Příspěvky uživatele
Sardullah
U sourozenců Jacka a jeho rodičů - těžko říct, všichni jsou na granulích, kterými krmí chovatelka. Jen my jsme se trhli, protože nám nepřišly úplně moc kvalitní a Jack je jediný z vrhu, který má problémy…pořád si říkám, že kdybychom mu nechali tenkrát ty samé granule, jestli bychom teď žádné problémy neřešili…
Třeba jo, třeba ne…já bych to udělala stejně…resp. udělala…chovatelka Giny krmila granule RC...a teda musím říct, že se s těmito granulemi setkávám často, jakože mi novopečení majitelé štěňat …různých plemen…říkají, že štěnďata byla u chovatelky na těchto granclích…si tak říkám, že já si o tom můžu myslet co chci, ale asi jsou prověřené praxí…no a samo domo, hned třetí den jsem Ginu přepiklíkovala na barf…třeba kdyby to byla kraťanda, tak by dopadla podobně jako Jack…
Je prostě hodně smutný, když to takhle dopadne…☹️
Ještěže přišla rotvice žalovat, bonzačka.
No tak ale to je nečestné a nesportovní…😂
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mentalne-postizenou-zenu-na-hradecku-napadali-pred-smrti-hladovi-psi-jeji-matka-nic-neudelala-40557888#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
No tohle je teda hodně smutný počtení…to musel být horor jak pro tu postiženou, tak pro ty psy…
Dafi:No já to vím,jenže on asi?jak má zafixovaný,že ti psi furt někde čuchají+venčí se+naši psi nejsou žádná tryskáči..tak to asi?posuzuje podle toho co zná z domu…,
u Maxe roičů je to ted na starý kolena fakt psycho,protože rodiče s nimi celý život chodily 2-3 trasy za barákem-do dědiny,před vrata,do města,na výlet-NIKDY,
jen za bránu zahrady 3 okruhy-obejít pole,pak okruh menší v lese a velký okruh-lípa-hájenka,
jednou týdně chodily jako relax-kdykoliv stály psi a čuchali,rodiče taky stály..
s nimi ti psi nemohli v životě zhubnout,jako v životě nikdy,protože rodiče s nimi chodily p-o-m-a-l-u a pořád s-t-á-l-y…..a čekaly…..
ježíííšííííííí-a já su rychlá chodit rychle a svižně…výlety s rodiči a mým tatínkem pro mě byly peklo-vepředu tátové-já uprostřed a vzadu máti….ktrá furt stála a šla pomalu..a já mezitím běhala jak pes,sem tam……mazec chodit ven s někým,kdo šlape pmaličku a každou chvilku stojíííííí
Tvl… to je jak skorem jak s naší Ginou… těch okruhů resp. tras máme asi 8…z toho tak 5 je v kategorii “ tady mě to baví” a tak na 3 se nechá lehce přemluvit.
Když nebudu počítat vyjímky, kdy jde tak rychle, že já musím popobíhat… snažím se jít tak rychle, aby se nedejbože nenaplo vodítko, což je pro Ginu stopka a nechci jí rušit v tempu.
Jinak standardně je čuchací, takže tempo pomalé, často zastavujeme…Máťa pobíhá kolem.
Jako když je na šňůře tak často dojdu na konec toho 20ti metrovýho lana a pak čekám…popř se musim vrátit, protože zjistím, že zůstala na louce ležet u místa, kde je to rozrytý od divočáků a tam jí opravdu musím přemluvit, aby se zvedla a že pokračujeme.
Já nikdy nebyla rychlík, chodím pomalu a buď se kochám nebo přemýšlím nad nesmrtelností chrousta, ale měla jsem psi, kteří to kolem mě naběhali… Gina byla běhací napisled v pubertě, přijde mi, že kolem dvou let přepla do jinýho režimu…a já teda mám takovej picit, že by potřebovala zvýšit tempo, ale to chvilku jde, pak už na mě načuřeně kouká a pak stop a zklidni hormon a to bych jí za sebou opravdu táhla.
Ona nemá problém jít rychle, když ví, že se přesouváme na procházkovou lokalitu. To šlape jak hodinky, ale dojdeme na “místo startu procházky” a konec.
