A chodí vám včely na řepku? Včera jsem vyfotila obrovské množství různých hmyzáků včetně včely medonosné na brukvi řepce a rukevníku, co rostly u silnice, ale pak jsem šla kolem řepkového pole a tam bylo naprosto mrtvo. asi kvalitní chemie.
A chodí vám včely na řepku? Včera jsem vyfotila obrovské množství různých hmyzáků včetně včely medonosné na brukvi řepce a rukevníku, co rostly u silnice, ale pak jsem šla kolem řepkového pole a tam bylo naprosto mrtvo. asi kvalitní chemie.
Lidský doktoři jsou sadisti, protože je nikdo nikdy pořádně nepokousal.
A taky jsou všichni vydřený a rádi že našli aspoň někoho, takže všichni drží hubu a krok, ale sadista veterinář by rychle skončil bez pacientů (a práce).
tady hloh kvete a je plný včel, ale jen medonosných, takže celkem nudná rostlina. ale asi hodinu jsem strávila u trsu rýtu žlutého a to je jízda skoro jak pampelišky a výběr hmyzáků nepočítaně.
asi si koupím semínka. je to letnička.
Zvířata a to celkem jakákoliv pro mě vždycky byla čitelnější než lidi. Tam by se aplikace někdy hodila.
Je mi to nějak úplně jedno. Dávná minulost.
njn, jde vidět, že důstojníka biosekurity (to jsem kromě jiného já) potřebují i jiné farmy než chov drůbeže.
jinak ta drůbež, to nevyřeší ani AI, protože prostě nějaký chroptění má milion příčin, že to má víc zvířat maximálně naznačuje tu infekční, i když teda nevíme nic o podmínkách chovu, které mají taky společné (a tohle třeba je čistě věc zkušenosti, schopnost prohlédnout kde zvířata žijí a vidět chyby, nebo třeba vědět na co se v té chvíli ptát)
do umělý inteligence můžete nasypat jen to, co už víte. a umělá inteligence vám neporadí, jak a odkud odebrat relevantní vzorky - a co žádat po laboratoři.
a nemůžete chtít po veterináři, co dělá psy a kočky, aby věděl, jak vyšetřit živou slepici, když jí živou v ruce třeba nikdy ani neměl a tím pádem jak ví, jak to má vypadat zdravé a jak to vypadá nemocné?
když to je těžký. aby se člověk dobře zeptal, musí o té věci už hodně vědět. když nevíte nic, tak prostě nevíte ani na co se ptát.
oni ti ptáci jsou ve stejným ranku jako ti plazi, během studií naprosto okrajová záležitost. běžný veterinář o slepici ví akorát že existuje a možná si pamatuje názvy několika nemocí.
monensin v dávce pro brojlery se používá i pro krůty, coxidin je normálně registrovaný pro oba živočišné druhy. k otravě by se to muselo hodně předávkovat. nebo míchat s tiamulinem.
jedovatý ionofor pro krůty je salinomycin. to by si mohl pamatovat i koňský vet, protože je to jedovatý i pro koně 😀
problém nejsou zas až tak ta léčiva. jako dobrý, pro 20 slípek se s drobnými výjimkami nedá použít nic přímo pro drůbež i když tu lahev máte, obvykle to nejde nadávkovat ani rozumně naaplikovat. ale od toho je veterinář, aby uměl používat věci taky off label.
problém je v tom, že pokud si představujete, že se NĚCO NĚČÍM přeléčí, je potřeba nejdřív zjistit CO a pak teda ČÍM a ono to představte si, stojí peníze. Někdy i docela dost peněz, protože labina je labina a bez labiny u drůbeže nepoznáte celkem nic. Takže než se zjistí co, může to stát víc než 20 nových slípek velice snadno no a to čím taky může být že ničím.
pokud není veterinář a je problém zaplatit diagnostiku a léčiva, pak doporučuju sekerkomycin aplikovaný na celé hejno. a je to.
tohle fórový pletivo lišku nezastaví a psí chlupy, na to tak maximálně hodí bobek.
Bude to velký. Taky nový a krásný.
ještě že nevíte, co se na jatkách razítkuje jako podmíněně poživatelné výrobní😀
slepice trpěla chronickou impakcí vejcovodu.
věřte že může být problém úplně kdekoliv a JE ÚPLNĚ JEDNO, CO JE V OČKOVÁKU VYZNAČENO.
ten člověk, co dělá přejímku, má obrovskou moc a nejsou to dobrá sobotní rána, když někomu vysvětlujete doporučení wsava, o kterých dotyčný nikdy neslyšel a vlastně ho to ani nezajímá.
ta leptospiróza naopak častokrát ani ten jeden rok nevydrží a při velkém riziku nákazy se doporučuje očkovat do každých 6 nebo každých 8 měsíců. ale jen leptospirózu, ostatní nemoci netřeba
plus pak jsou takové drobnosti jakože někdy tyhle schémata neznají lidi co dělají veterinární přejímku nebo hotel a s čímkoliv jiným než každý rok dhppilr můžete mít problém.
já bych jí odporazila a pak se můžete s vetem podívat, kde byl problém.
kolik dostala toho albendazolu?
Nebo prostě svrab. Ono najít ho v seškrabu je velké štěstí, dělá krásné drbání na které nefungují léky a pozor, podstatou toho procesu je - alergie na roztoče.