keriton:Já psovi naivně koupila uzel, protože to předchozí pes kousal rád. Tak jako uzel pod psychickým nátlakem a pro moje hezký oči Finn trochu pocupoval. Ale plyšáci … !!! … ano, prostě i za cenu toho, že neustále sbírám po bytě vnitřky, tu budeme vždy držet dva tři kusy. On se z toho ten pes raduje, ventiluje na plyšácích radostné emoce, ojíždět to neojíždí, oslintaný to je, a když potřebuju mít v nějakou chvíli hezkej byt, tak prostě musím pár minut před tím řádně uklidit a schovat plyšákový trosky.
Prostě a jednoduše, pes dal jasně najevo, co je nejlepší hračka, a je-li v mých možnostech mu to dopřát, nebudu mu nutit něco jinýho, co by mým představám odpovídalo líp.
Jako Matěj si hraje rád s míčkem, uzlíkem, ale když dostane pyšáka, tak ta rodost je asi nejvíc. Vzhledem k tomu, že nám už zásoby plyšáků po dětech dávno došly a plyšák je prostě drahá sranda, tak sbírám bodíky za nákupy v Penny a za ně pak kupuju ty plyšáky…když je tedy akce na pyšová zvířata.
Teď aktuálně jsou to teda takové plyšové polštářky se zvířecí hlavou…máme lišku a ježka. Jsou takový hodně měkoučký, tak jsem si myslela, že budou hned rozcupovaný, ale kupodivu jen urafnul ježkovi nos…hlava je přišitá zvlášť, tak jsem z ní vyndala náplň a teda drží.
Ginu hračky nezajímají, ale když dostane hračku Mates, tak ona musí taky…většinou to vyplivne ještě na dvorku, než dojde dom. Vylosovala si lišku a s tou teda odešla až dom, dala si jí na opěradlo gauče a lehla si na ní…tak není blbá, vidí, že to je polštář a že to patří pod hlavu. Trochu lišce ocumlala ucho…nějakou dobu si jí i před Matesem hlídala ..asi hoďku..a teď už po ní ani neštěkne.
Matějíček mě teď chodí z jedním ze zvířátek budit, dneska zrovna přiběhl do postele a hodil mi lišku na hlavu.
U mě to ani není o tom nutit psa do nějaké hračky…spíš takovej pokus/omyl…co psy nezajímá, tak to už prostě nekoupím a naopak pořídím to, co psa baví.