Aktuálně: 2 330 inzerátů269 996 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 28.01.2025, 15:41:12 xxx.xxx.189.104

Ty kočky jsou strašný potvory nevděčný….

škrabadel pořiďte víc z různých materiálů, náš kocour například měl nejraději malý dřevěný špalek…jako kus stromu mám na mysli..…na sedašku a křesla zatím hoďte nějaké přehozy…

Sardullah
Sardullah 28.01.2025, 15:36:57 xxx.xxx.189.104

Mě je to jedno…venku prší, já stejně dělám nonstop a do toho chřipajzna jak prase…

Někdy mi přijde, že se snad na žádnou prochajdu už v životě nedostanu…a to už jsme vybavený, připravený…Gina má novej postroj, protože ten její krásnej tyrkysovej byl furt jak prase…má novou stopovačku, co jsem si nechala udělat od Tameru, já jsem si pořídila i batůžek od 4dox, abych měla tu šňůru kam dávat…máme zakoupený pipety proti klíšťákům…novou skládací misku na vodu (tu původní jsem nějkam zašantročila a určitě jí najdu až budu hledat něco jinýho)…takže my jsme připravený, jen to nějak nevychází…

Já se jen modlim, abych v práci zase jak pitomec nezaučovala novou kolegyni a ona mi třeba za týden neřekla, že končí a můžu jet na novo…ráno 20 minut před otevřením prodejny jen poslala sms, že jí není dobře, že dnes nepřijde, že se omlouvá…no taky bych chtěla mít ten luxus poslat do práce sms, že mi není dobře a že nedorazim…

Sardullah
Sardullah 28.01.2025, 11:48:58 xxx.xxx.189.104

Já jsem ráda, že za prvé nemám psy se kterými bych na procházce musela něco dělat a za druhé, že teda pominulo období, kdy bylo potřeba s Maťulkou chodit zvlášť, aby se naučil fungovat…resp. aby hned zkraje neodkoukal od tý pastevecký Kanimůry ty její móresy.  Jsem ráda, že ty procházky pofackuju s oběma psy najednou…Gina si počuchá, Maťula se proběhne a hotovo…každej je spokojenej….

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 18:28:30 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 27.01.2025, 18:24:20

Že to těm lidem není blbý…tak to mu ta karma zdarma patří….

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 18:18:44 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 27.01.2025, 18:12:44

Pán měl nejapné poznámky k Bambuli

No to snad néééé😠

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 18:06:05 xxx.xxx.189.104
orionka-2:

Pes se přizpůsobí. Viděli jsme běhat berňáka s “Horskými myslivci” (armáda) po Alpách. Na jednom vrcholu, přes sedlo a za chvíli na dalším kopci. Všechno “behom”, jak říkají Slováci.

Tak na to by náš Mates musel postupně natrénovat natrénovat, ale ten temperament na to asi má (já bych na to ale neměla)…Gina je z meritu věci povaleč, který šetří energií a nezáleží na tom, jestli ujde 2 kiláky…5, 8…ale po příchodu se musí odpočívat, protože když přijde zlej vlk….ono stačí, když se někde zastavím, jakože se pokochám…panorámata a tak a Gina chvilku stojí a pak okamžitě zalehne….

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 17:34:24 xxx.xxx.189.104
sutrik:

Po odpolední procházce. Je jí fuk, že se zrovna vrátila z odhadem 7, 8 km prochajdy.

