Odpověď na příspěvek uživatele impact z 24.07.2025, 07:40:03
Obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který předběžnou náhradní péči o zvíře zajišťuje, náleží náhrada nákladů, které účelně vynaložil na zajištění předběžné náhradní péče a na veterinární péči za účelem odstranění nebo zmírnění újmy na zdraví způsobené zvířeti týráním. O nákladech podle věty první rozhoduje obecní úřad obce s rozšířenou působností ve správním řízení. Náhradu uvedených nákladů je povinen uhradit pachatel přestupku, bylo-li uloženo propadnutí týraného zvířete nebo rozhodnuto o umístění týraného zvířete do náhradní péče, nebo osoba, kterou nelze za přestupek stíhat, bylo-li rozhodnuto o zabrání týraného zvířete. Osoba uvedená ve větě třetí je povinna uhradit také náklady, které se vztahují ke zvířatům, která se narodila v době předběžné náhradní péče, nebo která v této době uhynula anebo musela být utracena, a to včetně nákladů spojených s utracením zvířat.
Paní má nějaký ty baráky, tak se jí to sebere v exekuci a bude.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.07.2025, 15:48:18
je to užitečná věc. štěňata odchází s lékařskou správou z vyšetření, já jsem mívala ve smlouvě ještě že kupující podpisem stvrzuje a teď body, které jsem jim vždy ukazovala: nůžkový skus, dvě koule v šourku u pejsků, žádná kýla, čistý oči, čistý uši, čistý kožich, čistý zadek, číslo čipu na čtečce, prostě normálně jsem je donutila se mnou udělat klinické vyšetření a podepsali, že viděli a že bylo vše ok.
parvoviróza může být bezpříznaková, hlavně u dospělých psů, to je pak zdroj nákazy.
ale “lehká”, to je obtížné. ono parvovirus se množí jen a pouze v dělících se buňkách, ze své biochemické podstaty, a ten průjem tím pádem udělá tak, že poškodí jediné dělící se buňky, co ve střevech jsou. a to jsou ty úplně nejhlouběji ve střevních kryptách, takže je to vždy spojené s hlubokým poškozením střevní sliznice, která se dlouho hojí, protože trochu nemá z čeho (ty dělící se buňky, ze kterých normálně pak dozrávají enterocyty jsou jaksi kaput)
krásná pohádka o tom, jak lze giardii a parvovirózu vyléčit probiotiky…
když měli giardózu moje kočky, byla to krásná session s panacurem a savem všude. a to jsem měla štěstí, protože jsou i kmeny, kde panacur nic, metronidazol taky spíš nic a teď babo raď.
jinak průjem u štěněte po odjezdu od chovatele je celkem běžná záležitost, prostě stres. jako samozřejmě nebavíme se o průjmech krvavých a placatých štěňatech, ale prostě přechodně řidší stolici bez dalších příznaků.
je-li vet nějaký jejich kámoš, trvala bych na vyšetření na klinice vašeho výběru, že tam pojedete spolu a necháte psa otestovat. ono ty antigeny nějakou dobu vydrží, to se nebojte, podíváte se tam spolu na snap-test a podle toho budete pokračovat dál, ne?
Odpověď na příspěvek uživatele Gerko z 18.07.2025, 12:24:04
všechny houby, co vyrůstají z živého stromu, jsou z definice paraziti a škodí velmi a ten strom relativně brzo zahubí, buď prostě tím, že ho sežerou, nebo tím, že schnilé dřevo nemá potřebnou pevnost a strom se rozláme.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 15.07.2025, 19:05:10
je to daň za vysokou intenzitu snášky. hybridka nese mnohem víc než čistokrevná slepice, jde do snášky taky dost brzo, vlastně nejdřív, jakmile to už jde (vzhledem k tělesné hmotnosti) a vede nejenom v intenzitě, ale i v produkci vaječné hmoty
je to mega zátěž na játra, potřebné hormonální nastavení tlumí imunitní systém a povoleným svěračem kloaky může přímo do břicha vlézt leccos. nejsou to zvířata na dlouhodobý provoz.
slepice málokdy kulhá kvůli pařátu. kulhají, protože sedací nerv probíhá v těsné blízkosti ledviny v dutině tělní. no a když je v dutině tělní nějaký problém, který na nerv tlačí, výsledkem je kulhání.
k tomu připočtěte, že se straní hejna a nenese a takovou slepici utraťte. pak se můžete podívat na vlastní oči, co tlačí