Aktuálně: 2 658 inzerátů263 560 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 18:11:58 xxx.xxx.221.216

Já jsem typ člověka, co teď hned potřebuje nové štěně, protože mu ten předchozí odešel do psího nebe a já to psychicky nedávám…no ani tak to není, že uvidím štěně v inzerci, beru prachy a jedu aniž bych si cokoliv zjistila. 

Akorát Jessinka byla to, co by být nemělo…jedu se kouknout a poňufat ke známým se štěňaty…kdyby byly k odběru hned, tak odjíždím rovnou s ní….ale i když to u nás nedopadlo, tak i u Jess u bezpapošky Jess jsem přesně věděla, po jakých rodičích je…a vyrostla z ní “kavkazanda” tělem i duší…úžasňačka…kavkazanda hodně v uvozovkách, protože za jejího tátu bez PP, bych ruku do ohně nedala, že je čistokrevnej. Ale tak nějak se přeci jen do toho kavkaze nakonec vyloupla.

Jinak doma jsem pejskař já, já si neumím představit život bez psa…takže je fakt, že můj manžel ty “znalosti” a povědomí mít nemusí. On totiž naše psy miluje, ale kdyby si měl pořídit psa sám a opravdu se o něj starat a vychovávat, tak vím, že by to nedal…on je jen na to mazlení a rozmazlování…a já na tu komplet péči, výchovu, procházky, veteriny ..no prostě vše…

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 15:22:21 xxx.xxx.221.216
Ph:

tak člověk trušku v obraze si právě vyhledá informace

problem je prave to “byt trosku v obraze” . Bez dalsich znalosti to uz moc  rozlisit nejde, co je pravda a co vymysl. 

I jen jednotliva plemena maji specifika - kde a co hledat, co je dulezite. 

Myslim si, ze kdyby by u toho inzeratu s shibou nebyla cena, ani by vas nenapadlo patrat, jestli je pravdivy 😇

Kdyby u toho inzerátu byla odpovídající cena, tak se nad tím asi opravdu nikdo nepozastaví… alespoň si nemyslím, že lidi zde ověřují každý normálně vypadající inzerát.

Ale jde o to, že jakmile bych se poohlížela po štěněti šiba inu, tak na to, že to není cajk, zrovna u tohoto inzerátu bych přišla na první dobrou.

Ale můj muž je typickej člověk, co by na to asi skočil, nic by neověřoval…

Když jsme se rozhodli koupit berňuchu, tak jsme bohužel byli v pořadníku na psa samce až čtvrtí a narodil se jinej pejsek. Můj manžel nechtěl čekat na další vrh a tak, když narazil na FB na inzerát na štěňata, tak se do Matěje zamiloval podle fotky… já byla ta, co řekla fajn, ale musím se kouknout na jeho rodokmen, příbuzenstvo, hlavně kvůlivá zdraví… přeci jen je to berňák a opravdu jsem týden hledala informace o všech dohledatelných příbuzných a o chovce.  … a můj muž se mě furt ptal, jestli už jsem štěně zarezervovala a já že ještě ne a on proč ne…co o něm furt hledám.

No a třeba pyrenejka se k nám dostala náhodou po zrušené rezervaci, takže tam jsem měla taky týden na to najít si info, než zaplatíme zálohu…

Před tím jsem narazila na štěňata pyrenejců.. dle inzerce otec import Francie junior šampion, matka pracovní fena na farmě, štěňata socializovaná s dětmi, se zvířaty… značka ideál… první co mě zarazilo bylo, že měli několik volných fen v době, kdy o štěňata byla nouze a feny nebyly volné vůbec a za druhé cena byla cca o 10tis nižší, než obvyklá u tohoto plemene… po dohledání infa bylo jasné proč… ale zase… můj manžel řekl super… ještě ušetříme, tak jedeme pro štěně.

A to můj manžel žije pod jednou střechou s pejskařkou a psi už màme kontinuálně 35 let, tak by člověk řekl, že by mohl být trošilinku v obraze.

Sardullah
Sardullah 26.05.2025, 13:19:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.05.2025, 11:56:51

Jasně… na doporučení by to bylo fajn, ale jsou lidi, kteří nikoho neznají… a doporučení je tedy sci-fi. 
Samozřejmě taková sázka na jistotu by bylo sbalit se, navštívit výstavu, omrknout psy a získat nějaké kontakty… ale to taky každý nedělá.

Nicméně i když je inzerát sofistikovaně napsaný, tak člověk trušku v obraze si právě vyhledá informace… ano chovka uvedená u jména feny existuje, ale vůbec nechová šibiny, v seznamu registrovaných chovek šibin vúbec nejsou chovky uvedených rodičů… i kdyby byla uvěřitelná cena, tak vím, že tady něco kurňa smrdí a jdu od toho.

Ale tohle běžná populace nedělá, lidi naprosto věří všemu, co je napsané v inzerátu, co jim nakuká prodávající… nic si předtím nezjišťují, nesnaží se nic ověřit…to začnou dělat, až když je štěně doma, prachy v nenávratnu…a objeví se problém …. to se potom gůglí a fejsbukuje o sto šest…

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 20:41:54 xxx.xxx.221.216
Dafi:

dnes kolem řeky Moravy kousek,pak Těšánky…,odpo veget a Bettynka včera šestnáct let

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Betynka měla narozeniny, my máme přání jediný … hodně štěstí hodně zdraví… hlavně to zdraví…🌷🍀

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 19:50:26 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 25.05.2025, 19:01:48

Taky jsa paprikama čekala…a taky budu vysazovat zítra…už to vypadá, že mrazíky jsou za námi.

