Až bude trošku teplejší voda nějaké nachytám a nafotím, ML.
Až bude trošku teplejší voda nějaké nachytám a nafotím, ML.
kometa:Jak píše honzapm.
Jsou to plemena masná od slova maso. Ono ani lidi studovaní neumí česky. Už jsem to jednou psala - přišel mi mail od Mgr. z advokátní kanceláře. Nekecám - ve třech řádcích měl 4 (!) hrubky.
Já tomu rozumím že jsou to plemena masná od "masa" ale kolikrát lidi i v inzerátech píší že prodají mastné plemeno, narazil jsem na to už hodněkrát tak mě jen tak ze zvědavosti zajímalo jak to vzniklo protože mě to vždy při čtení zarazí, nic víc, nic míň ML.
Zkuste jestli máte možnost sehnat kus ovce, nevím proč ale všichni psi ovčí maso úplně milují, naši se po něm taky vždycky mohli utlouct kdykoli jsem něco porážel byl jsem vždy jejich "kamarád č.1" 🙂ML.
Pokud chováte zvířata celoročně venku dokážou se na zimu docela dobře postupně přizpůsobit,(připravit) osrstěním a i třeba kozám naroste v tom případě na zimu pořádná srst, nejhorší je když ustájené zvíře vytáhnete najednou ven v zimě a nemá čas se na dané podnínky adaptovat to potom trpí.ML.
Až budu mít chvilku zkusím Ď.🙂ML.
Pro mě je to ovšem poněkud zvláštní, pochopil bych to třebas v souvislosti s tím že - některá vzácná plemena můžou být taky pěkně "mastná" stejně jako například moje (fiktivní) mastná pokuta za rychlou jízdu apod. Takhle mě to jednoduše vždy zarazí když to někde čtu 😇ML.
To mě to v tom 2018 tedy nějak úplně minulo, nevím proč, asi byly zrovna doma jiný starosti, ale zaujala mě nyní ta "mastná" plemena to má prapůvod v čem ? je to odvozeno od tučnosti (tuku) zvířat či snad od "finanční" náročnosti chovu ? neb chovaných zvířat ? co nato "experti" ? 😉ML.
U nás je řeka pro změnu úplně zamořená americkým rakem signálním a na břehu zase "bojujeme" s křídlatkou "taky nezmar" ML.
Hm tak jsem bohužel "nepochodil" výkup pozastaven a nikdo neví jestli bude ještě někdy vůbec znovu obnoven🙄ML.
Dík, zkusím po neděli. 😢 ML.
Agnes1:Chováme křížence masných plemen. Starší kusy odčervuji před porody a před připouštěním na podzim. Jehnata dle potřeby. Letos mám od veta tento přípravek. Vloni to byl tekutý Helmigal. Oba ze Slovenska.
[img src="https://www.chovzvirat.cz/images/diskuze/img-5955-230603082618.jpg" alt="" class="image" height="60" [img src="https://www.chovzvirat.cz/images/diskuze/img-5954-230603082618.jpg" alt="" class="image" height="60"
Zkusím se optat našeho veta jestli by dokázal objednat ten Levizan je na bázi levamisolu který byl i v Levitape a moc dobře nám zabíral tak uvidíme, dík za info. ML.
Roklanka:Odčervuju,ale postupem času, čím dál tím méně. Celé stádo měsíc před porody a v průběhu roku už jen individuálně.
JJ taky se to snažím omezovat jak se dá, není to taky nic levnýho ani zdravýho. ML.
Róza:Neni uz to starý přípravek ten first drench? Našla jsem toto: přinášíme Vám základní informace o veterinárním přípravku PRAZIMEX. Jedná se o alternativní přípravek místo dosud používaného antiparazitika FIRST DRENCH, který již nebude dovážen. Potřebné informace naleznete v přílohách. Prazimex lze objednat u společnosti ČMSCH a.s.
Asi se už nějakou dobu dováží a dle info přímo z ČSMCH by měl být k dispozici i letos, chtěl bych ho zkusit tak jsem zažádal o vyjímku, ale než definitivně objednám rád bych získal nějakou recenzi, před léty jsme používali Levitape a byli jsme s ním moc spokojeni, bohužel už se prý nevyrábí a Aldiverm nám moc nefunguje, pár jet co byl virus jsme prakticky neodčervovali a tak jsem ovce které na parazity nejvíc trpěly vyřadil, stádo je nyní o dost odolnější ale jehňata alespoň jednou odčervit musím, bez toho mi z nich na podzim žádný plemeník nevyjde. 🙂ML.
V Anglii se na odolnost proti parazitům ovce šlechtí, vybírají se berani kteří mají přirozenou odolnost a těmi se potom připouští, to je podle mě nejlepší cesta, bohužel u nás jsem o takovém programu nikde neslyšel a je to škoda že tu v tomhle směru plemenáři nevyvíjí nějakou činnost, určitě je to lepší způsob než cpát do zvířat "jedy" i když se to snažíme co nejvíc omezit . ML.
Přesně tak není plocha jako plocha, na každé louce to roste jinak a každý rok taky jinak podle počasí, ale na 1ovci se počítá asi 500kg sena na zimu (150krmných dní) a na 1kozu protože jsou extra mlsný 700kg na zimu 😈ML.
Vykupuje dnes ještě někdo v tomto státě tak jedinečný materiál jakým je pravá ovčí vlna ?🙂ML.
To jsem blázen ? opravdu tu není nikdo kdo odčervuje ovce nebo kozy ??😲ML.
No jasně je to čistě jen a pouze hypotetická situace, ale představuju si jen ten obrovskej šok že najednou mám na vodítku místo pejsánka divokýho orla 😲ML.
V Kazachstánu loví lovci vlky prostřednictvím orlů, takže pro takového orla kddyby se objevil by takový jezevčík byl asi jen taková jednohubka. ML.
bambule: Souhlasím s Bodlinkou. Prase je pořád jenom prase a mezi námi chudáci sousedi....Zadavatelka by si měla uvědomit, že selátko je sice roztomiloučké, ale nebude maličké napořád.
No tak když už přeroste uklidí se do mrazáku (přece jen je to hospodářské zvíře) a pořídí se další malinké - koloběh života 😉 ML.