Aktuálně: 2 694 inzerátů263 341 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 31.05.2025, 07:56:13 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Co s ní budou dělat, to by mě zajímalo. Tipuju, že fena bude větší část dne zavřená a z frustrace tak akorát majitele pokouše. Bude nešťastná.

Tak já pořád doufám, že se majitelé snaží s ní pracovat…získat její důvěru, ale že to nejde 24/7 a chápu, že takové zvíře je po dobu, kdy ho nemůžu mít na očích, lepší zavřít do kotce než doma v obýváku, už kvůli fenčině bezpečnosti. 

A pořád doufám, že to s ní nakonec dokážou…že se jí budou intenzivně věnovat a že dokáže žít s lidmi…že bude chtít žít se svými lidmi…ale obávám se, že tohle je přesně typ psa, který pokud zůstane někde zavřený sám, tak začne okamžitě hledat způsoby jak utéct…

Sardullah
Sardullah 31.05.2025, 07:40:19 xxx.xxx.221.216

Tak už jí chytili…

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-statecna-zena-v-ceskych-budejovicich-chytla-vecne-utikajici-rumunskou-fenu-40523409#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=abtest281_pocasi_animovane_ikony_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Takže teď je v útulku, pak pošupajdí zpátky k majitelům, kde teda asi bodou provedena opatření, aby už holka nezdrhla…je mi z toho fakt smutno a těm záchranářům, co sem takové psy tahaj bych fakt nafackovala. 

Škoda, že jsem nikde nenarazila na nějakej rozhovor s tou rodinou. By mě zajímalo, jaký mají se psy zkušenosti a jak se k nim vlastně tahle fena dostala. To jako někde inzerovali fenu jako “divoké” zviřátko, které prchá před lidmi a že to bude chtít kurňa práci a zkušenosti. A tahle rodina si řekla…tak to je to pravé ořechové, co jsme hledali, jdeme do toho, tuhle psí holku z ulice zachráníme….

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 22:28:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Janoušková Štěpánka z 30.05.2025, 18:51:52

Klec by ve své podstatě byla v poho, kdyby měli obyvatelé možnost prolétnout se mimo klec.

Ono nejde o tom jak velká je klec, ale spíš o to v jakém režimu korela žije…já na korelu měla podstatně menší a vlastně nevhodnou klec…ale ta klec byla celej den otevřená a korela si mohla létat po bytě jak chtěla…v kleci měla jídlo a pití a je fakt, že si tam zalezla, když chtěla spát.

Upřímně, pokud nemá papoušek možnost proletět se mimo klec, tak z mého pohledu jediná další možnost je přiměřeně velká a prostorná voliéra…protože klec, byť velká, je pořád klec….

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 11:00:23 xxx.xxx.221.216
Doron:

Ale poradili by si, kdyby měli hlad.

Nebo by pro nás mohli lovit psi 🙂.

Myslím, že by se do toho vpravili rychle.

Nó…tak to u nás neprojde…Gina je od přírody milovník zvířátek, teoreticky by mohla nějaké zvíře usmrtit jen v sebeobraně a nebo obraně svých svěřenců. A Maťula…nemyslím si, že je to z povahy lovec…navíc od štěněte učen, aby nevybíhal za srnkama a neřešil páva, co nás doprovází kousek cesty při procházce.

Myslím, že by se za zvířetem proběhnul, ale i kdyby ho dohnal…což si myslím, že je sci-fi, tak by ho nezakousnul.

Já třeba říkám, že u nás nejsou zajíci…no tak asi jsem se spletla…na loukách nee, ale předvčírem jsme šli na takovej travnatej a křovinatej plac za hřbitovem…všude okolo jsou baráky, silnice…a zatočíme za roh a čtyři zajíci začali před náma zdrhat…moje psy to vůbec netankovalo…Matěj byl na volno, tak teda pozoroval, jak zdrhaj…Gina po nich koukla a šla si po svým.  Takže si nemyslím, že o mě by se psi postarali.

