Aktuálně: 2 741 inzerátů262 236 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 04.08.2025, 20:22:29 xxx.xxx.166.146

To abyste měla svatozář.☹️

A dělá loužičky na zem nebo ochcává* se zdviženou nožkou)?

Doron
Doron 03.08.2025, 23:15:40 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.08.2025, 20:50:07

Děkuju za rady, on  má Fram, jak už jsem kolikrát psala, podle mýho trochu víc těch pasteveckých genů, než ovčáckých , myslím, že to dokážu posoudit, mívala jsem celý život ovčouny a kavkaze a v něm ty pastevce povahově poznávám a  je i takovej velkej a mohutnej.

Já s pastevcema nikdy moc necvičila, jen obyč poslušnost, tak každou radu vítám.🙂

S tou stopou, jako že ho nebudu obtěžovat pamlsky, mě to už taky napadlo, ale všichni byli proti, tož jsem ustoupila 😅 a tak to teď zkusím, je čas experimentů.🤣

Bradičku při aportu přidržovat nemůžu, to se zase hnedka urazí.☹️

Mě s ním moc baví cvičit, protože poznávám jeho zajímavou povahu a jeho to taky hodně baví, je to opravdu vstřícnej pejsek.

Doron
Doron 03.08.2025, 20:25:56 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.08.2025, 19:12:53

Přesně, on to bere jako velkou nespravedlnost a urazí se. Oni taky ti profíci, tam Vás teda počítám 🙂, přesně vědí, kde mají doslova každou stopu a granuli a u mě je možný, že se spletu a fakt ho naviguju špatně. 

Teď po dešti to je dobrý, protože je to hezky vidět.

No nic, začala jsem dnes dělat snad všechny věci, co se dělat nemaj😅, předměty jsem mu vysvětlila v kuchyni a pak na zahradě, nechala jsem ho navolno, udělali jsme dvě stopičky po sobě, když přešel granuli vůbec jsem ho neopravovala a bylo to znatelně lepší a hodně ho to bavilo a tři předměty ze čtyř zalehnul sám a čtvrtej jsme vůbec nenašli 🤣.

Doron
Doron 03.08.2025, 16:48:47 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.08.2025, 16:05:00

Je na ně takovej opatrnej a pohybuje se u nich klidně a pomalu, on se po mně hodně opičí.🙂

Nepase, to teda ani nepotřebuju, ale používám ho jako takovou živou zábranu když je potřebuju zahnat, postavím ho z jedný strany dvířek a já jdu z druhý. Povel zní “ Framíček čeká”. 🤣

Indiáni jsou šikovný, už se naučili chodit večer do kachníku samostatně.

Doron
Doron 03.08.2025, 13:47:32 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 03.08.2025, 11:59:05

Teď jsme začali chodit každej den, co mám dovču, před tím tak jednou, dvakrát týdně.

Podle mě nechápe.

Budu ho to učit extra i když se to prý nemá..

Šnůrou ( teda my chodíme ještě na vodítku) nikdy necukám ani tak jemně signálně( možná chyba?), ale když se vydá mimo stopu, zastavím se a nepustím ho. V tu chvíli se okyselí.  Když jsem ho měla navolno, regulovala  ho jenom hlasem a prstíkem jsem ukazovala, byl mnohem aktivnější.

Když mu našlápne stopu Břéťa a jde ji s ním, vypadá ale skoro jako pes, co stopuje, takže chyba bude evidentně někde u mě☹️, což mi al dává naději na zlepšení.

Začala jsem dělat stopu taky s Doroušem, aby nebyl odstrčenej a to je teda nebe a dudy, ten všecko hnedka umí, až si říkám, jestli mi ho někdo nechodí v noci tajně cvičit.🤣

Doron
Doron 03.08.2025, 00:07:28 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.08.2025, 23:13:02

K předmětům šnůru nepotřebuju, on jde pomalu a pečlivě, tak ho prostě předběhnu a ukážu ( bouchnu)  rukou  dolů “ tady to máš”  lehne a odměňuju.

Zatím  se  nejeví moc nadějně pro sportovní kynologii, ale uvidíme, on zraje jako víno 🙂.

Doron
Doron 02.08.2025, 23:27:01 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.08.2025, 22:35:56

Strašně těžkej. 

Za podobně těžký považuju štěkaní na povel u neštěkavýho psa.🙂

To dá taky práci a vymejšlení jak na to.

