Tak to mi už nenabere .😂
Příspěvky uživatele
Doron
Přijde mi divný, kdyź dva psi jednoho psovoda nemůžou být spolu, to je taková mez, za kterou bych nešla.
Ale zase je fakt, že moji psi nejsou tak kontaktní jako Ph caníci, teď třeba šel Gučka spát do ložnice, Dorouš je se mnou na gauči a Fram “hlídá” dole, u domovních dveří.🙂 Do jednoho kotce bych je společnnakě nezavřela. Venku si to ale moc užívaj a všechno dělaj spolu.
Já, myslím, tipovala 32kg a taky si na tom trvám.😂
A jak řešíš mravence?
Fram, jak ho jeden kousne do jazyku, si už žádnej pamlsek nevezme. Ale jináč statečně stopuje dál.
Tak si říkám, že bych mohla dávat víc předmětů, abych udržela motivaci ?
Tak to je mi vás Kilian a Ph líto, že marodíte☹️.
Já mám trochu porouchaný vazy v koleně, srazili jsme se s Framem, byla to spíš moje vina, on není žádnej hulvát co by do člověka naletěl, ale já už jsem starší, neobratná osoba.😅
Já na “ starý” časy nevzpomínám tak špatně jako vy, pro mě to byla doba, kdy jsem to musela nějak vymyslet, nějak jsme se se psem museli domluvit, rozvíjelo to vztah, používaly se posunkový povely, který jsou pro komunikaci člověka a psa přirozený, i psi víc přemýšleli. Při revíru v přírodě používali i čich, bylo to takový komplexnější a přirozenější. Nikdo na cvičáku nebyl skoupej na radu. Nepamatuju, že byl někdo ke psu surovej.
Každej pes byl vzhledově trochu jinej, ovčouni měli prapodivný barvy, který už dneska člověk nevidí a boxeři měli delší čumáky a byli razantní obranáři, co skolili figuranta na zem.🙂
Ovčáci jsou fantastický psi a osobnost určitě mají ! Myslím ale, že se jim dá vypláchnout mozek snáz než caníkovi nebo briardovi, a pak o tu osobnost přijdou nebo ona spíš některý psovody nezajímá.
Zajímalo by mě, co by stalo, kdyby byl Fram vystavený takovýmu zacházení ( klec, práce jen na place, žádný bloumací vycházky a psí kámoši a koupání..), myslím, že by to psychicky nedal.
Hned jsem dneska Vaši radu uvedla v praxi a řekla figovi, že si jen tak pohrajeme, aby se Fram cítil úspěšnej 🙂. Tak si jen třikrát kousnul do takovýho měkkýho rukávu a šel do toho s radostí a velkou chutí. Možná se na tom podílelo i to, že jsem minule figa poprosila, ať mu po obraně zkrmí nakrájenýho buřtíka a trochu ho vychválí aby Fram věděl, že jsou kámoši. 🤣
Vyštěkání bylo lepší, už věděl, co má dělat, ale zase si k tomu lehnul.😅
Miláček obětavý 🙂.
My mince nezkoušeli, při jeho šikovnosti se bojím, aby je nespolknul.
No a ta činka pro Keliše, to je teda dost extrémní 🙄
Mám pocit, že vovčáček už pracovní schopnosti prokázal..
Vždyť už máte dvojku nebo se pletu ?
To mi teda přijde jako obrovskej úspěch !
Vyštěkání na sebe ?
To mě nenapadlo.., díky 🙂.
Aport učím zepředu i zezadu. Hodím, pak utíkám nebo povzbuzuju aby běžel rychle a když je skoro u mě, “odkliknu ” slovem “ jo” než to pustí nebo aport prostě chytnu do ruky než ho pustí.
A pak zvlášť učím držet činku v sedě přede mnou, jsme tak na dvou vteřinách. 😅
S tou motivací u obran je to přesně tak, jak říkáte, on může lehce ztratit zájem a dobře rozpozná reálnou situaci od hry. Třeba na Zbraslavi je to okolo cvičáku dost frekventovaný, tam ruch nevnímá, ale na Lochkově je cvičák úplně odlehlej a tam střeží, jestli nás někdo neohrožuje, spočívá to v tom, že když někoho zpozoruje třeba o dvěstě metrů dál, zastaví se jako socha a pozoruje. V tý chvíli ztratí o všechno ostatní zájem, protože dělá “ opravdou práci”.
