07.05.2025, 17:22:26 xxx.xxx.147.163
kometa:Modrý pas - to je europas? Nemůžu to najít.
Beru zpět. Už jsem to našla.
kometa:Modrý pas - to je europas? Nemůžu to najít.
Beru zpět. Už jsem to našla.
Elis:Ta kolie
Ale píšete (6.5. 15 11) - fenečka, ne kolie (border nebo dlouhosrstá?). Tak se nedivte, že jsme zmatení.
Modrý pas - to je europas? Nemůžu to najít.
Aha. Asi jsem měla štěstí na pečlivé doktory, kteří nechtěli nic zanedbat. Nebo je správná vaše teorie, nevím. Jedna z těch doktorů a doktorek říkala, že jsem přišla za minutu dvanáct.
neb na pohybu není ten zásah znát
Nebojte, ono se to rozleží.😉 Ale abych nebyla pesimista, doporučuji Ibalgin duo efekt. Pokud už neznáte - koňáci většinou ano.
proč zde dostávám takovou bídu
Jakou bídu? Prostě se tady rozjela debata. Slušná. Naopak jste dostala pochvalu, že jste neotálela s návštěvou veta.
já potřebuju mít psa v merku a řešit ho v přímém přenosu…
Přesně! Než vám to AI přeloží, tak už může být turista, vypadající jako pobuda, sežrán.😉
doma pak mluvíme v šifrách, aby nám pes nerozuměl.
Pche! U koček stačí jenom pomyslet, že teda zítra jedeme na tu kastraci…
Prosím vás, trochu mírněte tón ano?
Kde to Xerxova píše?
Víte, tady přispívají dlouholetí a opravdoví pejskaři. Kteří se oprávněně staví k takovému překladači skepticky. Navíc ho nepotřebují. Stejně jako já pro kocoury. Protože si rozumíme i bez něj.
A taky - 80% komunikace je nonverbální. I u lidí. A to žádný překladač nezvládne.
Varaxi:Díky, já už zůstanu tady.
Já taky. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš.
K čemu?
Předpokládám, že odčervení je zapsáno v očkovacím průkazu.
Účinnější v obsahu látek. Takže když nezabral Caniverm, nečekala bych, že Panacur bude mít větší efekt.
Koprologie pro případ, že by škrkavky vývoj dokončily.
Caniverm obsahuje taky fenbendazol jako Panacur + ještě pyrantel a praziquantel - neboli je účinnější. Takže mi smysl podání Panacuru poněkud uniká.
Proběhla koprologie?
Souhlas. Konzultovala jsem s praktikující kolegyní a říkala totéž.
Už jsem to psala včera - ne těžké, ale záludné
Jsem si vytiskla a podívám se na to.
Ty děti se naučí mechanicky
Přesně! A tím nemyslím jenom češtinu.
Učím mj. anatomii a snažím se vysvětlovat souvislosti - můj oblíbený pohlavní cyklus u samic. Dramaticky líčím, jak postupně roste folikul, jak nastává ovulace a jak vzniká žluté tělísko. A pak se stejně při zkoušení dozvím, že žluté tělísko praskne a produkuje estrogeny.
Buggyra:Ta maturita z češtiny mě zajímala https://www.statnimaturita-cestina.cz/wp-content/uploads/zadani_didakticky_test_cestina_jaro_2025_novy_amos.pdf hranice splnění 44 %, to jde… Jenže já mám asi nadprůměrné znalosti ČJ, tak mi to moc nedělá potíže…
Jenže vy jste ještě (předpokládám) ta generace, která četla a kterou ve škole “drtili”. Já to mám v té hlavě taky pořád (až teda na větné rozbory). I 40 let po maturitě.
Nemohli by se tedy učit chápat text?
Oni se to učí. Jenže dnešní digitální a zkratkovitá a youtube doba… Děti nedokážou udržet pozornost a přemýšlet. Za 30 let ve školství vidím změny. Bohužel k horšímu.
rapotačka:Není to bez "tlačenky" všude stejný? (bohužel)
Jó, bejt tak “celebrita”.
Není.
Já přišla na neurologii v pátek - tahala jsem nohu za sebou, vymizelý patelární reflex. Ještě večer na MR (ač se na to čeká měsíce) a v sobotu dopo operace vyhřezlé ploténky.
Měla jsem na mysli spíš ohlasy dětí na něj.
Ty se ke mně nedostanou. Neučím češtinu a nemám čtvrťáky.
Ale kolegyně češtinářka kontrolovala test jednoho mládence - šikovný, rozumí zvířatům, nebojí se práce - ale nejspíš neudělal. O čem to vypovídá? Pro život.
Kompletní výsledky budeme znát, až zveřejní CERMAT.