Doron
Doron 02.08.2025, 22:57:28 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 02.08.2025, 22:30:03

Mně se ty odkazy nějak nezobrazujou ☹️.

Já nevím, co dělám, udělala jsem to tak intiutivně a bylo to lepší..

Ovčounům byla šnůra vždycky šumák, Framíkovi vadí a přitom to není nějakej posera přecitlivělej, spíš vyrovnanej týpek.

Doron
Doron 02.08.2025, 22:10:28 xxx.xxx.166.146

Hihi, hvězda, co nikdy nevyšla a už zapadá.🤣🤣🤣

Nám to právě jako samostatnej cvik moc nejde, pro něj je težký vzít do tlamy něco, co jsem mu nehodila nebo ho pro to neposlala. Takže “ sedni a aporrt nebo drrrž” mu prostě nic neříká, do huby to nevezme. Vezme to ze země, od toho se odpíchneme 🙂.

Stále ale trvám na tom, že je to chytrej pes a míč je na mojí straně hřiště ! 🤣

Frama to teda jinak moc baví, jak beru činku, směje se od ucha k uchu.🙂

Doron
Doron 02.08.2025, 20:35:47 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 01.08.2025, 21:03:22

Já Vám to vyfotím, dostala jsem darem 🙂.

Mám i agregát a plynový bomby i zásoby.😅

Stačila zkušenost s povodní a člověk je hnedka ostražitější.🤣

Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 02.08.2025, 19:07:39 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 02.08.2025, 15:50:06

Nojo, ale tu nejtěžší část neumíme. Předsednout a držet činku, dokud ji neodeberu.

Když byl Framík malej, žral nepoživatelný věci jako dřevo, štěrk nebo nápň plyšáků, dost jsem se o něj bála, tak pořád slyšel: “ pusť, to je hodný kluk” a byl za to hodně odměňovanej a obdivovanej.

Takže to evidentně pochopil tak, že vyflusnout aport před paničku je značka ideál a piškotky sypte se.🤣

Mám už ale několik nápadů, jak to prolomit.

On opravdu není vůbec hloupej kluk, ale má takový opravdu klidný temperament a co se naučí, toho se drží.

Tahat se se mnou o něco jinýho než o peška nebo provaz, považuje na neslušný.😅

Včera se nám docela povedla i stopa, předměty ovšem neoznačil.., resp. jsem mu pomohla. Odepnula jsem ho z vodítka a nechala jít na volno, protože jakákoliv malá korekce způsobená tahem vodítka ho hodně ruší a ztrácí motivaci. A najednou to šlo mnohem líp a začalo ho to víc bavit.

To ovšem Břéťovi ani na cvičáku říct nemůžu.🤣

Doron
Doron 02.08.2025, 14:54:56 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 01.08.2025, 09:33:43

Tak jsme najeli na Váš způsob, můžu se na ty velký výcvikáře vyprdnout.🤣 Drž jsem ho naučila přes peška, pochopil to hnedka.

Teď cvičíme hezky v klídečku, na zahráce, na stolku piškoty, mluvím na něj obdivným a trochu šišlavým tichým hláskem🤣, on se tak nejlíp soustředí.

Už jsme se dostali k čince, ale o tu se tahat nechce. Umí si sednout, počká až ji položím, běží pro ni a chvilku vestoje drží. Jenže sednout si s ní nechce, protože to jsou dva povely dohromady že jo, a vzít si ji v sedě taky ne, protože věci se berou do tlamy aby přemísťovaly z místa na místo nebo podávaly paničce do ruky.😅

Ale pokroky jsou !🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 02.08.2025, 14:21:35 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 02.08.2025, 13:03:24

Jj, já jen parodovala příspěvky těch “čistých” duší, co mají radši zvířátka, než vlastní živočišný druh.

Takový soukromý vtípek pro Drvodělku..

Lidi takový věci opravdu píšou a ještě jsou hrdý, jak jsou morálně na výši.

To jste mě potěšila, že jsem Vás nechtě rozčílila, mě takový lidi taky rozčilujou 🙂.

A přesně, nejlíp to posoudí, až se do takové situace dostanou !

Doron
Doron 02.08.2025, 12:13:22 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 01.08.2025, 20:17:26

Tak hlavně žádnou hysterii a přestaň rozdmýchávat nenavist proti vlkům !

