Aktuálně: 2 695 inzerátů263 216 diskuzních příspěvků19 190 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 16:04:26 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 07.07.2025, 15:41:52

Určitě budete super dvojka👍….jen prostě se to nevyřeší homeopatiky. Myslím, že tady jediná použitelná rada je od Plaky…

poproste veta, ať vám ukáže, jak varle v třísle stahovat co nejblíž k šourku, aby psovi “neuteklo” do břicha. Bude to pro pejska při kastraci lepší a menší zátěž, když se bude v břichu hledat jen jedno varle a druhé se vyndá z třísla.

to má smysl…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 15:23:01 xxx.xxx.221.216

A co teda s takovým štěnětem…utratit? No to asi ne, není to nic, proč by pes nemohl prožít spokojený život, takže nějaký domov potřebuje.

Upřímně si nemyslím, že tento problém je nějak extrémně ojedinělý..a hlavně, je to problém řešitelný…takže ve své podstatě by bylo fajn, kdyby chovatel vysvětlil zájemcům o takové štěně co to obnáší…resp. měl by se ujistit, že noví majitelé ví do čeho jdou…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 14:23:51 xxx.xxx.221.216

U nás začalo brutálně pršet…akorát jsem si chtěla jít natrhat pár třešní a koukám, že chčije a chčije, no tak jsem se otočila domů pro hrnek s kafem, že si sednu ven pod stříšku a budu se kochat…no kochala jsem se přesně 3 minuty a bylo po dešti…ale zaplať pánbůh za to.

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 12:24:19 xxx.xxx.221.216

Tak jsme se vrátili z veteriny.

Vetka říkala, že Máťu konzultovala s docentem Rybníčkem (doufám, že jsem si to jméno zapamatovala dobře, že by měl být snad špička v dermatologii…tak doufám, že ano, protože já jak měla dosud defakto zdravý psy, tak žádný kapacity neznám)

Shodli se prý na tom, že to s největší pravděpodobností vypadá na tu symetrickou lupoidní onychodystrofii, ale je potřeba vyloučit nebo eventuelně potvrdit i další možné příčiny a doporučil jaká vyšetření udělat.

Takže se dělá krevní obraz, komplet biochemie, štítná žláza, CRP a cytologie…alespoň to je to, co jsem si zapamatovala.

Zítra odpolko mám přijet na veterinu…bez psa..no tak uvidíme, co dál.

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 11:54:47 xxx.xxx.7.78

Ad ten polštářek mezi kolena… to si vůbec neumím představit, jak bych to praktikovala, já se furt melu, převaluju.

Prostě lehnu na bok a mezi kolena si naučeným grifem strčím kus peřiny…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 09:10:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 06.07.2025, 22:08:42

No jo no… hormon mladej bláznivej… to má někdy člověk pocit zmaru… no držte se, jednou nastane ta doba, že mlaďas bude ten nej pes na světě😇

Škoda, že nebydlíte někde v okolí, vodítka mám doma asi 3 navíc, tak bych mohla zapůjčit…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 09:04:38 xxx.xxx.221.216

OT:

Já si vůbec neumím představit, že homeopatika můžou fungovat na cokoliv, když vezmu v potaz, co homeopatikum vlastně v principu je, tak to fakt nechápu…

Sardullah
Sardullah 07.07.2025, 09:02:08 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 06.07.2025, 22:23:02

člověk si uvědomí,že je vlastně bez elektřiny v hajzlu..nešli automaty na pití,kafe,jídlo,sodobary,senzory na vodu na umytí rukou…do toho začal blbnout signál a internet,takže jsme se zprávy dozvídali fakt pomalu…

Jo to je přesně ono… pokrok nezastavíš a technologie nám ulehčujou život, ale vypnou elektriku a jsme všicí globálně v zadeli.

Dřív žádný automaty na jídlo a pití nebyly, byla prostě bába v kantýně a mohla prodávat i bez proudu… u umyvadla člověk otočil kohoutkem a voda tekla.

Žijeme ve velmi pohodlné době, ale je to křehká pohodlnost.