Kilian:Kdysi šel na snad čt2 pořad Pološero a jedno z témat byl Autistické dítě, jeden z rodičů řekl, že to je kolikrát tak k uzoufáni, že má občas chuť lehnout si s ním na koleje..
https://www.denik.cz/z_domova/postizeneho-syna-vzala-pod-vlak-20160902.html
To se u nás stalo v roce 2016….
Vím, že jsem k četla nějaké diskuze k této události, kde tu ženu dost lidí odsuzovali, ale myslím, že si to peklo nikdo neumí představit…
šavlozubka:My zase měli adrenalin při večerním venčení. Z černýho ovčáka roste průser. O vodítku a náhubku pán asi nikdy neslyšel. Vyřítil se na nás z lesa, ve tmě. A tohle už nebylo jen poměřování nádobíčka. Díkybohům za hustou podsadu. Výsledek je vyrvaná půlka chlupů z ocasu (a to už mi tuhle známá říkala, že hezky obrůstá), a pocuchanej zadek, naštěstí žádnej šrám. Na hlavu a krk se naštěstí preze mě nedostal. Ale tomu psovi je devět nebo deset měsíců. Nechci vidět, co z něj bude až dospěje… Kor s tím přístupem majitele, že místo omluvy a třeba dotazu jestli jsme v pořádku, se mi de facto vždycky ještě směje do očí.
Tak to je hrozný…to si vůbec neumím představit. Ten paralyzer bych pořídila určitě…
Ten pepřák je dle mého takovej ošemetnej…tam bych se bála, že v tý situaci nastříkám do očí i mýmu psu, neřku-li, když bude foukat vítr, tak můžu taky něco slíznout.
Vám prostě prostě chybí obrovská bílá medvědice, co by ochranka…ta by takovýmu pubušovi ukázala zač je toho pastevec…
V§bec si podobnou situaci neumím představit s berberkou Sárou…to by si pán asi posbíral zbytky psa a bylo by vyřešeno.
Já si upřímně taky myslim, že bude hůř…
To fakt nechápu…jo stane …nemělo by, ale stane…tak když už mi pubescent vystartuje na nějakýho psa, tak za prvé jdu okamžitě svýho psa odchytit a za druhý se budu omlouvat a budu rudá až na zadeli, jak se budu stydět…a to teda v tom lepčím případě, když nedojde na zranění…ale těm majitelům takovýhle dacanů je to jedno, možná jim snad i dělá dobře, že jejich pes každýho “přepere”…
Zrzavci:Buggyra, Horsan
Sníh je desetinásobek tekuté vody - Oj, zo snehu je malo vody.
no, to mi jako nedocvaklo, měla bych jít do kouta a tam začít kdákat 😀 😀
měla bych jít do kouta a tam začít kdákat
😂😂😂…tak tuhle hlášku fakt začnu používat…👍
hmn:Sardullah, nějaké nepromokavé botky jsi pro něj neuvažovala?
Neuvažovala…on je z toho celkově nešťastnej a s “oblečenou” packou se z něj většinou stane válečnej invalida a pokud ho vysloveně nedonutím k nějakému přesunu, tak ve své podstatě jen leží…
Prostě řeknu to asi takhle…raději ho vezmu na vhodný povrch a teda naštěstí máme ten park…nebo cyklostezku …kde si tu prochajdu užije, než ho tahat do terénu s botama, když vím, jak je z toho neštastnej…
No co se Máti a těch jeho drápů týče (Synchronická lupoidní onychodystrofie (SLO), tak pro nás je teď počasí ideál…ze sousedů nikdo nesolí, ani nejsou posypané chodníky štěrkem…sníh je vyšlapaný, udusaný…podklady jsou zmrzlé, není bahno….takže za mě momentálně docela cajk…lepší už je to snad jenom v suchém letním počasí, ale to je zase povětšinou velký vedro…to si člověk nevybere.
Výhledově to na nějaký velký procházkování u nás nevypadá…jestli se oteplí a začne tát a začne se z toho sněhu dělat břečka, tak nám zase zbude jenom městskej park.
Paradoxně, i když nesnáším zimu a mráz a pěkně mě to sejří, tak pro moje psy je to teď značka ideál…
Já mám trochu strach, že hlásej i deštík…jestli teda bude pršet a naprší na tu namrzlou silnici, třeba přes noc, tak se teda dost bojím, aby z toho nebyla ledovka..
