»
Odpověď na příspěvek uživatele
Fiona.Praha z 05.07.2025, 11:54:21
Ono je to těžký…lidi svoje psy nevychovají a pak to dle toho vypadá. Přijde mi, že obzvlášť u malých psů to prostě neřešej, protože pes nemá šanci je někam odtáhnout a tak ve své podstatě pes neustále táhne jak lokomotiva a řve na každýho na potkání…
Teď nechci tvrdit, že všichni malí psi jsou nevychovanci, bůh chraň…ale když se budu bavit o těch nevychovaných, tak vůbec nevidím snahu majitelů to nějak řešit, prostě psa možná přitáhnou blíž k sobě, aby mu ten velký pes (můj) nic neudělal a psa vůbec nekorigují…no a pak je další sorta…ti se sice snaží, ale to snažení vypadá tak, že škubou vodítkem a psa okřikují, ale nemá to žádný efekt…jo a pak jsem zapomněla…ještě třetí sorta, kde si páníci uvědomují, že jejich pes má strachovou reakci, tak to řeší tím, že psa chlácholí “Alíku, neboj, pejsek ti nic neudělá”.
Když už se vypravím se psy do civilizace, tak my jsme díky Gině dost atrakce…no a tak si to vykračujeme a potkáme někoho s malým psem, který táhne ukrutně k nám a i štěká…a majitel nebo majitelka místo, aby Punťovi vysvětlil, že se má chovat slušně, tak řekne “No podívej Punťo, jak jsou ti pejsci hodní a ty takhle furt taháš"..tak se občas ujmu slova a říkám, že kdyby moji psi táhli tak, jako ten jejich, tak mě odtáhnou kam si vzpomenou, že se prostě musí naučit netahat….a oni říkají “my jsme ho to učili, ale on se to nenaučil”
Takže vlastně beru zpět, oni ti psi nejsou nevychovaní, jejich páníčci spíš měli smůlu na psího retarda…no ale že těch retardů je.
Hele feny jste měla a víte tudíž do čeho jdete a jestli vám přijde, že je pro vás jednodušší mít fenku, tak proč ne…je toho výše napsáno dost a jasně z toho vyplývá, že každé pohlaví má svoje pro a proti…
Mě třeba přijdou psí samci jednodušší, ale třeba dcera bydlí na sídlišti a museli nechat australáka vykastrovat, protože když začaly hárat feny v baráku, tak to dost špatně snášel, až tak, že mu to způsobovalo zdravotní potíže…