Sardullah
Sardullah 06.07.2025, 19:11:20 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Jé, moc gratuluju, cesta se vyplatila. 👍🎉 Nebýt teda potíží s autem, to je mně líto, to nechce žádný řidič. Jinak já jsem opět píchla, už potřetí.🤦 Mechanik už ze mě má srandu.😁

Já měla před lety období, kdy jsem během měsíce píchla 3x a vždycky v pátek k večeru a tak jsem vždycky volala svého dvorního pneu-mechanika (můj spolužák ze základky), ten už mi zvedal telefon se slovy “Nemá, nepracuju…., bože ty si vždycky vebereš čas" a já mu říkám.."já za to fakt nemůžu, že píchám jen v pátek večer…"😀

Sardullah
Sardullah 06.07.2025, 07:27:08 xxx.xxx.221.216
šavlozubka:

Zubatá únava materiálu. 🙈

Pubertální jelito to je. Uvidíme. Doma to problém není. Ale jak jsme byli celej den mimo “základnu” a nejasnu si ho nechat v cizím prostředí úplně na volno, tak si hlodnul. Trouba. 

Jo to někdy člověk žasne, co psí zoubky během chvilky dokážou.😄

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 20:28:06 xxx.xxx.221.216

Tak “snadnýho” psa mám doma…berňucha už se narodil vychovanej a se základním výcvikem a se základní znalostí českého jazyka…

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 20:24:57 xxx.xxx.221.216

No v tom případě jsme se doma teda sešli…já kozoroh, syn vodnář a dcera beran…😲

Obrázek
Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 19:13:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 05.07.2025, 18:49:12

Vychovávat cizí psy…no ono stačí, když se mě venčitel s nevychovancem teda zeptá, jak jsem svoje psy naučila netahat…když to sdělím, tak mi odpoví “no to jsme zkoušeli a stejně tahá, řve na psy" a já se zeptám kolikrát to zkoušeli, jak dlouho, že to může trvat i týdny nebo měsíce, obzvlášť, když už má pes vytvořený zlozvyk"…no oni to zkouší třeba dva dny…výsledek žádnej, takže to nejde…a dělat to týdny, no to radši budou mít na vodítku takovýho nevychovance.

Takže teď to nekomentuju, jen se pousměju, když někdo mojí bílou medvědici, se kterou jsem se crcala xy měsíců, dává za příklad svému nevychovanci. Protože já jsem měla to štěstí, že mám “hodnýho a poslušnýho psa” a oni měli tu smůlu, že na ně vyšlo zlobidlo, co nic neumí…

Lidi prostě nemají trpělivost, nejsou důslední a mají dojem, že pes umí česky už od narození a stačí jenom vydávat povely a když je pes neprovádí, tak je blbej…plus ještě zkazky, že třeba u jorkšírů je normální, že se nenaučí čistotnosti doma a podobně…

Ale to už jinde jsme, je to jiná vesnice…😄

Nezáleží na tom jestli pes nebo fena, záleží jen na konkrétním jedinci a na jeho majiteli…

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 18:27:39 xxx.xxx.7.78
kometa:

To neznáte? Taky se používá (někdo tady) - érekce na slunci.😉

Jasně, že  to jsou ve skutečnosti erupce. A ještě znám protuberance.

Érekce na slunci používám já… prostě citace ze Slunce, seno…já jsem na takový věci chytlavá😜

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:36:00 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Od samotných myslivců jsem několikrát slyšela, jak cvičili někteří starší z jejich řad, hnus fakt. Mladší generace už to dělá jinak, kamarádka mi říkala, že známýmu se na honu zaběhl pes, olamžitě se sebral a 3 hodiny ho hledal, až našel. Staří myslivci by se na to vykašlali, ke psům často neměli žádnou citovou vazbu, prostě prej přijde domů a nebo psa vem čert.

No taky mi přijde, že se to dost zlepšilo, ale pořád ještě ti starší …někteří z nich…dle mého jedou dle “osvědčených postupů”…já jen doufám, že ty “osvědčené postupy” časem zaniknou úplně.

