Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.07.2024, 16:18:08
ve vlákně o chovu brojlerů.
Mimochodem, bodlinko, tak mě napadlo. Ochranné lhůty u kokcidiostatik a ATB jsou známy, že jo? Ale existují studie, za jak dlouho zmizí z těl brojlerů třeba konzervanty z KS? Inspirovalo mě vedlejší vlákno Dokrm brojlerů.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 20.07.2024, 21:39:28
Změnili. Viz můj příspěvek (20.7. 16 53)zde - obrázek.
Současní brojleři jsou prostě vyšlechtění na extrémní růst za velmi krátkou krátkou dobu. + k tomu nabouchaná KS. Na delší výkrm nejsou ani stavěni, protože svaly rostou rychleji než kostra. Takže se neunesou.
Možná, kdybyste je krmil postaru od jednodenních kuřátek, by to šlo. Ale určitě byste z nich neměl malé krocany jako tenkrát.
Ale můžete to zkusit. Aspoň byste to tady rozsoudil.😉
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 20.07.2024, 14:16:09
Jako dítě si pamatuji, když jsme jezdili na výlety do Beskyd, jak se z Třineckých železáren linuly kouře různých barev. To už dávno není pravda. Takže věřím, že životní prostředí je na tom mnohem lépe.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.07.2024, 20:06:25
Edit, už mě to nepustilo.
Ono je to taky dost o penězích. Všimla jsem si, kolik farmářských trhů postupně v ČB zmizelo. Protože kvalita je holt drahá. Naposled jsem dala za domácí kuře 526 Kč. Ale zase z něj mám minimálně 13 obědů.
Ona harpyje loví tak, že strhává ty opice z větví, takže je určitý - značný - respekt na místě, určitě bych ji bral velmi vážně..
Trochu vašemu příspěvku nerozumím. Ohledně toho respektu. Viděla jsem harpyje v nějakých dokumentech a vím, jak loví. Možná proto je pojmenovali (výstižně) po těch mýtických harpyjích. Že to nejsou žádná "vořezávátka".