Tak oni zase závislí umírají dříve a státu šetří peníze za zdravotní a sociální péči o důchodce. Spíš tedy státu ušetří.., je to i spočítaný.
🤣 Odvrácená tvář pana profesora? Kapesní zloděj ?🤣
Však jste nás inspirovali ! Učila jsem ho to vašem vzoru 🙂. Ale sebrat bankovku ze země a né že ji někomu vezme.😅
Ony ty peníze asi vzbuzují větší emoce, jak se člověk bojí, aby mu je neroztrhal a pak se raduje, že se to nestalo, tak si to oblíbil🙂.
Možná by rulička bankovek mohla posloužit jako předmět psovoda při aportu na ZZO.. nebo by ještě přicházela v úvahu kuchyňská chňapka..🤣
Jinak nám aport moc nejde, předčasně ho pouští, asi jsem ho neměla učit dávat mi věci do dlaní a přitom říkat “ jé děkuju moc , ty jsi miláček”. ☹️
Jj, vím, už jsem se do toho vpravila 🙂. Někde jde člověk trochu proti tý vloze prostě.
Dneska mě Fram pobavil, měla jsem doma paní na úklid ( neodsuzujte mě prosím, fakt velkej starej dům ☹️), zaplatila jsem jí, Fram k ní přistoupil, bankovky jí jemně, leč pevně, vzal z ruky a úplně neoslintaný mi je podal.🤣
Já ho to učila, podávat různý věci, i bankovky, s těma jsme to zrovna zkoušeli včera , tak mu to asi utkvělo v mysli .😅
To je hnus.
Dala bych tam kameru. Viník se určitě vrátí.
My kotec nemáme ☹️.
Na briardě Frama bych ho užila, on nechce být doma sám a potřebovala bych někdy starší kluky vzít extra a to si moc netroufám. On ani nemá separační úzkost, ale prostě se snaží si otevřít prosklený dveře verandy a má sílu jako blázen.
Na cvičáku je v kotci v pohodě.
Na kavkazáka Benga jsem kotec mít musela, on měl na některý lidi jasnej názor a nedal si ho vymluvit. Zajímavý, že k dětem a ženám se vždycky choval pěkně, jemně a zdvořile.
Mně taky přílohy nežerou ☹️.
Ale jednou týdně dělám silný vývar z kostí, co dostávám zadarmo ( a prasečích nožek )a v něm teda i nějakou zeleninu plus třeba rýži vezmou na milost. Když je tam teda převaha masa🙂))
U nás se žere večer 🙂.
Plus pamlsky.☺️
Myslím, že se to spojilo s tím nácvikem “smíš nesmíš”. On asi bude citlivej a asi si teď myslí, že miska je Vaše a nechce mít problémy. Podobně, jako když si psi nevezmou jídlo ze stolu, i když tam člověk není.
Já jsem teda docela odpůrce krmení denní dávky z ruky, přijde mi to i nezdravý a i krmení na povel mi přijde taková zbytečná buzerace, nikdy jsem to nepotřebovala. Dělám to spíš naopak: “ Už se to neseee .., Gučkovi ! a teď se to neseee.. Framovi! teď dostanee.. Dorouš !”🤣
Kluci se pak sami řaděj na místo, kde vědí , že přistane jejich miska. Jiná věc je, že když dostanou třeba celej skelet nebo velkej kus masa, z misky ho vyndaj a jdou si ho sníst jinam.😅
Bobčo, držte se a ať už jste brzy pryč 🙂!
Ti to tam teda vedou..
Musíte mít svatozář !
A ji dát do voliéry v kleci ? Nebo vedle voliéry ?Aby nebyla osamělá..
Blbost ?
Teda. Musím říct, že je velmi elegantní a moc Běloušovi sluší.