unavená celý den…jsem zvyklá na svých 7h spánku v kuse….většinou i 8h 😀 …

Já teda musím Jacka cca v 10 večer, než jdeme spát vyhánět z pelíšku, že se jde ven vyčůrat a ráno v 6 to samé. O víkendu spí klidně i do 8-9:00, ale to chodíme venčit i kolem půlnoci, než jdeme spát.

No jo no…ono když je venku vedro, tak madam se kolikrát nejde ani po obědě vyčůrat…celej den chrápe střídavě v obýváku na gauči a ve sklepě v prádelně…pokud jsem v práci, tak chlapi říkaj, že po obědě se odebéře ke mně do ložnice a chrápe v posteli.

Jako mě by to bylo jedno, já bych jí klidně nechala v noci venku nebo bych jí nechlala otevřený dveře do baráku, jenže jak je všude naprostý ticho, tak ona pak řeší každej prd…vedle v ulici začne štěkat pes, tak štěká taky…sousedi přijedou v noci dom, takže mluví defakto u nás před barákem a Gina to řeší někdo jde náhodou okolo a mluví a Gina to řeší…a když ne, tak prostě jen tak poštěkává, aby na nás nepřišli vlci. To prostě nejde, když máme sousedy.

No prostě pastevec tělem i duší…přes den lenoší a v noci pracuje. Bohužel já teda pracuju-hlídkuju s ní, abych utla případné štěkání v zárodku.

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 20:31:09 xxx.xxx.221.216

😢😢😢…pane Bečko budeš navždy žít v mých vzpomínkách…❤️ 

Sardullah
Sardullah 20.08.2025, 08:53:31 xxx.xxx.22.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 19.08.2025, 22:12:22

Tak vítejte v klubu… my chodíme s Ginou v noci 2x… je teda tma jak v zadeli, tak nevím jestli se třeba vyčůrá… ale obejde výběh a uloží se na jedno ze svých strategických míst. Já jsem spíš teda myslela na nějakej větší pohyb zvířat na naší zahradě… koček, ježků… ale na ježky mi přijde, že je ještě brzo… ale potom to noční courání vypadá podobně… poslední venčení v deset večer a pak kolem druhé a pak kole čtvrté ráno. Je teda kastrovaná a upřímně souvislost s háráním jiných fen mě nenapadla, navíc dle chování psa si nemyslím, že kolem nás něco hárá.

No tak prostě chodíme hlídkovat.

Já bych psy i klíďo vzala ve dvě ráno na nějakou courandu kolem komína, abych pak nemusela ve čtyři vstávat, třeba by to pomohlo, ale Máťa se vždycky tak těší, že kňourá, píská… to bychom vzbudili sousedstvo v tom nočním tichu, když maj všichni otevřený okna.

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 19:59:56 xxx.xxx.221.216

Jo já ten poslední rok… teda to jsem netušila, že před sebou máme posledních pár měsíců, nechala dát Jackovi taky chemickou kastraci, protože v létě to vypadalo, že už to hárání fen v tom vedru ani nerozdejchá… a byl klid. Pod “kudlu” už jsem ho v téměř 11ti letech hnát nechtěla.

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 16:08:07 xxx.xxx.221.216

NBo čekala bych, že když se jde odchytávat bezprizorní pes a ještě v této velikosti a nikdo neví jak a na co bude reagovat, tak že ten odchyt bude probíhat na nějaké profesionálnější úrovni…že teda bude použita odchytová tyč …no prostě, že se apriori počítá s tím, že pes může reagovat agresivně na nějakou manipulaci a že se postupuje tak, aby se co nejvíc eliminovalo nebezpečí, že odchycený pes někoho zraní.

Takhle je z mého pohledu naprosto zbytečně pokousaná ženská a naprosto zbytečně zastřelenej pes…

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 15:05:52 xxx.xxx.221.216

Moji pesani by si i nějakej ten barák nebo popelnici s gustem označkovali, ale prostě nedovílím a je to…vzhledem k tomu, že to opravdu není o tom, že se potřebuje nutně vyvenčit a jestli ne, tak mu praskne močák, no tak to prostě vydrží neochcávat do doby, než dojdeme někam, kde to není problém.