…na Nový rok o slepičí krok…na Tři krále o skok dále…ale táhne se to…
Já bych to shrnula asi tak… konečně nastaly podmínky vyhovující Gině… sníh a mráz.
Jako s tím chozením to je nastejno… ale na zahradě tráví opravdu dlouhou dobu… to jí vlastně beru dom, když vyblafává a samozřejmě, když chce sama dom.
Jinak je mi jasný, co by jí vyhovovalo… dojít cca 2 kiláky na její pozorovací vršíček a tam bychom mohly pozorovat… no tak to jsem teda ochotná dělat když je teplo a sucho, ale ne teď.
Jinak už mě ta zima nebaví, už se mi vybíjej baterky… ráno vstanu je tma, večer přijedu z práce, je tma… teď teda slespoň ňvykoukne sluníčko, ale před tím jsme dlouho žili v zataženém nebo inverzním počasí… takže klasika, blíží se půlka ledna, zima defakto začala a já už chci jaro…
Gině se dělaly sněhový kouličky včera… teda naštěstí jen na chlupech kolem packy a jen pár, v chůzi jí to nevadilo… dneska už poho, žádný kouličky.
Ad k tý elektrice a ostnáčům…vůbec jsem netušila, že to někdo schovává, třeba pod šátkem nebo nákrčníkem.
Já mám známou, ta má boxerku …ta teda používala elektriku i ostnáč (teda snažila se mě uklidnit tím, že nebyl nabroušenej)…kvůlivá tahání…no znáte mě, při představě těhle metod se měkkosrdcatá Sardullah psychicky hroutí, takže jsem se teda snažila doporučovat jiné metódy, ale…já nejsem ta relevantní osoba, boxerku připravovali na zkoušky, takže normálně chodila na cvičák…nicméně …nevím, jak to mají boxeři obecně, ale čuba asi snížený práh bolestivosti, když dostala ránu elektrikou, tak jenom mrkla a ostnáčem si nakonec udělala díru do krku.
Jako já věřím tomu, že ta moje známá tu fenu miluje, ale prostě se o jejích metódách ani nechci bavit…čuba dostala i párkrát seřezáno…a když řeknu, že tohle bych psu nikdy neudělala, že všechno jde po dobrém, tak dostanu odpověď, že u boxerů nejde…
Jako jasně, já jsem takovej “kynológickej” extrém, navíc už dlouho mám psy, na které opravdu musím používat mozek a snažit se s nimi dohodnout, protože jinak se mi minimálně zašprcnou a v horším případě si tím naruším vztah se psem…tu vzájemnou důvěru, kterou si s ním buduju.
Jako snad jsem ochotná připustit, že když to někdo opravdu umí, tak se dá elektrika použít, aby byl konkrétní pes vypustitelný na volno…že se dá použít jako “neviditelný plot”…no a samozřejmě nemusí jít jen o rány, vibrace obojku se dají využít u hluchých psů….ale ostnáč, ostny ke krku psa? Na to snad není omluvy…
No tak moc gratuluju🌷
A teda musím říct, že já jsem tady na to posera.. nikam, kam nemusím, bych v tomhle počasí nejezdila… upřímně, kdyby to šlo, tak bych si teď vzala radši dovolenou, abych nemusela jezdit do práce.
Ještě když jsem měla kiu sorento, tak to šlo… to auto bylo fakt tank, zapla jsem 4x4, přepla jsem z automatu na “manuál” a tradá a cítila se docela bezpečně, ale co mám tu hondu crv, tak si tak jistá v kramflecích nejsem… přitom mi zrovna dneska předvedla, že i když to klouže, tak se chová více než slušně.
Myslím, že ta moje nejistota plyne z toho, že ta honda je prostě malý auto oproti tomu, co jsem měla…
V pátek u nás fest sněžilo…tak jsem večer šla, vzala lopatu a to, co mi nahrnul pluh k autu, jsem šla odházet, abych si vyčistila parkovací místo…jako bylo tam toho nahrnuto dost a teda sníh shrabaný pluhem už fakt nebyl lehkej prašánek, takže jsem si mákla, protože jsem to samo domo musela nosit za auto k lampě…no a dneska večír přijedu z práce a samozřejmě nějakej “pičus” (omlouvám se za to slovo, ale jsem fakt načuřelá) mi na tom mém místě parkuje…jako jasně, nemůžu říct ani popel, parkuju prostě před barákem u chodníku, ale teda když jsem přijížděla a viděla to, tak jsem popel teda řekla…jako nejhorší na tom je, že to není nikdo ze sousedů, ale zřejmě u někoho nějaká návštěva.
