assil:Obvykle jako - v knize Jidiš pro radost chucpe charakterizuje jako: „Zlost, otrlost, cynismus, nepochopitelná kuráž, dovolenost spojená s arogancí, prostě něco, co žádné slovo v žádném jazyce nemůže plně vyjádřit.
Nebo také drzost.
assil:Obvykle jako - v knize Jidiš pro radost chucpe charakterizuje jako: „Zlost, otrlost, cynismus, nepochopitelná kuráž, dovolenost spojená s arogancí, prostě něco, co žádné slovo v žádném jazyce nemůže plně vyjádřit.
Nebo také drzost.
A co jste měla? 😊
balu:Tak teď se mi udělalo špatně. Brečím. Jaká zrůda mohla toto udělat?? (řečnická otázka)
Snad se to majitelce vrátí. Přeji jí jen to nejhorší, doufám, že bude umírat pomalu a bolestivě.
Víme, že ho zranila ta majitelka ?
Tyhle věci obvykle dělají mladí muži ( chlapci) a bývá to důležitým prediktorem psychopatické a sadistické osobnostní psychopatologie ..
Teda tak alespoň hovoří statistika .
My to měli s Bengošem , kavkazájem, podobně., procházky miloval, ale bral to tak, že se přesunuje stádo, pořád připravený zakročit.
Byly to děsný nervy..
Jako na Kavkaze tenhle pes dobrej, nebo do nějakýho postapokalyptickýho filmu, kde by člověka bránil před hordou mutantů , ale na klidné procházky neeee.🤣
Balu, prosím, nebuďte demagogická. Řekla jsem snad něco takovýho ?
Já nevím, jestli je ta paní týrala, a Vy taky ne .
Mít pětačtyřicet psů je tedy poněkud nestandardní, ale předpokládám,že kdyby to posoudili jako týrání, dali by na ni trestní oznámení.
Já jen nejsem zvyklá odsuzovat lidi tak rychle, když nemám dost informací . A Jindřichohradecký deník mi jako zdroj informací nestačí. Ani fotky na kterých jsou totálně v srsti zanedbaní psi. Vypadají hrozně a zažili si svoje když zůstali bez péče.
Ale je taky možný, že před tou mrtvicí se paní starala a není to žádná zrůda. Měsíc je dost dlouhá doba , na dehydrataci stačí jeden den .
Neboooo… landseer ! S tím byste mohla chodit po horách i se koupat ! Jojo, ten bude asi nejlepší.🤣 Zvíře je to dobrosrdečný a přitom velmi impozantní, a je černobílej, tak ho v noci lepší uvidíte !
Nebo východoevropský ovčák, taková zvětšenina NO, to by vám mohlo stačit.😊
A co chrti? Deerhound ne barzoj? Barzoj je opravdu velký a impozantní, ale museli byste asi na vodítku .
Tak když se na to podívám úplně nezaujatě..
Média, v tomto případě Jindřichohradecký deník, vychází z výpovědí provozovatelů útulku, paní se k tomu jinak nevyjádřila, nevíme, jestli nechtěla nebo nedostala možnost .
Fotky jsou velmi působivé, když se na ně podívám, vidím hodně ošklivě zacuchanou znečištěnou srst, dredy, někteří psi mají drápky v pořádku, na jedné fotce drápky trochu přerostlé , na fotkách z interiéru je vidět, že to tam bývalo dřív útulné, ohrádky se štěňaty v nepořádku, klece nikde nevidím, žádné zranění od kousnutí na fotkách také ne . Zoubky má jeden pejsek opravdu ošklivé, ouška taky.
Na fotkách od Leithian psi vypadají dobře a prostředí také velmi dobře a upraveně.
Informaci kolik bylo štěňat a kolik dospělců postrádám.
Nerozumím tomu, že když byli psi tak fyzicky a psychicky nemocní, našlo se o ně tolik zájemců , paní jich z útulku rozdala ( prodala) třicet .
Taky nerozumím tomu, proč jich patnáct ( z toho některá štěňata) v útulku zůstalo.
Jestli se o ně paní starala sama nebo měla někoho na pomoc nevíme, v každém případě po její mrtvici zůstali bez řádné péče .
Zbylí psi nebyli paní vydáni proto, že neuhradila náklady na pobyt v útulku, ne z důvodu týrání.
Ono je šestnáct centimetrů velký rozdíl to je jasný, ale z hlediska toho nepořádku je to už trochu jedno, tak jsem to myslela..
U Yody se mi moc líbí, jak je na svoji velikost pohyblivý a obratný. Alespoň na fotkách tak vypadá .
Kilian:…já už jsem pak dostala takovy strach, že jsem všechno větší eliminován dostává hrubomletinu….
No to muselo být děsný.😱
Jste dobrá, jak jste to zvládla . 👏
A on jí hltavě ?
Mě tuhle hodně vyděsil Fram, mlátil hlavou a packama se snažil něco vyndat, když jsem mu otevřela tlamku, viděla jsem naštěstí jen patku suchého chleba, dokonale přilepenou k patru.
Tak on už to není takový rozdíl, on Framík takových sedmdesát v kohoutku taky mít bude .
Ale zase nelíná, tím se trochu utěšuji
😂
Jj, chtělo by to současnou fotku s medvědem 🙂!
Jináč máte pravdu, Fram je hodně nepraktický, ve slušné domáctnosti by asi bydlet nemohl.😅 Pořád čekáme na tu úžasnou samočistící kozí srst.🤣
Navíc běhají pořád na zahradu a zpátky.🙈 Padesátkrát denně.😞
kometa:No vida! Už začíná vypadat jako pes a ne jako vyždímaný mop na podlahu - vaše slova.
Mno.. nevím nevím…
Proužek je úžasný a krásně se mi narovnaly nožky !
Yodislav vyrostl z roztomilosti do krásy .
🥰
Přidávám fotku našeho Framíka, momentálně v trochu předčasné pubertě, táhne mu na desátý měsíc .😊
A proč tedy byli ti psi tak dlouho v útulku ?
Neřeknu ! 🤣🤣🤣
Ale já myslela, že včely jsou i nezastupitelné opylovačky . Nebo pletu ?
Chápu to správně, že psi byli odebraní, ta paní se jich odmítala vzdát, takže probíhal nějaký soudní proces a psi byli mezitím v útulku ?
A v útulku jsou denní náklady na jednoho psa 200Kč, tj.za tuhle smečku 8000Kč denně , zhruba 160 000Kč měsíčně atd…
Nebo proč vlastně byli tak dlouho v útulku, nebyli v dočaskách nebo umístěni v nových rodinách ?
Čtyřicet psů je docela dost.. Byla mezi nimi i nějaká štěňata nebo to byli dospělci ?
Vůbec tuhle kauzu neznám..
Mám tomu rozumět tak, že chtějí zničit včelařství ?