Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.01.2024, 09:40:01
Jojo, a nerozvinutá poupata pampelišek jako kapary.🤣 A pampeliškovej med, to byla děsná kravina .
My byli zamlada dost chudý. Můj stejda dokonce napsal takovou knížku “ Péťa vařič”, vycházela nejdřív na pokračování v Mladým světě, a byla plná příšerných laciných receptů. 😅
Děti, chudinky moje zlatý, nedostaly na výběr, ale zase jsem je do jídla nikdy nenutila. Ale co už, zas to kozí mlíko bylo asi zdravější a kozy byly moc fajn. Zase bych je chtěla .
Akorát se bojím, že kdybych s nima trávila tolik času jako tenkrát, byli bysme zase dost chudý. 🤣
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 20.01.2024, 20:49:36
Jo takhle ! Tak to jsem špatně pochopila.
To aby se pes s důvěrou a v klidu nechal ošetřit nebo sebou nechal různé manipulovat je ale taková komplexnější záležitost , souhra socializace, výchovy a výcviku .
A to aby uměl nějaké povely je tady taky potřeba .
Pokaždý po psovi přece chceme něco jinýho. Při česání musí umět v klidu ležet sedět i stát, při zubní hygieně ( nechala jsem dělat bez použití ultrazvuku) zase sedět nebo ležet na boku a nechat si otevřít tlamku, při rentgenování vydržet pár vteřin nehnutě v nějaké poloze, při čištění análních žlázek umět povel stůj, při utírání pacek stůj a dej pac, při koupání hop do vany a když si zapomeneme připravit ručník tak čekej atd atd..
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.01.2024, 08:27:14
Ty naložené švestky v alkoholu určitě vyzkouším!👍
My měli kozenky dvě Lízu a Rózu ( žádná invence 😊)a bylo zvláštní že od Lízy mléko nemělo vůbec žádný ocas a dávala jsem si ho i do kafe a z mlíka od Rózy se dal dělat jen sýr, teda vlastně jen takový ochucený tvaroh jsem dělala, ale byl výtečnej.., vydávala jsem ho někdy za brynzu a dávala i do halušek.. Tenkrát jsme pořád něco něčím nahrazovali.😅.
Piškotovýmu dortu se zakysanou smetanou a ovocem jsme říkali tiramisu a nakládali zelený švestky jako olivy.🤣
A “staré” piškoty měly úplně jiné absorpční vlastnosti, natáhly do sebe vhkost a přitom se berozmočily, s dnešníma piškotama měly společnej jen ten tvar .
Já mám právě ty rozhňahňaný piškoty ráda, i vlašský ořechy jsem dávala, fšecko , co bylo samodomo se využilo , starší hrozinky se namočily v rumu.. Děti měly vždycky v lednici hrnky s pudinkem a ovocem připravený v lednici, mlíko bylo kozí domácí , to nevadilo .. Vařila jsem to skoro každý den , i děti ze sousedství na to chodily.🤣
Teď se k tomu po dvaceti, třiceti letech, vracím a mám s tím úspěch! 🤣
Malujeme, tak jsem poslala Dorona na výlet s kamarády, abych měla víc času.
Vycházka s juniorem Framíkem a starším Gučou byla byla na pikaču, jeden hot a druhý čehý, Fram je v pubertě a Guča jako by už začínal mít stařecké vrtochy, a taky má zas nějakou alergii tak je protivný .
Potkali jsme malého knírače, který se ke Gučkovi vrhnul a submisivně mu začal olizovat tlamu, Guča držel, ale viděla jsem, že se začíná ježit, Fram poskakoval jak potrhlý hříbě, a do toho tam malej synek majitelů knírače strkal mezi psy ručičky.😱
Stěží jsem udržela nervy na uzdě. 😅
Doma pak psi vthli do malovanýho pokoje a roznesli bordel po celým domě. 😬
Teď, místo aby po vynikající večeři spali, řvou venku jak magoři.
Lehni je hodně důležitá dovednost . Je to taková stabilní poloha.
Po jidle" lehniii a spinkej"( to znameá , že se mají někde poskládat a zůstat v klidu) protože psíci mají po večeři tendenci hrát si a dělat hodně akrobatický kousky a bojím se torze žaludku, Před odchodem “lehni a zůstaň” ( to znamená, že mají zůstat na místě které jim ukážu), totéž v hospodě pod stolem nebo ve vlaku v první třídě pod sedadlem, aby si psa nevšimnul průvodčí 😊.
