Aktuálně: 2 330 inzerátů269 988 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 02.02.2025, 12:38:52 xxx.xxx.221.216
hmn:

“Bůček si nablinkal do košíku.”

tss, do košíčku….
Mému muži dnes vnuk nablinkal hezky přes oko až do úst 😎😄
A já mu říkala - nedělej to, poblije tě
neposlechl….no dobře mu tak 😄

Můj chlap je na podobné věci cíťa… ten by se pak poblil taky…

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 18:11:45 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Ano, natvrdlá. Uvažovat že zavedením a ochranou predátorů se nám tak nějak samovolně pomnoží druhy na nižších stupních potravního řetězce je zcela mimo. Přemnožení některých druhů je důsledek nerovnováhy a myslet si že tohle vyřeší vlk, no co na to říct? Nejde skloubit divocinu s kulturní krajinou, zvláště když děláme vše proto aby obojí bylo v nerovnováze.

Nejde postavit dům od střechy, vlk je až ta střecha. Bohužel. Chátrají nám základy a to v důsledku povede ke zřícení i té střechy. Toť vše

Já jsem možná natvrdlá…ale tady někdo vypadá, jakože má něco proti vlkovi….vy budete patřit asi do jednoho gangu s mají pasteveckou čubou 😀

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 17:07:57 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 30.01.2025, 16:45:33

Nezlobte se, ale já jsem asi tak nějak natvrdlá….bych tak řekla, že si trochu protiřečíte…všude kam oko dohlédne jsou srnky a divočáci…proč asi, no protože se zrovínka těmto druhům tak nějak asi dobře v blízkosti lidí daří a nemajíc žádného přirozeného nepřítele mimo myslivce a ten to evidentně nestíhá a díky mírným zimám, tak se nám to pěkně přemnožuje …ale fajn…dva druhy zvěře nám v krajině stačí, tak hlavně je neregulovat, nedej bože, aby takovou regulaci provedl vlk…Prioritou ochrany přírody by měla být biologická diverzita….takže velkého predátora z biologické diverzity škrtám a za to ostatní si může člověk, protože asi se chová v krajině tak, že se některým druhům zvěře tak dobře nedaří a nebo jim to všechno sežerou ty srnky..

Já chápu farmáře, kteří už s vlky měli co dočinění, kterým vlci způsobili ztrátu, kterým vlci v okolí zvyšují náklady…ale to jsou z mého pohledu momentálně jediní, kteří mají právo brblat a bojovat proti vlkům, protože vlk je jejich třídní nepřítel….ale kdo z obyčejných lidí, kteří se nemusí bát o svoje ovečky, má reálně s vlkem špatnou zkušenost…

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 16:09:42 xxx.xxx.189.104
Anonymní:

Aspoň něco, lepší než mrtvé pláně s cihajicimi velkými predátory co likvidují vše co se pohne

😲…no tak to se ti predátoři budou muset hodně snažit, aby nejdřív zredukovali stavy přemnožené zvěře natolik, že to budou mrtvé pláně a pak by na těch pláních beztrestně číhat na vše co se pohne…no zvířata už tam nebudou, takže asi na nás lidi….no a teď realita…člověk je ten nej predátor a nikdy nedovolí, aby mu zlý vlk všechno sežral, to ho raději opětovně na svém území vyhubí…takže buďte v klidu, to co píšete je sci-fi 😎

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 15:42:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.01.2025, 13:44:12

U nás to řeznictví, kde to dělali zavřeli…a jinde jsem na to zatím nenarazila…

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 11:42:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 30.01.2025, 11:21:54

Já si myslím, že na takové věci má smysl reagovat vždycky…i když je to možná jen příspěvek k rozproudění diskuze, poněvadž tohle není žádnej výkřik do tmy…kdykoliv se někde něco přihodí a nějaký pes někomu ublíží, tak se hned začne mluvit o tom, že zakážeme takový a makový psy….a myslím, že má pořád smysl opakovat, že to nic nevyřeší, že je potřeba pořádně šlapat po nezodpovědných majitelích…

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 10:47:11 xxx.xxx.3.132

Já kupuju mletý u řezníka… 

Za mých mladých let bývalo běžné, že v řeznictví měli mlýnek, člověk si vybral maso a oni mu ho semleli… nevím jestli to teda funguje i dneska někde..

