Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 23.01.2024, 06:49:57
Jako že jim to padá ?
Jj, vařený maso je trochu nepraktický, když ho dávám, osuším ho napřed v utěrce aby se k sobě alespoň nelepilo a pak si ho dám do kapsy bundy bez pytlíku aby se mi dobře tahalo ven. Je to trochu nechutný..
Ale zase deset deka srdíček a deset deka granulí , to je kaloricky úplně někde jinde..
Dávala jsem jako pamlsek i syrové maso, ale to nebylo tak populární, protože je to normální jídlo přece.😊 Teď se na první místo v oblíbenosti dostávají piškoty .
Granule jsou pro Frama nepraktický, protože on tu granuli vždycky hodně pečlivě a dlouho chroupe 🙈 a dokud chroupe necvičí, respektive se nesoustředí. .
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.01.2024, 10:23:42
Vy stříháte drápy !?! Máte můj hluboký obdiv 🙂!
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.01.2024, 09:40:01
Jojo, a nerozvinutá poupata pampelišek jako kapary.🤣 A pampeliškovej med, to byla děsná kravina .
My byli zamlada dost chudý. Můj stejda dokonce napsal takovou knížku “ Péťa vařič”, vycházela nejdřív na pokračování v Mladým světě, a byla plná příšerných laciných receptů. 😅
Děti, chudinky moje zlatý, nedostaly na výběr, ale zase jsem je do jídla nikdy nenutila. Ale co už, zas to kozí mlíko bylo asi zdravější a kozy byly moc fajn. Zase bych je chtěla .
Akorát se bojím, že kdybych s nima trávila tolik času jako tenkrát, byli bysme zase dost chudý. 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 20.01.2024, 20:49:36
Jo takhle ! Tak to jsem špatně pochopila.
To aby se pes s důvěrou a v klidu nechal ošetřit nebo sebou nechal různé manipulovat je ale taková komplexnější záležitost , souhra socializace, výchovy a výcviku .
A to aby uměl nějaké povely je tady taky potřeba .
Pokaždý po psovi přece chceme něco jinýho. Při česání musí umět v klidu ležet sedět i stát, při zubní hygieně ( nechala jsem dělat bez použití ultrazvuku) zase sedět nebo ležet na boku a nechat si otevřít tlamku, při rentgenování vydržet pár vteřin nehnutě v nějaké poloze, při čištění análních žlázek umět povel stůj, při utírání pacek stůj a dej pac, při koupání hop do vany a když si zapomeneme připravit ručník tak čekej atd atd..
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.01.2024, 08:27:14
Ty naložené švestky v alkoholu určitě vyzkouším!👍
My měli kozenky dvě Lízu a Rózu ( žádná invence 😊)a bylo zvláštní že od Lízy mléko nemělo vůbec žádný ocas a dávala jsem si ho i do kafe a z mlíka od Rózy se dal dělat jen sýr, teda vlastně jen takový ochucený tvaroh jsem dělala, ale byl výtečnej.., vydávala jsem ho někdy za brynzu a dávala i do halušek.. Tenkrát jsme pořád něco něčím nahrazovali.😅.
Piškotovýmu dortu se zakysanou smetanou a ovocem jsme říkali tiramisu a nakládali zelený švestky jako olivy.🤣
A “staré” piškoty měly úplně jiné absorpční vlastnosti, natáhly do sebe vhkost a přitom se berozmočily, s dnešníma piškotama měly společnej jen ten tvar .
Já mám právě ty rozhňahňaný piškoty ráda, i vlašský ořechy jsem dávala, fšecko , co bylo samodomo se využilo , starší hrozinky se namočily v rumu.. Děti měly vždycky v lednici hrnky s pudinkem a ovocem připravený v lednici, mlíko bylo kozí domácí , to nevadilo .. Vařila jsem to skoro každý den , i děti ze sousedství na to chodily.🤣
Teď se k tomu po dvaceti, třiceti letech, vracím a mám s tím úspěch! 🤣
Malujeme, tak jsem poslala Dorona na výlet s kamarády, abych měla víc času.
Vycházka s juniorem Framíkem a starším Gučou byla byla na pikaču, jeden hot a druhý čehý, Fram je v pubertě a Guča jako by už začínal mít stařecké vrtochy, a taky má zas nějakou alergii tak je protivný .
Potkali jsme malého knírače, který se ke Gučkovi vrhnul a submisivně mu začal olizovat tlamu, Guča držel, ale viděla jsem, že se začíná ježit, Fram poskakoval jak potrhlý hříbě, a do toho tam malej synek majitelů knírače strkal mezi psy ručičky.😱
Stěží jsem udržela nervy na uzdě. 😅
Doma pak psi vthli do malovanýho pokoje a roznesli bordel po celým domě. 😬
Teď, místo aby po vynikající večeři spali, řvou venku jak magoři.