Tak tohle je teda moje noční můra…Gina ujde tak 5-6 kiláků a pak zbytek dne o ní nevím, leží jak vyvrženej vorvaň…😄 a Mates taky…kolikrát je budím i na večeři. Při představě, že přijdu z prochajdy a pes je jak tryskomyš, se mi s mým temperamentem dělá mdlo…

aneb tady je vidět, jak je důležitá volba plémě…

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 16:27:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.01.2025, 15:56:15

Calming marker použiju, až potom, co pes za plotem zaštěká, ne pár vteřin před tím

Tak náš marker s Ginou je jasný…"chraň tě ruka páně😠"…počítá se to?? Pronáším hlubokým hlasem…ale teda neutrální tón nee, dávám jasně najevo, že pokud jí neochrání ruka páně, tak bude mít problém se mnou. Ale tak u Giny je to jiná situace…ona nezmatkuje, nepanikaří, neoplývá přenesenou agresivitou, strachem a podobně…

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 15:23:13 xxx.xxx.189.104

Já teda zírám…jsem netušila, co všechno může způsobit “obyčejné” odčervení. A vůbec by mě nenapadlo, jak může být začervený štěně, který už se odčervovalo u chovatelky a já jen pokračuju v nějakém schématu a zase, co to může způsobit. Jsem o tom nikdy nepřemýšlela, protože jsem se nikdy s podobnými problémy nesetkala.

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 11:02:50 xxx.xxx.189.104

zejména při krmení živou potravou (patentky, nitěnky) a živé krmení opět zatěžuje vodu dusičnany

Tak já teda nekrmím nitěnky, ale živé komáří larvy krmím běžně…krmila jsem tak i živorodky a nebo mám mražené.

Ono celý ten příspěvek od Tap bych brala jako výstřel do tmy eventuelně reklamu na zázračné vodičky…

Když nebudu počítat ty neonky, tak další…K tomu 2x Corydoras a 2x Otocinclus affinis, 1x Ancistrus. 

Pancéřníčci jsou rádi v hejníčku, tak 6 kousků určitě, otíci…no to je kapitola sama pro sebe, importy, kde je vysoká úmrtnost a taky by měli být ve větším počtu…a zazdíme to populárním ancíkem…to je taky pěkný čuně, navíc ještě může okusovat kytky.

U těch filtrů je údržba tak po několika měsících, když klesne průtok, mívala jsem bioakvacitovou kostku a na ní nasazenou čerpací hlavu…mírnej proplach asi po somi měsících…já mám externí filtry, tam jednou za rok vyčistím předfiltr…u akvárka s neonkama a tetrama už jsem ho neotvírala dva roky určitě..

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 10:37:08 xxx.xxx.189.104

Já používám černý  písek frankce 2-4mm. Do miníčka bych dala asi i jemnější. čím jemnější frakce, tím do toho zapadá míň bordelu, ale zase ve větší vrstvě do větších akvárek bych fakt ten úplně jemnej nedávala.

Určitě bych nemíchala kamínky a písek…vlivem údržby se to za nějakou dobu promíchá minimálně část určitě a kamínky budou navrchu…není to vhodný pro kytky a rybám dna teda taky nějakej kamenolom radost neudělá.

Já mám teda u předního skla pidivrstvu třeba cenťák a vzadu nasypáno více, aby měly valisnerky a echináče kde kořenit…tam klidně 5  i více cenťáků.

Akvárka mám xy let…nic nehnije. Při údržbě teda nedělám odkalovačem nějakou hlubokou orbu, jen posbírám bordel…nevšimla jsem si, že by něco hnilo, že by to škodilo rybám…

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 10:10:04 xxx.xxx.189.104

Napsala, ať štěně přiveze. Kamarádka to odmítla.

Tohle je těžký…nevím, jestli si při reklamaci štěněte vybírá způsob reklamace nový majitel nebo nee.

Problém je, že štěně není mobil…mobil by člověk okamžitě tomu prodejci odvezl, ke štěněti má za pár dní už citovou vazbu. Ale když se teda oprostíme od nějakých emocí typu “miluju svoje nové štěňátko”, tak chovatelka, ať už je jakákoliv nabídla vrácení štěněte….nevím jestli je povinností chovatelky nějaká kompenzace ceny štěňete, pokud odmítnu štěndo vrátit.