Sardullah
Sardullah 30.01.2025, 10:08:39 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Annaa z 30.01.2025, 09:26:20

Děti a maminky…tak já bych řekla, že jsou tři základní kategorie…což teda známe asi hlavně my, co máme ty “líbivé psy”

1. maminka: podívej, to je hezkej pejsek…běž si ho pohladit - já: omlouvám se, ale mého psa si pohladit nemůže, není přátelský…maminka: s výrazem “tak si strč toho čokla do zadele, ty krávo” teda děcko odvolá

2. maminka: dobrý den, vy máte krásnýho psa…mohli bychom si ho pohladit - já: no bohužel, on se od cizích hladit nenechá - maminka: to je škoda, ale je krásnej

3. maminka ke svému dítěti “Pepíčku nechoď k tomu psu tak blízko, pokouše tě..”

Jinak já co mám pyrenejku, tak naopak přemlouvám maminky, jestli by si jejich děti nechtěly Ginu pohladit, protože Gina děti miluje a my žádné nemáme…a ona je tak něžňoučká a opatrňoučká, že když nakonec natáhne krk a dá holčičce něžňoučkou pusinku, tak z úst přihlížejících maminek zazní “jéééééé” a jedno oko nezůstane dojetím suchý…

Bohužel se mi kdysi stalo, že ovčanda praštila dítě košem…míjeli jsme se s rodinkou, já čubu u nohy, projdem a jejich dcerka se nečekaně za námi rozběhla a čubu zezadu pohladila po zádech a ovčanda se po ní ohnala…naštěstí se teda netrefila do obličeje, ale i tak to tím kovovým náhubkem bolelo….

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 20:41:15 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 29.01.2025, 19:11:44

Mletý v Penny taky nekupuju resp. koupila jsem asi 2x a vůbec jsem s ním nebyla spokojená.…. kupuju tam převážně kuřata nebo i jiný maso, když je v nějaký akci…pro psy.  Jako vepřový mívají sice za hezký peníz, ale já z toho pak stejně docela dost vykrájím pro psy, protože syn třeba tučný maso nejí, takže to pak pro mě ekonomicky vlastně postrádá smysl.

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 20:35:00 xxx.xxx.221.216
Vahine:

I ta Gina má starost🌷no a já z těch obav zapomněla, že jsme si už tykaly, moje hlava děravá dementní. 🤦‍♀️ Tak hlavně, že je trochu líp! 🍀

No to si piš, že má Gina starost…včera měla takovou, že mě pro jistotu zalehla horní polovinu těla…při tom zalehávání mi ale z druhého boku stáhla peřinu a Mates si mi pro jistotu lehnul na nohy….jsem byla ráda, že jsem tu jejich starost ve zdraví přežila..😂

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 20:29:53 xxx.xxx.221.216

Teď. když se hledala ta doga..bohužel s tragickým koncem…tak jako klobouk dolu, defakto se sháněli lidi na pomoc s hledáním, lidi, co mají drony a jsou ochotni pomoc a tak nějak se to celý koordinovalo a organizovalo, domlouvalo…, to mi přišlo smyslupný….lidi jsou v jádru hodní a když můžou, tak pomůžou a věřím tomu, že když jsou požádáni, tak se vždycky dobrovolníci zadarmo najdou….alespoň já bych se určitě takový akce zůčastnila, kdyby to bylo někde v okolí…..ale jak jde o prachy, tak mi v hlavě začne blikat varovný světýlko, když ty lidi neznám a nevím….

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 15:28:27 xxx.xxx.221.216

Tohle přeci celý není o psech a jakákoliv regulace dopadne jen na ty slušné a zodpovědné majitele, protože ti se přizpůsobí, budou remcat, ale budou dodržovat vyhlášky, pravidla atd atd…ti debulové, těm to bude jedno a budou si z toho prdlačku dělat.

Je to celé právě o zodpovědnosti majitelů a vědomí, cože to mají doma za šelmu. I se psem, který není kamarád psů, který není kamarád lidí, který má negativní vztah k dětem můžu fungovat, pokud pes bude zabezpečený tak, aby nikomu nemohl ublížit…většinou k tomu stačí vodítko, náhubek a základy slušného chování…nemusím takového psa nutit proti jeho přesvědčení, aby byl s každým kamarád. 