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 10:31:14 xxx.xxx.221.216
Buggyra:

Proč minerálka? :-O

Protože v minerálce…nebo sodovce jsou bublinky, ty bublibky, to je defakto oxid uhličitý, což má za efekt, že ryba dle koncentrace CO2 "usne"….má to nejen “uspávací efekt”, ale při té koncentraci CO2 jí to uspí naždy. Plus led je taková sázka na jistotu.

Já nedokážu akvarijní rybu zabít mechanicky tím, že jí přeruším páteř nebo že s ní praštím o zem, tak to dělám tahle..

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 10:00:30 xxx.xxx.221.216
assil:

Nemyslím si, že by to bylo pro ni dobré, protože by tam byla sama a pes bez smečky podlě mě nic moc. V tom Rumunsku jich určitě bylo pohromadě víc.

Bohužel tohle nemá dobrý řešení a ti co ji sem dovezli mají teda dost máslo na hlavě.

Jasně, pes je smečkové zvíře…ale v tomhle případě těžko říct, jestli je jí líp samotné a nebo ve smečce lidí…

Jako fakty holce budu držet pěsti, aby jí její lidi přesvědčili o tom, že je fajn žít s lidmi a mít se vzájemně rádi…

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 08:49:03 xxx.xxx.221.216

Tak když opomenu to, co jak chutná a podobně…a budu v situaci, kde je to otázka života a smrti…třeba sníst koně, psa…jo klidně medvěda…tak si myslím, že v takové situaci sní člověk asi cokoliv…byvím se jen o jídle, pokud bych měla zvíře zabít osobně, tak chcípnu hlady…

Jsem akvarista…občas se stane, že je potřeba nějakou rybu utratit, aby se netrápila…já rybu dám do sklenice, kde je minerálka s ledem…ve své podstatě to má za sebou třeba po dvou nadechnutích…..vím, že je to humánní, vím že to musím udělat…ale upřímně je mi z toho zle ještě tejden…

Sardullah
Sardullah 30.05.2025, 08:40:19 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 29.05.2025, 23:51:55

Upřímně, zrovna v tomhle případě je mi feňule normálně líto, zas jí někam zavřou a budou jí “nutit” žít život rodinného psa. Myslím, že je spokojenější “na útěku”.

Přijde mi, že by pro ní bylo ideál žít jako ty kočky, které se drží v nějaké lokalitě a lidi je tam krmí….myslím, že by byla schopná žít někde lokálně…a přitom by měla zdroj potravy, který by jí na tom místě držel….

Ale chápu, že je to sci-fi. Je mi smutno z toho, že zrovna tahle psí holka měla t smůlu, že jí někdo musel zachránit.

Sardullah
Sardullah 29.05.2025, 23:12:30 xxx.xxx.221.216

Stejná látka jako chemická kastrace u samců….  moje známá měla dvě feny berňáka a psa…někdy v budoucnu chtěla štěňata…ale ještě to nebylo na pořadu dne a tak to holkám nechala aplikovat, aby nemusela při hárání oddělovat. Feny už se nikdy nerozháraly.  … nevím jestli náhoda, špatná konstalace hvězd, že to potkalo obě. Nicméně  pak litovsla, že do toho šla.

Můj veterinář jí schodou okolností jezdil ke koním, tak když jsme tam na sebe narazili, ptala jsem se ho na to a říkal, že to pro feny důrazně nedoporučuje. …

Hele já nevím jestli to s tím mělo souvislost, ale na to, že psi většinu dne pobíhali po statku, protože samozřejmě museli u všeho asistovat… takže pohyb měli, tak obě holky byly dost obézní, ale jakože na můj vkus fakt hodně… oproti tomu psu, co byl založením žravá popelnice… ale nevím, jestli to mělo teda nějakou souvislost.

Sardullah
Sardullah 28.05.2025, 22:29:45 xxx.xxx.221.216

Moje kamarádka měla rotvičku.. mrtvičku měla čubinka ve věku asi 11 let, přesně si nepamatuju. Léky nevím, ale vím, že chodily na rehábka nějaký cvičení na míči a docela to pomohlo.

