Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.06.2024, 22:13:14
Normálně se přece nepotahované tablety vstřebávají už v žaludku, ne? Nemyslím snad úplně, ale prostě minimálně částečně.
Je to trošku jinak. Nepotahované tablety můžou projít žaludkem (ano, částečná vstřebatelnost, ale žaludeční sliznicí projdou hlavně vodní a alkoholové roztoky - proto je pití alkoholu na lačný žaludek rizikové😉) a účinná látka se nenaruší.
Potahované tablety (nebo třeba i kapsle) obsahují to, co nemá přijít do styku s kyselým prostředím nebo pepsinem. Proto se taky mají hodně zapíjet (a nerozkousávat). Aby protekly rovnou do střeva, tam se obal rozpustí a účinná látka uvolní. A vstřebá, aniž by byla účinnost snížená.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 07.06.2024, 18:44:55
jak bych mu to vyholila.
Tak aspoň ostříhala. “Spálenina” od chladicích polštářků to určitě není. Flegmóna by se měla ukázat na vyšetření krve - zánět, takže bych čekala vysoké leukocyty, konkrétně neutrofily.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 07.06.2024, 14:50:58
natržený sval bolí jako prase
Potvrzuji. Uklouzla jsem na pitevně (a cítila, jak mi praskají svalová vlákna v m. biceps femoris) a tři dny jsem chodila v kroksech (měla jsem je jako přezůvky), protože jsem se nemohla ohnout, abych si na jiných botách zavázala tkaničky nebo nalepila suchý zip. A moje chůze byla krok sun krok.
Odpověď na příspěvek uživatele Raten z 05.06.2024, 11:35:02
Jako, že má říji 4x do roka a trvá 2 týdny?
Potřebujete nejdřív něco málo (či spíš hodně) nastudovat. A dobrého koňského veterináře k ruce a pomoci. Budete potřebovat zdravotní vyšetření, očkování proti herpes, zjistit ideální termín pro zapuštění(inseminaci) a tak.
Jo a taky doufám, že nebudete odchovávat hříbě jenom s kobylou někde na dvorku. Ale to už předbíhám.