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 09:50:07 xxx.xxx.189.104

Tak mě teda vyhovuje řazení dle data příspěvků….diskuze které sleduju mám zaškrtlý, tak to vidim na první dobrou a mám přehled i o ostatních diskuzích, které třeba přibyly nově a zajímaly by mě….

Sardullah
Sardullah 27.01.2025, 08:01:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 26.01.2025, 19:34:37

Já bych teda neonky ani jiné tetry s živorodkama nekombinovala… neonky jsou čistotu vyžadující rybky a mečovky jsou čuňata… kombinace mi teda nepřijde šťastná…

A jednou týdně vymývat filtrační houbu… pokud  je tohle nutné, tak filtr nestíhá a filtrační hmota je malá….

Sardullah
Sardullah 26.01.2025, 16:24:31 xxx.xxx.221.216

Mečovky jsou živorodky… tudíž prasátka. Akvárium 90 litrů bude mít tak 80 litrů vody, ale spíš takovejch 75 litránků.

Tak tam dejte tak 8 kousků s fertig… vystaràno.

Sardullah
Sardullah 24.01.2025, 16:45:15 xxx.xxx.189.104

Spousta lidí co znám a mají dobrou vůli krmit psa kvalitně, tak hledá granule s největším podílem masa…vlastně nechápu, proč teda nekrmí rovnou tím masem…a pak teda koupěj nějaký supr čupr granule a ty nakonec vychází podstatně dráž než to maso.

Z mého pohledu pes bude klidně žít i z nějakých obyč granclí, ale si tak říkám, jestli právě to pohodlný krmení komerčně vyráběnými granulemi nemá část viny na tom, že je mezi psy tolik rakoviny, ledviny v hajzlu, srdce…jakože defakto civilizační choroby…ale je to jen moje úvaha…

Sardullah
Sardullah 24.01.2025, 12:35:57 xxx.xxx.189.104
Aluška:

Leží tam na dvoře, nožky má nahoře….kdo jinej než rebel Mirďa jde proti proudu 😂

Obrázek

😂😂😂👍

Sardullah
Sardullah 24.01.2025, 10:00:02 xxx.xxx.189.104

My jsme město cca 50 tis.obyvatel….v baráku se platí za prvního psa 500, za druhého a dalšího 750,-. V bytě 1500,- za prvního psa a za každého dalšího 2250,-. Důchodci mají slevu, platí 200,-.

Upřímně si myslím, že dost lidí prostě psa přihlášenýho mít nebude.

V zimě, když se brzo stmívá, tak se psy jezdím do městskýho parku…jako koš s pytlíky na exkrementy tam není ani jeden…ve městě jsem teda taky žádný nezaznamenala…vím o jednom na takovém plácku…

Pytlíky si člověk může vyzvednout v budově magistrátu…no juchů…tak teď je ještě nezapomenout doma…

Psí výběh u nás v parku je krásnej…ve stínu stromů, s dřevěnými překážkami, obehnaný plotem ze dřevěných kůlů…teda spíš klád…no a tím veškerá pozitiva končí…je menší než můj psí výběh na zahradě a ze vstupní strany je plot tak nízký, že každej šikovnější pes od nějaké střední velikosti to přeskočí….tak nevím, možná pro majitele malých psů…ale jinak to postrádá smysl…vlk se nažral a koza zůstala celá.

Mě tak nějak dost štve, že se všude budujou cyklostezky…hřiště pro děti…což je samozřejmě fajn, ale že pro pejskaře nic…alespoň u nás ve městě…a to jsme z těchto “zájmových” skupin jediní, kteří do městské kasy platíme. Jako fakt by mi to mohlo být tak nějak šumák, já bych do toho vůbec neměla kecat…se psy chodím mimo civilizaci, mám auto, takže když chci někam jinam, tak naložím psy do auta a frčíme a ta tisícovka mě fakty nespasí a můžu si o tom myslet co chci. Ale v principu mě to tak nějak štve.