Z mého pohledu to chce víc šlapat po těch nezodpovědných majitelích a ne že se něco řeší až ve chvíli, kdy pes nějakému ukousne palici…že před tím už dlouhou dobu terorizoval majitel-debul se svým psem okolí, že už dva psy přikousnul, jednoho zakousnul a kousnul si i do člověka a nic se neděje, nic se nestalo, nikdo na něj nemůže…to je ten problém.

Jinak mi to obecně přijde furt dokola…regulace, zákazy…no koho zregulujeme, koho zakážeme…psi podle velikosti?? 

Mám pyrenejskou fenu…73 cenťáků v kohoutku a váha 56 kilíček…takže jo, moje čuba je v kategorii velkej pes, přesto je naprosto neagresivní a k dětem něžná a ochranitelská…ale protože je veliká, tak za ní budu platit násobně víc než sousedi za borderteriéra, kterej je vzteklej kousavec?? No tak to je super spravedlnost…hlavně že zregulujeme velký psy.

Psy podle plemena? ..a podle jakýho klíče ta plemena vybereme…podle ksichtu nebo podle počtu útoků a kříženci, kteří jsou kolikrát v povaze horší než originál??

To je prostě furt dokola…po těch nezodpovědných majitelích se musí šlapat a musí za to být takové postihy, aby si to většina lidí hodně dobře rozmyslela ….

Ještě pamatuji dobu, kdy velké psy měl málokdo. Jejich rozmach začal v době, kdy lidé bohatli a potřebovali chránit majetek.

Velké psy lidi odjaktěživa měli k ochraně svých obydlí, majetku, stád…to mi teda nepřijde, že se nějak změnilo…naopak třeba u nás dřívávějc u každýho druhýho baráku ovčoun…dneska už je u spoutu domů pusto a prázdno nebo mají lidi nějaký domácí pidiplemeno…takže v naší čtvrti bych řekla, že během těch 30ti let, co tady bydlím, ubylo nejen velkých psů, ale psů obecně…

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 14:58:33 xxx.xxx.221.216
megi-the-pes:

Vytí funguje proto, že psi si řeknou - hm, hráblo jí, sedněte si, nebo ji odvezou
a jsme bez granulí. 

Vytí nefunguje proto, že si pesa řekne - hm, hráblo jí, tak to musím ošéfovat já…

teda ani to není pravda, spíš bych řekla, že já furt vykládám vysokým povbuzujícím hláskem, protože mi na to hezky funguje Matějíček a čuba na tohle nereaguje vůbec…tak max ještě otočí hlavu a koukne někam jinam a možná si přitom myslí, že ze mě teda zpěvačka nebude…

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 13:13:53 xxx.xxx.3.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.01.2025, 12:45:59

Teď jsem tu diskuzi taky zahlídla a reakce stejná😂

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 13:12:21 xxx.xxx.3.132
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.01.2025, 11:04:04

Telepaticky neodhalím…😂

No líp bych to nenapsala… alespoň já to takhle měla s obouma kočičákama… no je hrozný mít doma tak nedůvtipnýho člověka..když z toho čučení je jasný o co jde.

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 12:11:30 xxx.xxx.189.104

Ono záleží na tom jaké konkrétní ryby dáte…jestli např. malawi nebo něco jiného. 84 litrů je na tlamovce malé…já bych určitě nešla do menšího objemu než je 200 litrů, ale raději větší.

Doporučuju tedy nejdřív vybrat konkrétní ryby a potom nastudovat jaké podmínky pro chov vyžadují.

Obecně jsou tlamovci považováni za agresivnější rybky a ve své podstatě se povětšinou chová řízeným přerybněním. 

Doporučuju teda zkouknout atlas ryb třeba na rybicky.net …najít si na netu informace o chovu tlamovců a pořádně nastudovat než se do něčeho takového pustím.

