ta chudokrevnost patří k CKD, s tím nějakým kořenem neuděláte nic. není o nedostatku železa, ale o nedostatku erytropoetinu.
ta chudokrevnost patří k CKD, s tím nějakým kořenem neuděláte nic. není o nedostatku železa, ale o nedostatku erytropoetinu.
nebloudí, v břeclavi ještě nebyl a hlavně břeclav je za D2, takže největší překážku má za sebou a teď už na tu šumavu dojde.
z ledvinových diet mi připadá že nejlíp žerou RC.
tak kůží proniká celkem všechno, záleží v jaké dávce.
ale ta reverzibilita je zásadní věc, když se podaří zvíře otrávené karbofuranem zastabilizovat, je zaintubovaný, má ten propofol a dostává atropin a žije, tak stačí vlastně počkat v řádu hodin až účinek odezní a je to
nereverzibilní, tam je problém. plus jsou mnohem víc neurotoxický.
jestli žere hlínu, tak krev určitě ano
kočky to s oblibou dělají při chudokrevnosti
jo, teoreticky, má to ale háček
atropin blokuje účinek na muskarinové receptory, ale ne na nikotinových a ta nikotinová fáze s křečemi u karbofuranu přijde hodně rychle. je hodně pravděpodobné, že nestačíte aplikovat nic, ale kromě atropinu to bude chtít i propofol a pak hodně štěstí
v podstatě jediný plus je, že je to karbamát a ne organofosfát.
tak strychnin už není úplně běžná věc
a při tetanu stačí teda diazepam, většinou. fenobarbital se dá přidat když to nestačí, ale nebude tam první volba
vlastně veterinář používá barbituráty nejvíc když chce něco zabít, od té doby, co se thiopental nesmí používat pro potravinářská zvířata
no a fenobarbital na epilepsii, teda když to nemá výpadek (teď byl mega dlouhej)
pregabalin se pro podobné účely nehodí, není vyloženě jedovatý. jo, pěkně blbě i po tom bylo, to jo.
k těm interakcím, kdysi jsem četla nějaký příběh o chudákovi, co to chtěl ukončit strychninem, ale nechtěl úplně umřít v křečích za plného vědomí, tak vymyslel kombo s prášky na spaní, že teda usne a pak teprve umře
no, nevyšlo to. (antidotum při otravě strychninem jsou barbituráty a dokonce i naopak)
tak jestli žere opravdu málo, pak bych zkusila RC recovery nebo a/d.
kapsičky nevím, ty mi připadají takové prefabrikované všechny. moje kočky mají rády od falca, normálně tima, protože jich je hodně a líza nebo falco cat, to by nešlo. jedna plechovka tima nebo maxe pro noru, jedna plechovka tima nebo maxe pro kočky, tak to u nás vypadá.
alternativou je chejn, dělá takový malý salámy myšák a pak micka vaničky, osobně mi jsou vaničky sympatičtější protože myšák je dost suchý a micka má i omáčku, ale kočkám je to teda dost jedno.
zvednout množství bílkoviny, pokud není ledvinář. a jestli žere i nějaké hotové krmení, tak verzi pro koťata.
taky už nemám a vlaštovky taky ne. někde jsem četla nebo slyšela, že když se jim nepovede hnízdění, tak pobyt tady ukončí klidně dřív.
na otakárky se vykašlete na fenykl, stačí jim mrkev, co jí je všude po mezích plno. pak se stačí dívat a trochu štěstí.
tak ono buďme realisti. příručka je pro 72 hodin. ptáte se, proč ne třeba na týden? je to proto, že kdyby blackout/katastrofa trvala déle, tak stát i příručkou přestává existovat
a pak je to o zbraních a místech, kde a které dokážete ubránit.
já jsem asi v pohodě, protože mám dům, krb, studnu a zvířata jen teplokrevná.
v podstatě jediný, co bych mohla dokoupit, je diesel agregát a zbraně.
u toho většinou končím taky. ono podle švů a úponů by to nějak asi poznat šlo, kdyby měl člověk dobrou referenční lebku toho jelenovitého a té ovce, ale většinou se v tom člověk nechce tolik šťourat nebo to dostane na fotce a detaily tam stejně chybí.
divočák je jednoduchej, nic jinýho v lese takový zuby nemá
ale takový věci jako poznat, jestli je fragment lebky srna nebo ovce…
fríská slepice
to není bahno, ale louže, to znamená voda a to je občerstvovací stanice. Nora je jak vodník, nejlíp jí to šlape, když má mokrý šos.
Včera bylo nejlepší procházkový počasí. Vyjela jsem na Chřiby a šly jsme z Bunče přes Jankovice a Košíky na Komínecké skály a zpátky na Bunč.