u dnešních slepic moc nehrozí, že by se vám kuřata stala nějak sama, bez vašeho přičinění nebo vědomí.
a kohout je fajn. Mám Františka, co jsem ho nesežrala, protože je hodnej. Když mají slepice vycházku (což není každý den, je to dané provozními věcmi) tak je František se slepicemi. Vycházky byly o víkendu, když pršelo, tak se neviděli, takže očividně svrbění velké, protože domů šly slepičky pěkně rozcuchané a spokojené. Nic jinýho čupění tak nevyléčí.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.08.2023, 17:46:31
to opravdu nevím, jak to mají
vím jenom, že když se v sobotu naveze do sila nová fůra, najede někdy v neděli a od pondělí se mi posere dvacet tisíc nosnic včetně úhynů na nekrotickou enteritidu, že to asi počasím nebude.
Jo jestli chcete důkaz, tak důkazem je už to, že si ty slepice můžete normálně koupit, protože to by v případě, že by byly GMO, bylo zcela ale naprosto vyloučeno
Žijeme přece v Evropě a tady se hystericky likvidovaly i oranžové petunie.
GMO slepice samozřejmě existují, ale úplně jinak, než si myslíte
A je to ve stadiu experimentů, komerční využití není
Pracuje se na zvířatech, co jsou geneticky rezistentní vůči aviární leukóze subtyp J A pak je experimentální linie zvířat, které by mohly předávat na pohlaví vázanou vlohu zjistitelnou už in ovo, takže k sexování vajec hybridů
Užitkovost je multifaktoriální záležitost mnoha a mnoha malých genů. Na to vám GMO nepomůže a ani není potřeba, stačí si hrát s čistými liniemi, kde probíhá mnohagenerační selekce na užitkovost pomocí její neustálé kontroly a zbytek je čarování s heterozním efektem (proto je to “hybrid”).
protože nutností je bílkovina a té tam moc nemáte. směs pro nosnice je myšlená jako kompletní krmivo, ne jako dodatek k pšenici (málo bílkoviny), řepě a bramborám (naprosto prázdná zbytečná hmota) a kukuřici (ještě méně bílkoviny než v pšenici)