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 10:53:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 29.01.2025, 10:08:59

To vytí zkusím (někde bez diváků)…ale myslím, že u nás to nebude mít ten žádaný efekt…

Musím říct, že se současnou sestavou psů je to takový těžký…na Ginu, pokud potřebuju, aby v nějaký krizovce fungovala, tak musím tak, aby jí bylo jasný, že teď rozhodně není ta chvíle, kdy budeme diskutovat a musí to být z mého hlasu patrné…musí zaznít ta výhružka - zavrčení…a u Matýska naopak…pokud v nějaký krizovce houknu “Mates ke mně!!!!”, tak má zásek a stojí a nejde a kouká jakože “kdo jsi a co jsi udělala s mojí hodnou maminkou??” A to vůbec nemám v hlase výhružku, jen prostě houknu…. já na to celej život byla u psů zvyklá a psi to vždycky brali jakože končí sranda, že teda teď fakt o něco jde a všeho nechám a k paničce spěchám…stejně fungovalo i hlasité hvízdání…to hlavně na chrťáka…hvízdnu a chrťák..všeho nechám a vélikým obloukem se přiřítím někam pár metrů od paničky a tam budu předstírat, že jsem vůbec nepřiběhnul na pískání, ale protože jsem si potřeboval očmuchat tohle křovíčko…a pokud bude panička tak trapná, že bude nadšeně výskat jakýho má hodnýho a šikovnýho psa, tak budu dělat, že tu ženskou vůbec neznám….

Takže celý je to problém, protože zvyk je železná košile a když už houknu a uvědomím si to, tak i když potom změním tu tóninu a nadšeně vysokým hláskem na “Maťulko, honém ke mně…hopíky, hopíky” tak teda je to hodně váhavý a opatrný …ale to už mi naštěstí ulítne zcela vyjímečně. 

Prostě chci říct, že není moc komfortní, když v nějaký krizovce musím na každýho z mých psů úplně jinak a nemůžu to pofackovat najednou jedním povelem resp. jedním tónem hlasu, protože na toho druhýho to nefunguje. 

Sardullah
Sardullah 29.01.2025, 10:05:29 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 29.01.2025, 08:00:10

No já nevim jak se mi to vždycky stane…jsem asi blbá bo co, že všechno stojí a padá na mě…Sardullah všechno ví, všechno zná, všechno umí, na všechno myslí, všechno hlídá…prostě jsem takovej debil, že ze sebe vždycky tu nepostradatelnou nějak udělám a všichni na mě jako na tu nepostradatelnou spoléhají…ale to není jejich vina, to je moje vina. 

Ono jasně…seženou za mě náhradu, pošlou někoho z jiné prodejny, ale tím, že máme i velkoobchod a každej z VO zákazníků může mít trochu jiný podmínky a samozřejmě na svojí pobočce ty zákazníky znám a tak vím, kdo má jaký ceny, kdo může odebrat na fakturu, kdo může objednat telefonicky aniž by dopředu zaplatil…ale na jiné pobočce je člověk tak nějak v zadeli a stejně musí volat někomu “domácímu” co a jak…takže za prvé vím, jak je to nepříjemný být na jiné pobočce a když to není nutný, tak sem nechci nikoho tahat a za druhé mi stejně xy pak někdo volá…

Ono je to těžký…jasně člověk si řekne zdraví na prvním místě…kdybych dělala někde v kanclu, kde budem 4 ženský nebo někde u pásu, tak asi nebudu váhat a hodim se marod, ale tady je to takový složitý tím, že pracuju v maloobchodě a jsme malej kolektiv tak každej práce neschopnej člověk je problém.

No dneska je mi už podstatně lépe, tak bych řekla, že nejhorší mám úspěšně za sebou…ale i tak mám v plánu dělat jen opravdu nutné a nezbytné práce…

Jinak o psy naštěstí postaráno mám…to už bych s tímhle momentálním pracovním vytížení nedala…ale už je vidět, že i pro ty moje pesany je to dlouhý, už i pastevecká kanimůra si se mnou chodí večer lehnout do postele a tulit… 

Sardullah
Sardullah 28.01.2025, 18:32:34 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 28.01.2025, 17:31:52

To bych musela upadnout do bezvědomí, abych do tý práce nešla…nemám za sebe náhradu…nicméně nic nedělám, hačám v teplíčku, piju čajíček, zobu paralen a vzhledem k tomu, že leden je v našem kšeftě mrtvej měsíc, tak sem tam něco namarkuju…