Pak rychlé “LEHni”, když se pes někam řítí a potřebujete ho zastavit nebo by Vám, nedej bože, zůstal třeba na druhé straně silnice a jelo auto.
A přesně, jak píše Lupus, při dlouhém česání Framíka se “lehni a hajá” taky velmi hodí.
A ještě používám doplňkový pokyn (polož si ) “ hlavičku”, když chci, aby se psi uvolnili a odpočívali, když už leží. 😅
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.01.2024, 02:17:54
Ty jo ! Neuměl toho málo !👍
Jste nám velkou inspirací ! 😊
Taky zkusím něco natočit..
No a s tím štěkáním.., on Fram nikdy nikdy neštěká, kromě štěkání" hlídacího". Když se k němu ovšem při tomhle štěkání přiblížím, ztichne a jen mi postojem ukazuje, kde je vetřelec. Neštěkne při hře se psy, pamlsek, hračka…, zkouší všechno možný , ale zvuk nevydá .😅
Teď jsme zkoušeli obranu s Lubošem ( to je ten co jste s ním taky někde kousali) a musím říct, že teda dvakrát tak tichounce kníknul a Luboš ho za to hned peškem odměnil, tak se to třeba časem poddá..🙏
Jinak jsem teď na cvičáku viděla fenku NO a bylo to zvláštní. Pán ji vyndal z auta, ona začala takovým zvláštním stereotypním způsobem štěkat a pokračovala v tom celou dobu, co cvičili na place poslušnost . Přitom nějak temperamentní nebo překročená vůbec nebyla .Asi nějakej zlozvyk či co..
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 18.01.2024, 00:56:45
Však to říkám, držet se trochu dál..
Nemluvila jsem o zákazech zvukového projevu, ale o tom, že cvičit ve skupině může mít i svoje výhody v tom, že nás to nutí občas psa korigovat i jinak než pozitivním podmiňováním a to je taky uzitečný.
Ale já zase potřebuju poradit, co s tím mým mlčochem ?😅
Já, když vidím kunu u kurníku, zcela automaticky házím polínko, na lišku poštvu psy, dravce odháním koštětem.
Máte radši šelmy, než domácí zvířata. Nejste ze statku, tím jsem si jistá. 😊
Každý to holt máme jinak , domácí zvířata ( kozy, ovce, koně , krávy, prasata i drůbež ), jsou taky úžasný a inteligentní zvířata a mají právo na dobrej život.
Ten článek je čistá demagogie.
Tím, že jsme odlovili (zastřelili) několik vlků, jsme nezabránili tomu, aby ostatní vlci nelovili hospodářská zvířata ?
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 17.01.2024, 22:21:11
Tak těch dvacet psů najednou je už opravdu extrémní situace, v běžném životě se s tím člověk (teda pes) nesetká . A při zkouškách taky ne .
Já bych se asi snažila psa navázat nejdřív na sebe , tak jak to ostatně děláte, když bych měla cviky upevněné cvičila bych trochu opodál, a přidala se se až posléze.
Ono to skupinové cvičení není špatné v tom, že člověk “chca nechca ” musí použít také negativní podmiňování ( korigovat vodítkem atd..), které k výchově a výcviku patří, a dnes je takové nekorektní o tom mluvit, resp to dělat. 😊
Vždycky jsem měla takové neštěkavé psy, zato mluvící 😂, asi je to i výchovou.
A ten “vodní” opravdu funguje ? Představuju si, že kdybych svoje psy pokropila vodou, bude jim to šumák..Framovi určitě.
Tuhle jsem byla svědkem cvičení s “ekektrikou”, schválně jsem si na to sáhla , s velkým strachem, a musím říct, že to opravdu nebolelo. Ale dotčený pes to nesl opravdu úkorně.😞
Jo taky si ten vtip pamatuji tak 20 a víc let zpět. Je to ze South parku a tam padlo drsných vtipů nepočítatelně a i jsme se tomu smáli. Tehdy. Dnes mi není náct a mám raději laskavější humor.
Mně to přijde vtipný pořád . Je to takový ze života .😅
Vtipy se nemaj analyzovat, ale v podstatě je to o tom, jak se muži bojí ženský síly .😊