Ty devadesátky musely bejt mazec…umím si to představit..👍

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 17:19:03 xxx.xxx.221.216
Bobca:

jsem naživu..nic se mi nechce….🤗

No tak fajn…je neděle, tak si prostě uděláme pelíškovej den…🤭

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 13:11:20 xxx.xxx.221.216

No tak bych řekla, že se horem dolem doporučuje kupovat čistokrevné psi jedině s PP, tak se podvodníci přizpůsobují…

Jo..nějaký chudák si zapamatuje pouze, že má koupit štěně s PP…cena mu možná ani divná nepřijde, protože u spousty inzerátů na štěňata s PP není uvedena cena a tak jde do toho…

Sardullah
Sardullah 25.05.2025, 11:53:00 xxx.xxx.221.216
atamanka:

Shiba inu z CHS  za 6tis - taky myslím, že je to podvod -

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/201263164/shiba-inu-stenata-na-prodej.php

V inzerátu jsou uvedena jména rodičů štěňat…ale koukala jsem na stránky kubu a v seznamu chovatelských stanic není chovka ze které pochází matka a ani ze které pochází otec…alespoň já je nenašla….

Ale to je asi jedno…šiba s PP za 6 tisíc, tak to snad trkne každýho, že to je kravina…

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 21:08:30 xxx.xxx.221.216
kometa:

Jo, honorace. Oba rodiče úředníci v hornickém kraji. Když brali havíři výplatu, do obchodu se nechodilo - neb bylo všechno vykoupeno.

To znám…u nás byli taky horníci…

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 21:06:20 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Cherrynka má narozeniny, 6 let.

Obrázek

Tak Cherrynko…všecko nej nej nej, hlavně hodně zdravíčka…to štěstíčko ti zařídí tvoje milovaná panička🍀🍀❤️❤️

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 20:24:53 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.05.2025, 19:37:23

Tak u štěňat se přiznám, že to vezu na zadním sedadle v košíku…teda já sedím v zadu se štěnítkem.

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 20:22:42 xxx.xxx.221.216
kometa:

a moje teta měla trabanta

Naši ho měli svého času taky. Kombíka. A se sestrou jsme jako malé jezdily v kufru. Bez jištění. Skoro 50 let zpátky.

Á…honorace, měli kombíka😂…no tak my měli nekombíka..🙄

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 18:38:59 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 24.05.2025, 18:05:29

No tohle už je fakt plus minus autobus 😄

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 18:00:10 xxx.xxx.221.216
acher:

My jezdili s kamarádkou do Brna na klubové výstavy.V trabantu 3 lidi + 3 berńáci.Cesta asi 200 km.

No dříve asi cajk, dneska si to vůbec neumím představit…mám starou Hondu CRV a pořád brečím, že to auto je malý, oproti tomu, co jsem měla před tím …no a když si představím 3 lidi a 3 berňuchy v trábuku, tak už asi brečet nebudu😂

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 17:31:37 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 24.05.2025, 16:44:25

Jo pochopila jsem…😉…moje malá sestřenka dokonce lehávala na zadním platu škodovky…jako kdyby to strejda někam napasoval, tak já proletím předním oknem, protože jsem seděla vzadu, ale defakto v tý mezeře mezi předníma sedačkama, abych viděla dopředu a sestřenka by asi přilítla hned za mnou….

edit: a moje teta měla trabanta a já jako malé děcko jsem jezdila na zadním sedadle s její ovčandou…obě nezajištěné…zrovna nedávno jsem jednoho trabanta viděla a zpětně si říkám, že vůbec nechápu, jak jsme se s Alanem na to zadní sedadlo vešli.

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 16:39:38 xxx.xxx.221.216
orionka-2:

Ten řidič byl měkký. Potom, co jsem vozila v autě i 3 kluky naráz ( sedačky tenkrát nebyly, dokonce vlastně ani pásy ), nemohl by mě jeden pes za krkem rozhodit natolik, abych bourala. ( Rouhám se, přidám dva Zdrávasy večer )

No a přesně proto maj mít ty psy v autě zabezpečený…

I když ono jde hlavně o to, aby když už se něco stane a někam drcnu nebo někdo do mě, tak aby mi pes dopředu nepřilítnul…

Jasně dřív vzadu ani pásy nebyly, ale tak řekněme si na rovinu, že v dnešním provozu je to to minimum, co člověk může pro bezpečnost udělat…mít připoutaný děcka a zabezpečený zvířectvo…

A to teda říkám jako někdo, kdo vozil leguána na palubovce…no taky mám máslo na hlavě…

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 16:26:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 24.05.2025, 16:17:06

No jo no… proč by ty lidi toho psa takhle nevozili.  on je přece hodnej a hezky vzadu hajá…no dokud se nic mestane. Bohužel tihle lidi nejsou vyjímka, znám jich osobně vícero a když jim na to řeknu svůj názor…. no tak jsem za toho nevyžádaného chytrolína, protože oni vědí nejlíp co a jak

Sardullah
Sardullah 24.05.2025, 08:47:44 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Jani, ale vždyť je to tady v této diskuzi napsáno několikrát v příspěvcích, že ty nabídky jsou staré, už 2x to psala Varaxi. Já nevím, ti lidi asi trpí selektivní slepotou nebo co.

No já si myslím, že to je ve své podstatě o tom, co píše kometa….lidi nečtou…otevřeš novou diskuzi a juchů, krásnej pes zadáčo…no tak ty kecy číst nebudu, popř. to jenom prolítnu, jestli někde není napsáno, že už někdo psa dostal a hop na konec, napsat, že mám zájem….

No ale jinak máš asi pravdu..