Aktuálně: 2 746 inzerátů262 364 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

hmn

hmn
hmn 01.07.2023, 12:34:57 xxx.xxx.43.113

jako xerxová máš můj hlas krom tohoto :

“neboť jaké si to uděláte, takové to budete mít”

jako pokud k tomu člověk dodá, že to “si uděláte” může být taky šichta hodná havíře a doživotní, a někdy i déle, tak to potom jo …….

hmn
hmn 01.07.2023, 12:00:46 xxx.xxx.43.113

“Myslím to putující, co sice běhá po mě, ale já nechutnám, tak rádo a ochotně doma přeleze na vedle ležícího kocoura”

tak u nás to chodí zásadně opačným směrem😀

hmn
hmn 30.06.2023, 09:58:51 xxx.xxx.43.113

cenu má chovat na jednom každém řádně a úspěšně zbonitovaném jedinci a to ze zcela prostého a zároveň naprosto zásadního důvodu - zachování co nejširší genetické variability plemene (populace)

hmn
hmn 29.06.2023, 13:32:17 xxx.xxx.43.113
Anonymní:

no myslím to tak, že když něco dělá špatně tak že musím být dusledná, trestat ho a vydržet, trpělivost a když mu trochu povolím že to je špatně a zkazí to jeho charakter nebo jak to je.

no ani ne

úkolem dobrého psovoda je psa vést tak, aby "něco špatně" nedělal, ale dělal všechno dobře. K tomu slouží výchova a výcvik, kdy člověk učí psa jak se má chovat, a to pomocí odměn. A zde je prosím zcela jistě místo pro totálně důslednou důslednost. 

hmn
hmn 29.06.2023, 12:15:33 xxx.xxx.43.113

přeci vůbec nejde o zákazy, ale důsledné vedení!

asi to chce přešaltrovat pohled na výchovu/výcvik......

hmn
hmn 29.06.2023, 12:12:53 xxx.xxx.43.113

já jsem neskutečně ráda, že si kočky nevybírám ale ony si vybírají mne 🙂

a už vidím ten stres, až budu pořizovat štěně (co budu, už stresuji). Čím víc člověk ví, tím hůř, a stejně přebere......

hmn
hmn 29.06.2023, 10:58:23 xxx.xxx.43.113

biaca, už sis sondovala, kolik chovatelů splňuje podmínky "v okolí" a zároveň "kočky" a zároveň nějaká ta zdravotní vyšetření....?

"nebude je v žádném případě honit"

ale chápeš, že tohle je hlavně na novém majiteli?

hmn
hmn 29.06.2023, 10:27:49 xxx.xxx.43.113

"Doroušovi to přecvičit by byla velká práce, má to hodně zažitý..."

tak netřeba něco přecvičovat, ale naučit nový povel

hmn
hmn 29.06.2023, 10:06:38 xxx.xxx.43.113

"neorganizovaným bPP klubem "

prosím oprava - ne klubem, ale chovem

"Ohanet se mnozirnama je proste pycovina"

není

hmn
hmn 29.06.2023, 10:05:03 xxx.xxx.43.113
Arziska:

Mě trosku děsí, že za žádných okolnosti nechcete snížit komfort svých koček. Jak to chcete s příchodem štěněte udělat? 

tak komfort bude automaticky snížen příchodem štěněte, pravděpodobně (ne každá kočka to pociťuje negativně), a pak je třeba od začátku vést štěně i kočky

jak více snižovat komfort?

hmn
hmn 29.06.2023, 09:52:27 xxx.xxx.43.113
assil:

To si moc nepomůžete, ono ani v těch klubech těch nezištných jedinců, kteří vám doporučí to nejlepší a ne to svoje, zas tak moc není.

assil 😊

copak rozdíl mezi chovatelským klubem a neorganizovaným bPP klubem je v počtu či vůbec existenci nezištných jedinců?! 😊

hmn
hmn 28.06.2023, 19:51:39 xxx.xxx.43.113
Inspektor-pisisvor:

Ta horní hranice 8 let (+rok na výjimku) platí pro všechna plemena - je do dáno Chovatelským řádem ČMKU, který je závazný pro všechny.

Samozřejmě u bezpapíráků je dovoleno úplně vše, tam žádné řády ani kontrolní mechanismy neexistují.

tak ono je to dáno vyhláškou :

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2021-384

a platí to i pro bPP

hmn
hmn 28.06.2023, 11:20:37 xxx.xxx.43.113

CBD jako samostatně kapky?

Pyrenejákovi začnu dávat alavis canabiflex cbd tak uvidíme. Nějak skokově (samozřejmě že po mém pochválení si, že na něm ten věk není znát 🙄) mi zestárnul, zcela jistě zlobí nožičky. Librelu budu s vetem konzultovat a patrně k ní budeme směřovat.

hmn
hmn 28.06.2023, 11:14:05 xxx.xxx.43.113
Thielli:

Na to mi nestačil ani celý semestr antropologie, ani těch XY předepsaných knih ke studiu = odpověď se sem fakt nevejde smile

Ale otázka vznesená dobře.

Thieli, děkuji za pochopení mého příspěvku 🙂👍

"Každá kultura má své zvyklosti, některé pochopitelné, některé ne."

jistěže, ale tohle je o něčem jiném

hmn
hmn 28.06.2023, 10:09:27 xxx.xxx.43.113

"A na tom, že tam řada žen dělá pro nás podivné zvyklosti dělá dobrovolně, je velký kus pravdy."

tady si dovolím vnést otázku, nakolik se dá u chování určeném náboženstvím, tradicemi, zvyky, neznalostí.....mluvit o dobrovolnosti

hmn
hmn 28.06.2023, 09:46:39 xxx.xxx.43.113

venčit zvlášť - jednoznačně ano, fena i člověk si potřebují vytvořit vztah, fena potřebuje výchovu/výcvik, nechť se spolu mohou domluvit

venčit spolu - jednoznačně ano, pes i fena si potřebují toho druhého zafixovat jako normální součást prostředí, jako normální součást života. Venčit ve dvou a ne vedle sebe ale v přiměřené vzdálenosti, která se bude dle reakcí zmenšovat a zmenšovat až bude kontaktní. Ideální by bylo, opět dle reakcí zvířat, nejprve nechat fenu se přiblížit zezadu, očichat, a zase jít po svém. Na tohle nejsou tabulky a škatulky, ale člověk se musí řídit tím, co mu zvířata říkají.

"že jsem měla od začátku velet více a důrazněji."

noo, ono to důrazněji by mohlo svádět k trestům a použití síly. Co je třeba je naučení pravidel, neboli pevné vedení psa a to tak, že ho budu učit, jak se chovat má. A to "po dobrém". Nepoužívat primárně tresty, k těm stejně dojde při řešení nějakých nedobrých situací - neboli takovým se snažit se vyhýbat.

opět zmíním KLIKR jako super pomůcku pro takové případy

a jsou to šarpejové, tak hodně štěstí.......