dvanáct koťat jsem osobně viděla. dodnes mi není jasný, kam je dala, ta hromada novorozenců byla pomalu větší než matka
takže je to možné. ne úplně běžné, ale taky ne sci-fi.
dvanáct koťat jsem osobně viděla. dodnes mi není jasný, kam je dala, ta hromada novorozenců byla pomalu větší než matka
takže je to možné. ne úplně běžné, ale taky ne sci-fi.
vykašlete se na nějaké dopřávání a nechte jí vykastrovat rovnou. to je nejlepší co pro ní a svět můžete udělat.
1 rok
Máša je kočka. O ruku se trochu bojím, ale to kousnutí je proporcionální tahání a snažím se vždycky moc netahat.
no Nora nesouhlasí ale je ochotná to teda vydržet, ale jen pokud to netahá
Máša na to má ještě jinej fígl. Jedna ruka češe, druhou ruku obejme tlapkama a drží. Když to netahá, tak ruku olizuje, když to tahá, tak kousne. Okamžitá zpětná vazba.
tak já mám květinky, které nic tahat nikde nesmí, takže i to, co by určitě nějak rozčesat šlo, rovnou stříhám.
protože to mi umožňuje třeba česat místa, která ještě zacuchaná nejsou
jo tak bylo by to krásné česat každý den, ale Nora není na deset minut a Mášu třeba několik dní ani nevidím a pak už se jen stříhá.
nejlepší nástroj na zacuchanou srst jsou nůžky.
rozlišujme dvě věci, a to prostor, kam se zvířata fyzicky vejdou - výběh - a prostor, kde je jako chcete celoročně pást
a v tom je opravdu obrovský rozdíl. zahrádka může být výběhem, ale nikdy nebude pastvinou. jo a výběh většinou vyžaduje nějaké zpevnění a nebude to vypadat nějak reprezentativně.
proto je potřeba chovat psy, které divoce žijící zvířata neohrožují. ne tyhle malé věci, které utopí nutrie nebo odnese orel.
co vlastně dělají včely, když jsou čtyři stupně nad nulou a přitom kvete řepka? je jich třeba v úle dost, aby ohřály všechen plod? žerou med, co nanosily před měsícem?
když ono se to hodně špatně srovnává, protože prostě k1 pro drobnochovy není to samé pro velkochovy a n1 taky není to samé. tahle kzk je prostě něco. ale neodpovídá to filosofii toho, co by měla být kzk pro užitkové kuřice.
tak nějakou pastvinou pozdní to oset můžete. ale nepočítejte s tím, že na jaře osejete a pak tam hned hrknete nějaká zvířata, to by vám hned zničila
liška zaútočit může
1500 m je zahrádka, ne pastvina. je to malé.
jo pískoviště určitě zrušit a vydezinfikovat atomovou pumou, protože zárodky škrkavek už tam určitě dávno máte.
není to dobrý nápad, je kvůli panické hrůze z nemocí (radši ta děcka nepouštějte vůbec ven, jen v atombordelu!!) ale kvůli tomu zvířeti. Kotě není hračka a poločas rozpadu takového kotěte vyhozeného na dvůr se počítá ve dnech.
prednison je na lymfom jen paliativní záležitost, tam žádný “dlouhodobě” celkem nehrozí.
ale ty kreditky baští taky
jinak ty malignity… obecně platí, že čím mladší pacient tím agresivnější nádor. je to vlastně logický, takový tumor musí překonat hromadu buněčných pojistek, které třeba s věkem už nefungují tak jak za mlada, ale když překoná mladý pojistky buď je tam pronádorová mutace nebo je to prostě svinstvo
a nedivme se, každej žereme každý týden kreditku mikroplastů.
tak veterináři to umí nadávkovat správně. prostě se nebát, dvě tři lahvičky rychle i.v. podle mě nikdo nerozchodí.
ne, tohle je prostě krásný příklad toho, proč u lidí velice moc chybí eutanazie. protože prostě tohle a rak slinivky a ještě als jsou takový diagnózy, kde neexistuje žádný držení se ani naděje ale prostě jen vyhlídka brzkýho hnusnýho konce.
jo, taky větší úhyn a horší konverze krmiv
platí prostě zásada že vejce pod určitou hmotnost není vejce násadové.