“S jeho autem jsme léta jezdili se psy cestou necestou, několikrát i zapadnuli a nikdy nás nemuseli vytahovat. S tím se vyjede normálně, jen asi člověk musí být vyježděný s automatem a vědět jak na to.”
tak tohle patrně nebude čistě o automatu x manuálu, ale “kapku” i o konkrétním typu auta = různých jízdních vlastnostech. Roky jsem měla jeepa, automat, a v zimě to auto sloužilo jako vyprošťovák. A zcela jistě s automatem nezdržuji. Navíc pomíjím skutečnost, že lze přešaltrovat na sport režim, i na manuální řazení.
“ale to léto s těma otevřenými dveřmi mě zastavuje a nedovolit kočce jít ven, to si zase nedovedu představit já. Cokoliv a jakékoliv zvíře jsem měla vždy měl volnost.”
k tomu i dalšímu :
kotě je vhodnější si pořídit na podzim/zimu právě kvůli těm otevřeným dveřím - v zímě je zavřeno a ani ta zvěř se ven nehrne. Tedy optimální k navázání kotěte na domov, neučí se od mala se toulat a to je významné
já svoje kočky (domnívám se, že dvě mi odnesl puštík, dva týdny po sobě, někdy v první části noci) večer zavírám doma, léto řeší sítě do oken, dveře jsem (za předcházejícího psa) otvírala někdy po půlnoci, kdy kočkám otevírám. A i léto je v pohodě, krásně si na takový režim zvykli (tedy současná garda), všecho “samopřišli”.
prostě je dobré od kotěte naučit nějaký ten režim a nenechat zvíře se i celé dny toulat bůhví kde, pak lze alespoň částečně eliminovat rizika.
zcela úžasná je kachna pomalu tažená - dát do pekáče, posolit, pokmínovat, nepodlévat (😉) a šupnout do trouby na 120stupňů a 5 hodin - bez kontrolování, na poslední půl hodinu odkrýt i bez pytlíku…
to jako je zakázáno reagovat na příspěvek? V diskuzi? 😲 Navíc jsou ty věty napsány přímo jako výzva k reakci ("…málokdo z běžné veřejnosti….může pochopit….")
no, jako zástupce běžné veřejnosti musím napsat : můžeme chápata chápeme (jsme spoluutvářeni životními zkušenostmi) a zároveň nemusíme být přítelem plošných kastrací co je na tom divného?
Někde bylo, že hormony způsobí, že žena si pamatuje porod jako by se děl někomu jinému, ví co a jak, ale mozek to nebere jako přímý prožitek, proto z toho nemá trauma a jde do toho znovu.
Příroda není blbá a nějak to zakamuflovat musí, aby lidstvo nevymřelo. 😀
To sú hormóny. Chlapovi žiadny hormón nepovie, že chce znovu nakopať, žene naopak hormón povie, že ten pôrod nebol taký strašný a že si to chce zopakovať znovu.
tak on mi hormon neřekl, že to nebude bolet
bála jsem se (ale zase člověk ví, že ta bolest je ohraničená, má jasný konec porodem dítěte, je tam to světlo na obzoru)
ale prioritou je ten silnější pud, který přebije strach, a tím je ten pud rozmnožovací
… .navíc to opravdu nikdy nevypadá jako to jejich vysněné plemeno….navíc bych si, i když bych tomu nerozuměla prostě nevzala stěně, které je tak rozklepané, vystrašené a snaží se zmizet kdyz nně vidí….
takové štěně vzbudí soucit a ochranitelský pud který řekne “já to štěně zachráním” = udělám úctyhodný čin, ne napomáhám prasárně
já absolvovala velmi bolestivou kolono (injekce do zadku, účinek nula nula prd) a kolono+gastro u jiné lékařky, “8-9 frťánků do žíly”, a zcela v poho, obojí