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:30:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 05.07.2025, 11:54:21

Ono je to těžký…lidi svoje psy nevychovají a pak to dle toho vypadá. Přijde mi, že obzvlášť u malých psů to prostě neřešej, protože pes nemá šanci je někam odtáhnout a tak ve své podstatě  pes neustále táhne jak lokomotiva a řve na každýho na potkání…

Teď nechci tvrdit, že všichni malí psi jsou nevychovanci, bůh chraň…ale když se budu bavit o těch nevychovaných, tak vůbec nevidím snahu majitelů to nějak řešit, prostě psa možná přitáhnou blíž k sobě, aby mu ten velký pes (můj) nic neudělal a psa vůbec nekorigují…no a pak je další sorta…ti se sice snaží, ale to snažení vypadá tak, že škubou vodítkem a psa okřikují, ale nemá to žádný efekt…jo a pak jsem zapomněla…ještě třetí sorta, kde si páníci uvědomují, že jejich pes má strachovou reakci, tak to řeší tím, že psa chlácholí “Alíku, neboj, pejsek ti nic neudělá”.

Když už se vypravím se psy do civilizace, tak my jsme díky Gině dost atrakce…no a tak si to vykračujeme  a potkáme někoho s malým psem, který táhne ukrutně k nám a i štěká…a majitel nebo majitelka místo, aby Punťovi vysvětlil, že se má chovat slušně, tak řekne “No podívej Punťo, jak jsou ti pejsci hodní a ty takhle furt taháš"..tak se občas ujmu slova a říkám, že kdyby moji psi táhli tak, jako ten jejich, tak mě odtáhnou kam si vzpomenou, že se prostě musí naučit netahat….a oni říkají “my jsme ho to učili, ale on se to nenaučil”

Takže vlastně beru zpět, oni ti psi nejsou nevychovaní, jejich páníčci spíš měli smůlu na psího retarda…no ale že těch retardů je.

Hele feny jste měla a víte tudíž do čeho jdete a jestli vám přijde, že je pro vás jednodušší mít fenku, tak proč ne…je toho výše napsáno dost a jasně z toho vyplývá, že každé pohlaví má svoje pro a proti…

Mě třeba přijdou psí samci jednodušší, ale třeba dcera bydlí na sídlišti a museli nechat australáka vykastrovat, protože když začaly hárat feny v baráku, tak to dost špatně snášel, až tak, že mu to způsobovalo zdravotní potíže…

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 13:10:39 xxx.xxx.189.104
Doron:

Hlavně že bude usilovat aby u něj dožili ☹️.

V kotci.

No jasně..poklidí kotec, upraví boudu a jede se dál…

Mě na tom nejvíc děsí, že majiteli psů tohle připadá v pořádku a že vlastně on chová furt stejně dobře, ale změnily se ty podmínky…to je prostě neskutečný.

No upřímně, vzhledem k tomu, že to jsou lovečtí psi…tak mám takovýho tucha, jestli pan majitel nebude zároveň myslivec a upřímně myslím, že dřív se s lovečákama nikdo moc necrcal…ve své podstatě si myslím, že mnoho z nich mělo dost sparťánskou výchovu a životní podmínky, protože kdyby ne, tak by byl takovej loveckej pes nepoužitelnej měkota. Jako už je to dlouho a léta letoucí, ale když jsem viděla, jak to mají někteří myslivci se svými psy, tak se mi chtělo hodně brečet…

Já fakty nevím, že má někdo na tohle žaludek…myslím, že v tomhle případě psa nebere ani jako nějakého živého tvora ke kterému má citový vztah, ale spíš jako pracovní nástroj, popř. u fen eventuelně jako výrobnu štěňat.

Sardullah
Sardullah 05.07.2025, 08:00:46 xxx.xxx.221.216

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-psi-byli-spinavi-a-zapachali-starosta-z-tachovska-musi-k-prestupkove-komisi-za-tyrani-zvirat-40528682#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

No to je hned vidět, jak někdo opravdu miluje svoje psy… ony se zpřísnily podmínky, tak už nemůže chovat psy v humusu… chudinka majitel…😴