Nizozemské úřady už podnikly účinná opatření, doporučily nechodit do lesa s dětmi a v noci se tam nepohybovat vůbec.

Taky nevím, proč lidi musí chodit očumovat nějaký napoleonský památky, když se tam jde lesem a každej snad ví, že je to území vlků, který jsou tam DOMA a byli tam PRVNÍ.

Vlček je problémový jedinec, možná i nemocný, takže za to nemůže, vždyť i tatínek napadeného chlapečka se mu snaží vysvětlit, že všichni vlci nejsou takoví. A tak je to správné!

Nebýt dospělých, asi by kluka zabil, ale zase.., vidím to jako chybu rodičů, nechali děti úplně volně běžet po cestě před nimi  a nerada bych, aby za lidskou chybu trpěl nevinný vlk !

Taky nesmíme zapomenout na to, že nejhorší zvíře je člověk !!!

🤣🤣🤣

Někdy mám pocit, že lidi úplně ztratili pud sebezáchovy a zdravej rozum.

Teď jsem četla o tom, jak v Karviné pes potrhal dva chlapy, jeden z nich, pak následně zemřel, měl devastující kousné rány, obnažené kosti.

Pětaosmdesátiletého muže nemohli transportovat do nemocnice, protože pes venku běsnil a čekalo se na odchytový vůz. Po naléhání okolostojících psa nakonec teda zastřelili, trvalo to prý opravdu hodně dlouho,  statečný záchranáři ( pro ně to taky muselo bejt hrozný) byli zatím zavřený s pánem v chatce a dělali, co se dalo.

A co myslíte? Lidi v komentářích litujou pejska..

Doron
Doron 01.08.2025, 10:33:35 xxx.xxx.166.146

Viděla jsem nějaká videa z útulků a tam nevypadali tak špatně.

Aby bylo jasno, vůbec to neomlouvám, jen přemýšlím, co se jí to mohlo zrodit v hlavě. Já mám takovou analytickou povahu a potřebuju vždycky co nejvíc informací abych to mohla pochopit. Když to chápu, uklidňuje mě to 🙂.

Pro ty chovatele, co jí prodali psy to tedy musí být taky strašný.

Asi bych v jejich situaci jednala trochu mimo meze zákona.

Doron
Doron 01.08.2025, 09:51:41 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.08.2025, 09:39:21

Mohla to dělat tak bláznivě..,pro sebe.

Jen mě napadlo, jestli to nemohl být původní záměr.

Sarah psala, že měla velký cit pro chov a pak jaksi “ vystoupila z systému”.

Asi blbost.

Doron
Doron 01.08.2025, 09:36:36 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.08.2025, 08:47:17

Mě napadlo, že možná křížila nové plemeno, nějakého mini GR ?

Měla velkou genetickou základnu, fena může mít v jednom vrhu štěňata od několika otců.., ti psi jsou povahově a vlastně i exteriérově pěkní..

Co myslíte, nebylo  by to možný?

Doron
Doron 31.07.2025, 23:27:14 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 30.07.2025, 11:48:10

No, to právě odlišuje amatéry od profíků.🙂

My třeba jdeme na vycházku, vidím pěknou loučku,odměny mám, předměty nemám. Tož sundám ponožky a nakonec dám mobil.🤣

Pak to má nějak vypadat, když panička je chaot..

Doron
Doron 31.07.2025, 23:04:25 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 29.07.2025, 07:56:34

Acher, děkuju za povzbuzení 🙂!

Framík teď přináší různé předměty, hezky je drží, sedne si s nima před dózu s piškotama😅 a čeká na směnu.😅

To je něco, na čem se dá stavět !🤣

Zůstanu Vám navždycky vděčná, za to, že jste mě podpořila v tom, si ho pořídit.❤️

Je to parádní pejsek s velkou duší a člověk s  ním zažije hodné srandy a zároveň se s ním cítí v bezpečí.

Doron
Doron 31.07.2025, 18:31:47 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 31.07.2025, 16:52:12

Oni ti psi vypadají kupodivu relativně dobře a mají i dobrý vztah k člověku i sobě navzájem, jsou i socializovaní, nejsou bázliví ani agresivní. Asi třetina je prý dost hubená, ale ne úplně vyhublá.

Nejvíc to odneslo pár štěňat, ta měla ošklivé kousné rány, boj o jídlo tam asi byl velký.