Teda řeknu Vám, na to, že jsou ti Vaši kocouři z renomovaných chovatelských stanic, jsou s nima pořád problémy, to je teda řehole… To naše Lilina , britka bez PP za deset let svýho života ještě nezastonala, ťuk ťuk ťuk😊.
Říkám si , jestli ty kočky čistě domácí , nejsou v nějakým permanentním stresu a tak se to podepisuje na imunitě či co…, zdá se mi, že jsou nějaký stonavý…
Já koupu vždycky na jaře, protože se stará srst krásně uvolní a pak se mi dobře vyčesává. Používám obyč šampón, březový nebo kopřivový , takový to obrovský balení, pro sebe i pro psy😊. Mají to vyloženě rádi, takový pořádný vydrbání.
Šampon není nijak parfémovanej a opravdu dlouho dlouho oplachuju.
Šeltíka, kterýho jsem měla na hlídání, jsem ale koupala několikrát, protože jeho srst opravdu neměla samočistící schopnost a jak si u nás užíval psí život, válel se zprvu ve všem možným.
Teď, když se chodíme koupat, všímám si jak se kvalita srsti liší, Gučák s kratičkou srstí schne hrozně dlouho, Dorouš i když vleze do bahna nejčernějšího, je hned čistej a okamžitě suchej, Framík ( briard ) schne taky hodně rychle a srst se zatím vůbec necuchá.
Tak každej si hájí to svoje… To do čeho vložil svojí lásku a práci.. Mně to přijde podobný, jako naštvání chovatelů ovcí a koz, kterejm zabitý, a vlky potrhaný, zvířata taky peníze nenahradí, je tam zmařená šlechtitelská práce nebo třeba jednom ta práce a vztah ke zvířeti, který mají rádi a vidí ho trpět..
Já si třeba uvědomuju, že jsem v tomhle zcela neobjektivní , moje kočka mi nevadí, když vidím na zahradě cizí kočku,. hned se čílím, co tady ta potvora dělá, chce snad zabíjet moje ptáčky?!?!
Balu, já s Vámi v mnohým souzním, ale jako Leithian jde o život. O život jejích zvířat. Je to opravdu zapeklitá věc …