04.03.2025, 08:40:54 xxx.xxx.224.101
“Dyť” já vím. Patří k těm, kteří mě nemají rádi. Zvlášt po pokusu se za mě vydávat. Který neuspěl.
A označení Ťapík se mi líbí.
“Dyť” já vím. Patří k těm, kteří mě nemají rádi. Zvlášt po pokusu se za mě vydávat. Který neuspěl.
A označení Ťapík se mi líbí.
Ale no tak. Spousta lidí používá výraz miminko i u zvířat - třeba psů nebo koní. Já taky. Víte, co je nadsázka?
Já teda žádnou odpověď NAD dotazem nevidím.
Anonymní:
Nemůžete srovnávat naše dávné prapředky, kteří bojovali o přežití stejně jako vlci, s moderním člověkem. Který je přemnožený a bere ostatním živočišným druhům prostor pro život.
A kdyby vyhynul člověk, bylo by to ještě víc jedno.
No oni takoví ti akční cyklisti, řítící se z kopce dolů… Před léty mi jeden takový málem zlomil zápěstí - cestou z Radhoště - kdo to tam zná, tak ví, že je to Václavák a ne závodní dráha. Nestačil se mi vyhnout, vzal mě řídítkem, ruka naštěstí vydržela. Ale kdyby mi ji opravdu zlomil, tak si na něm ani nic nevezmu. Protože to vůbec nezaregistroval a svištěl dál.
Takoví cyklisti mi vadí. + ti, kteří si vynucují přednost na turistických cestách. Kde nemají co dělat.
do králíků cpete granule, plné hormonů
V granulích pro králíky (ani pro slepice ani pro krůty….) žádné hormony nejsou.
JanaJanaJanaJana:
Zabránit, aby kůň zvedal hlavu. Ale u těch klusáků se právě hlava zvedá, ne? Aby nemohli zaskočit do cvalu.
Zkombinovat.
bez možnosti binokulárního vidění
Beru podle koní. Ti taky mají oči po stranách, ale i úsek binokulárního vidění. Sice menší než masožravci, ale dostatečný na to, aby odhadli, kdy se mají odrazit před překážkou. Jak píšete - jinak letecká katastrofa. I pro jezdce.
Správně česky je: samičky jsou naprogramovány.
Správně česky je obojí. Konzultováno s kolegyní češtinářkou.
bambule:Jsem pár km od Vás a špačky jsem slyšela ve středu 26.2. Vidět nebyli, ale slyšet teda pořádně. Vyhlížím hřivnáče ti ale zatím nejsou ☹️.
U nás už týden.
By mě zajímalo, co je to krmný sýr.
Dát 40 Kč za 850 gramů ničeho, proč ne?
Tak nevím, ale mně to hlásí, že video není k dispozici.
Obávám se, že vet nepomůže. Samičky jsou holt naprogramované na snášení vajec.
Možná. V mé bublině prostě koňští veti jsou.
…a neuklidili
To mně připomnělo, jak před léty již zesnulý kolega narazil na přesně takové spoluobčany někde, kde neměli co dělat. Podotýkám, že měřil 190 cm a vážil 120 kg. Žádný drobeček. Takže je z nepatřičného místa snadno vykázal. Oni se teda trochu cukali a obviňovali ho z rasismu. A on na to - já nejsem žádný rasista, vždyť mám v autě černé psy! Můžete se přesvědčit. Měl tam tři rotvajlery - no, pak už zmizeli velmi rychle.😉
Máte pravdu. Aby nezaskakovali do cvalu. Ale mně se to nelíbí.
A fotky se nejspíš nedočkáme. Zadavatelka asi chtěla rychlé a instantní řešení, které neexistuje.
že nemáte komu zavolat.
To já naštěstí mám. V okolí je několik koňských vetů.
Sarah01:Vaše příspěvky moc nechápu. Vy jste 2v1?
Já taky ne. Ale netřeba se tím trápit.