Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 06.12.2025, 16:51:20
naprosto mizernou. to znamená, že musíte každý týden prodat 11 proložek. to je příliš velké množství na sousedy a blízké okolí a zase ne tolik, aby se vám vyplatilo s tím objíždět trhy. a jakmile si naučíte nějaký lidi na tohle množství, přijde listopad a vejce mít nebudete.
nosnice na vejce se vyplatí tak od dvaceti tisíc. od třech tisíc, pokud je to bioprodukce a umíte to prodat za nějakou cenu, jako pan Dvořák, ale na to už je potřeba docela obchodní talent.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 05.12.2025, 21:22:06
tak tady bylo taky všechno setsakra vidět, když padesátiletého chlapa přivezou na vozíku s tím, že za to může zhubnutí, bylo mi teda jasné, že je to konečné stadium nečeho
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.12.2025, 22:45:05
moje jedle je kontejnerovaná a je to produkt zahradnictví, nikoliv “vánoční stromek”. je kontejnerovaná ze zahradnictví právě proto, že vydolovanou z volné země a prostokořennou jako vánoční stromeček jsem měla minulý rok a i přes okamžité zasazení úspěšně hned uschla, ale když jsem viděla ty osekané kořeny, tak mě to vlastně nepřekvapilo.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.12.2025, 08:32:31
ztučnělý játra, to je věc zootechniky 🙂 čistě a jen pouze. krmí se podle stáří hejna a podle spotřeby krmiva v daném týdnu, když slepice hodně žerou tak se jim nechá přivést “slabší” směs a naopak, velkochovné směsi se počítají na reálnou spotřebu, tzn. nechám si dovést stovku, stodvacítku a tak podobně. když jsou slepice v kleci potřebují slabší než když jsou ve voliéře a tak
pro mě jako pro veterináře je nález prasklých jater, no vlastně už nález zatučnělých slepic, něco, co obratem hlásím zootechnikovi, aby si podle toho objednal jiný krmení, a když začínají být játra trochu lipidózní určitě chceme přidat i cholin.
na užitkovost, hlavně pak na kvalitu skořápky, má tahle věc naprosto zhoubný vliv a přitom je to odstranitelné prevencí.
ta tmavá játra jsou normální, ta světlá jsou játra postižená lipidózou, jaterní tkáň je nasycená tukem. možná bylo více tuku u toho zvířete i v dutině tělní?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.12.2025, 19:49:27
na ceny pro velkoodběratele jsou dlouhodobé kontrakty, to není problém. Problém je nerovnoměrnost dodávek, dřív jsem si objednala milion když mi předchozí docházel a teď si musím narvat ledničku k prasknutí když je, protože pak zase chvílu není
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.12.2025, 17:57:36
Polsko je toho naprosto plný, jedou ve velkým i velkochovy a je kvůli nim teď problém nakoupit normálně vakcíny na líheň, protože se tam hromadě lidí rozsvítilo a uznali, že mít zvířata navakcinovaný je tak nějak lepší
moje zkušenost s dlouhým zadkem je taková, že když kočku pak honí po bytě bobek, není to vada té srsti, ale konzistence toho trusu. sama říkáte, že se mu to stává když má “měkčí” bobek a to je přesně ono. správně formovaná stolice se vám tam lepit nebude.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 02.12.2025, 13:14:58
slepičince, to je ještě to nejmenší a co jsem si objednala odběrové sady s manžetama tak to zase tak moc nedělám (a je to super v létě, protože se s takovými vzorky dá jezdit, na rozdíl od sáčků hoven)
ale zkuste pitvat slepice s dlouhejma 😀 nebo odebírat krve s dlouhejma
v drůbežárně se člověk teda zasviní i jako veterinář, protože ty vzorky do pytlíků sami neskáčí. s dlouhýma nehtama je to celkem nekompatibilní, aj se tam různě olámou a zbytek člověk dorazí na zahradě.
svoje mám prostě krátký. a když chci jít někam za dámu, tak dávám ty nalepovací, mám jich bambilion, ale krátký. akorát že vánoční měli všechny jen dlouhý.
bylo hnusně a dělala jsem spací neděli, takže to skoro nevadilo. v pátek přišla kavkazská jedle, co se mi podařilo ukořistit v 50% slevě (z hrozně drahý na dá se), chci jí mít vzadu na zahradě, ale vzhledem k počasí teda až na jaře až vymyslím, jak jí tam dostanu, páč je obří
V pátek večer byl vánoční večírek - jak někdo může žít s dlouhýma nehtama? nemohla jsem doma zamknout, na záchodě spláchnout a tatarák s topinkou s česnekem je zcela nemožná záležitosts