Takže jsem hupsla s autem nad posledním barákem do sněhu, co ke krajnici nahrnul pluh a trochu spoléhám na to, že mám terénní auto a že si mi ráno z té hromady sněhu povede vyhupsnout.
A to jsem si teda myslela…fajn, až odjede, tak to půjdu přeparkovat, ale on neodjel.
Manžel mi říká.."a proč si to nepostavila na “moje místo”…on parkuje jinde…no on je vtipnej..jeho místo odházený není a mezi tím “vetřelce” a sousedky autem je jako teoreticky místo, ale s hodně malou rezervou a to nebudu v tý klouzavý hromadě sněhu riskovat, že do ní vrazím…
Jako v létě sice špačkuju, když mi někdo parkuje na místě, ale tak nezbláznim se, postavim to jinam, ale takhle s tím sněhem, to bych fakt vraždila…
No tak jsem si ulevila, jdu do lednice pro šunku, abych měla v ruce nějakej argument až zavolám Ginu ze zahrady dom a jdu spát…nadávat budu zase až zítra, až nebudu moct vyjet z toho sněhu😎
Jako už si fakt připadám zoufale jako nadějný kysučan….
Hele nevím, možná i ta doba, v které té děti žijou, je zátěžovka na dětskou psychiku…těžko to posoudím já, která už jsem teď dospělá…všechno je stres a přetěžování…známky ve škole, domácí úkoly…
No dle mého i ve výchově jsou “nové trendy”…jakože dítě si přijde samo na to, co dělá blbě a když ho budu omezovat nějakými pravidly a nařízeními, tak z něj nevyroste osobnost. Vidíme to pořád…alespoň teda já žijící ve městě…ne velkém, ale městě…stačí, že třeba v práci slušně požádám rodiče, aby si děti hlídali, aby nám v botách neskákaly po kobercích, aby nelezly mezi pojízdné stojany, že hrozí úraz…rodič místo toho, aby se omluvil a děcko nějak umravnil, tak nafoukne hubu a řekne “ale on má boty čisté” a já je znovu požádám, aby to řešili, že to je vystavené zboží a ne dětský koutek, tak potom naštvaně, neřku-li arogantně, řeknou svému potomkovi “prosim tě slez, paní prodavačce to vadí”
To, co se děje třeba v kavárnách a restauracích…tak o tom ani nemluvím…to, že děcka lítaj po restauraci, kde kolikrát vrazí i do číšníka, který nese třeba horký nápoj…ale asi běda, kdyby to neustál a dítě bylo opařeno…to že sedím, povídám s kamarádkou a cizí dítě mi prolejzá pod stolem…
Potom se nedivme, že už některé podniky zakazují vstup dětem…to potom…tedy hlavně matky argumentují tím, že ony mají přeci taky právo si zajít do kavárny a že by je společnost nejraději zavřela doma a nebo posadila pouze na dětské hřiště…ale to, že já snad mám taky právo si v klidu vypít kafe bez toho, abych měla za zády řev, neustále okolo mne někdo pobíhal, občas do mě i strčil…ony si prostě sednou, děcka vypustěj a hotovson.
Ono to není o tom, že by ty děcka potřebovaly nařezat na zadel…oni by to spíš potřebovali jejich rodiče…jenže dnes je kult dítěte a když se náhodou někdo ozve, tak je hned nepřítel rodičů a jejich dětí.
Teda na druhou stranu musím říct, že takoví rozhodně nejsou všichni, jsou i normálně vychované děti, které pozdraví, nedělají brajgl, drží se pokynů rodičů…
Otázkou potom je, jak je to, až ty děti s tou moderní výchovou dospějí, třeba to je nakonec správná cesta, třeba pak mají lepší předpoklady pro život, než ty “vychované” a naopak ty “vychované” děti budou mít díky tomu takový nějaký handicap. Třeba opravdu stačí zatnout zuby a ty “moderně” vychovávané děti přežít a nakonec z nich budou třeba slušní dospělí s dobrým základem pro život….to opravdu nejsem schopná posoudit.
Upřímně…nikoho dospělého, který by prošel jako dítě tou …říkejme tomu “moderní výchovou” osobně neznám.