Ale bohužel nejenže vidím, že majitelům psů je to vesměs jedno, co jejich pes obchcává, protože ty rohy a budovy vidím jak vypadají.

Nicméně nejvíc mě překvapili “majitelé” dítěte…rodinka táta, máma a malej syn..tak asi 4-5 let a přijdou k nám do krámu a po nějaký chvíli si synáček vzpomene, že potřebuje čůrat…my tam záchod pro zákazníky nemáme a tak taťka vezme synáčka ven…a jestli si někdo z vás myslí, že ho teda vzal na travnatej pás na parkovišti nebo bokem ke stromečku…obojí vzdálenost tak 10 metrů, tak ne..vylez u nás z obchodu a hned k první naší výloze vedle dveří a na tu výlohu nechal hošánka vyčůrat. Upřímně jsem se nezmohla ani na slovo..to byla doslova a do písmene situace, kdy jsem mohla říct, že “nemám slov”…dodnes mi to hlava nebere…

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 08:29:15 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.08.2025, 07:33:25

Tak je to dobrý… nejsem sama…😂

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 08:28:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.08.2025, 08:12:01

Bych takovým lidem přála, aby na vlastní oči viděli, jakej pěknej kousanec může ten koníšek vyrobit… kopyta ani zmiňovat nebudu to je snad vidět prvoplánově… třeba by pak děti k cizím koním bez svolení a dozoru majitele, necpali.

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 08:14:37 xxx.xxx.221.216

Já jsem na tom s  pitným režimem ne štýru a vím, že je to blbě a občas se snažím, ale pak zase sklouznu do toho, že nepiju. Běžný den u mě vypadá tak, že ráno vipiju kafe s mlíkem  a další skleničku nějakých tekutin jako čaj, voda se šťávou a pod. večer kafe bez kofeinu s mlíkem a pak ještě skleničku pití… takže sakum prdum ani ne litr.

Paradoxně líp jsem na tom v zimě, protože to vypiju dost horkýho čaje s citronem.

Nemám ráda přechlazený nápoje, ale je pár dní v roce, kdy mám velkej pocit žízně a nemůžu se tzv. dopít… leju do sebe tekutiny horem dolem a furt mám žížu. To se teda přiznám, že opravdu přijde na řadu vychlazení pití s ledem a to buď vinea a nebo ginger tonik.

Sardullah
Sardullah 19.08.2025, 07:38:06 xxx.xxx.221.216

Tak teda u nás nemám s vodou problém… naopak si třeba říkám, proč lidi kupujou balenou vodu. Já osobně pokud mi někdo natočí sklenici naší vody z kohoutku a do druhé sklenice nalije balenou, tak dost pochybuju, že bych poznala rozdíl v chuti. A tak nějak jsem si myslela, že voda takto pitelná všude. I když samozřejmě vím, že jsou rozdíly mezi kohoutkovou vodou na různých místech, ale doteď jsem to vnímala spíš jako problém třeba s tvrdou vodou ve vztahu třeba k pračce, varný konvici a nebo jako akvarista z pohledu toho, jak je voda vhodná pro ryby….a teda vím, že někde musí používat i reverzní osmózy.

Tak si tak říkám, že mám kliku, že bydlím, kde bydlím.

Sardullah
Sardullah 18.08.2025, 17:07:32 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 18.08.2025, 16:45:31

Tak já nebudu psát jedyty, už jsem si tady u fotek zašišlala soukromě, ale já zas musím napsat, že už teď se těším na další přírustek do smečky, dočkati se nemůžu😍

Sardullah
Sardullah 18.08.2025, 15:52:01 xxx.xxx.221.216

Já na takový věci ani nechci myslet…za prvé je mi z toho hned blbě a blivno a za druhý se teda stydím, že jsem stejnej živočišnej druh.

A pořád nemůžu pochopit, jak to někdo může udělat…kde je svědomí, empatie, soucit s živým tvorem.

Nechápu něčí potřebu MUČIT, způsobovat bolest a utrpení defakto pro zábavu a asi nějaké uspokojení…ani nechci myslet na to, že takoví lidé jsou mezi námi…