Držím pěsti, ať se to z toho vylížete co nejlépe🍀

Sardullah
Sardullah 28.05.2025, 15:24:38 xxx.xxx.189.104

Tak ohledně klíšťat, tak u nás teda bez ztráty kytičky já i psi…ani jedno zakouslý, ani jedno lezoucí 🤗

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 14:34:09 xxx.xxx.189.104
sutrik:

O víkendu jsem chtěla jet na první letošní túru s přespáním venku, ale předpověď nočních teplot mě zase odradila. Tak jsme si Bonnie udělaly jednodenní výlet pardubickou rovinou na výstavu voříšků i čistokrevných psů. A i když jsme jen přihlížely, nějaké fotky máme. A samozřejmě při oblíbeném plazení, protože tráva na fotbalovém hřišti byla podle Bonnie úžasná 😁

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Škoda, že jste se nezúčastnily…to by byl určitě titul 😎

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 13:31:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.05.2025, 12:56:29

Já teda nejsem odborník…ale myslím, že prostě někteří jedinci mohou být citlivější než jiní…je to jako u lidí.

Moje berberka jednou “objevila” na plotně pánev plnou teplého oleje, který tam čekal, až vychladne, aby byl slit do sběrné nádoby…no ani se potom neposejřila…

Někdy mi fakty přijde, že ..a teď musím zaťukat…my, co máme psy, kteří defakto jedí s námi lidmi, mimo extrémě mastných a nebo kořeněných jídel dávám defakto ochutnat od všeho, někdy fakty jíme společně a nic…a někdo se snaží krmit maximálně správně a tramtadadá a je z toho taková polízanice.

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 11:15:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 27.05.2025, 11:11:34

No jejda…no tak hlavně, že se to podchytilo…tak budeme držet palečky, aby to bylo v cajku co nejdřív…🍀

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 11:14:07 xxx.xxx.189.104
zjarda:

Já se do toho nechci montovat…

A možná si to takhle říká hodně lidí a to je taky škoda a chyba nebo pak té hrstce co se o něco snaží, tak z toho plyne, že vlastně jsem nikdo jiný nechodí jen ti prudiči a nevděčníci! Jistě chápete co tím myslím, děkuji. S pozdravem  Zappe 

Ono jde o to, jestli má člověk k tématu co říct. Já třeba nejsem zkušený chovatel…ve své podstatě mám celý život andulky…korelu jsem měla jen jednu a byla to úžasňačka…žádný chov, jen na mazly. Ale uvažuju vážně o tom, že až už nebudu moci mít psi, tak si na důchod pořídím dvě korely…a tak ty informace a rady čtu, neboť nevím, co se mi třeba v tom budoucnu bude hodit. Třeba už právě proto, že svojí korelu jsem měla ze zverexu, ale v budoucnu bych si chtěla koupit mláďata na ochočení od chovatele.

A myslím, že takových lidí bude i víc…

Takže se nenechte otrávit…oni ti prudiči jsou tak nějak vidět nejvíc, ale opravdu jsou tady i slušní lidé, kteří možná k probíranému tématu nemají co říct, ale informace je zajímají.

Ono to není jen tady…jsem pejskařka a tak vím, jak ty diskuze kolikrát vypadají…často vypisuju stále stejné základní věci dokola…a nepíšu je pro zdejší registrované diskutéry, protože vesměs ty zkušenosti tady všichni máme…teda ty základní určitě, ale vypisuju je zas a znova pro lidi, kteří třeba i v budoucnu navštíví tento web a budou informace hledat a k něčemu jim to třeba bude.

Navíc vím, že je spousta lidí, kteří z různých důvodů do diskuzí nepřispívají, ale čtou je a bylo by škoda, kvůlivá prudičům, co se baví tím, že trolí, aby ti slušní o to přišli.

Sardullah
Sardullah 27.05.2025, 06:18:31 xxx.xxx.221.216
Anonymní:

Fci nemá patent na ty jediné správné pp

Bože, tak si kupte krémovýho jezevčíka s papírama od jiné organizace než FCI…. nám je to tady fakt šumák…

Úvodní dotaz zněl jasně… jestli tady někdo chová krémovýho jezevčíka a jak je to s touto barvou v ČR a na to bylo slušně odpovězeno.