Já bych si je možná vzala🙂, vždycky jsem po nich toužila..
Ale musela byste mě zasvětit do jejich chovu.
Neměla jsem se na tu fotku dívat.🤣
Já bych si je možná vzala🙂, vždycky jsem po nich toužila..
Ale musela byste mě zasvětit do jejich chovu.
Neměla jsem se na tu fotku dívat.🤣
Tahle naše stará meruňka plodí snad poprvé, předtím vždycky omrzla.
Musím říct, že lepší meruňky jsem nikdy nejedla.
Dneska opadaly poslední plody, kluci to snad přežili ve zdraví, žádné zažívací potíže, nic..🙂
Myslím že o blumy, jabka, hrušky a švestky už takový zájem nebude.
Marmeláda se mi nepovedla, mám to řídký ☹️.
V tom článku to píšou.
Ale je to jedno, pejsek byl pašák statečnej, asi mu taky mohla bejt pěkná zima..
Ráda bych Tě podarovala, ale meruňka je opravdu vysoká, ani česáčem nedosáhnu a meruňky přezrálý padaj a jsou tak max na marmeládu..
Rybíz nechceš?
Fram teď jí meruňky na kila, nedá se tomu zabránit, neuhlídám to. Ostatní dva jsou střídmější. Jen se bojím aby nedostal pigáro od včely.
Tak Vy to máte zadarmo, tak to pak jo ;)
Nebo obalit jutou..
Nebo koupit kus takovýho toho rákosovýho plotu a rozstříhat.., přip. obyč zelenou zahradní textílii.
Nebo stříknout sprejem, třeba o přes nějakou šablonu ( přiložit třeba větvičku, to vypadá moc hezky)
Nebo použít omyvatelnou tapetu.
Nebo pocákat betonovým blátíčkem ( lze i přibarvit).., pohodit pískem..
Dýha je dost choulostivej materiál.., to nedoporučuju.
Taky na Máťu moc myslím.❤️
Je to můj oblíbebec 🙂
Ach jo člověk nemůže mít chvíli klid ☹️.
S těmi léky je asi nejlepší naučit otevřít tlamku, šoupnout úplně dozadu do krku a na pár vteřin zdvihnout bradičku než polkne a dát něco až za odměnu.
Paní to asi myslela tak, že když nebude mít celý den nasypáno jedna, nemůže mít ani druhá, páč by jí to snědla 🙂.
U nás má granule pořád nasypaný skoro senior Gučka ( 11let), dělá se mu blbě z hladu. Občas si užíbne, ale čeká spíš na večerní krmení syrovým. Ostatní dva si toho víceméně nevšímají.
Přitom všichni štíhlí, atletické postavy., prostě každej pes je jinej..
Tak já svoje psy nechám nažrat v klidu, oni i hrubomletý maso jedí pomalu, každou kostičku rozkoušou, já jsem ráda, že nehltají a dobře to využijou. Když jim hodím třeba celý kuře, k jídlu si lehnou a zpracovávají ho čtvrt hodiny určitě, opravdu si to užívají.
Já bych tu fenečku hubla takovým příjemným způsobem, větší objem nízkokalorického jídla, libové maso, spařená zelenina, trochu vloček, vývar..
Light granule ať si dá ten veterinář a jeho máma. 🤣
Holandsķý jsou ty žíhaný.
Hlavně že bude usilovat aby u něj dožili ☹️.
V kotci.
My dnes měli debilní den.
Celý den práce, tak jsem poprosila kamarádku, ať odveze Frama k psímu lazebníkovi, už to bylo třeba.
Kámoška přijela, Ĝučka ještě ležel v posteli, rychle vyskočil a bouřlivě vítal, vrtěl zadkem a pak vykřiknul bolestí, bylo mi hned jasný co se stalo, vyhřezlá ploténka ;(.
Takže o pauze rychle k vetovi, dostal nějaký injekce, pak se hezky najedl a šel spát.
Fram se od chlupdravců vrátil unavený, přeci jenom, čtyři hodiny koupání a vyčesávání jsou dost náročný psychicky i fyzicky i když je v salonu oblíbený a má tam různá privilegia, dal si velké syrové kuře a šel taky spát.
Takže jsme na vycházce byli jen s Doronem a moc jsme si to užili, je to pes snů, takový šprtík poslušný, a byl šťastný, že mě má jen pro sebe, hezky jsme si i zaplavali ve Vltavě.
Kamarádka, když se s Framíkem vracela z toho salůnu koupila takovej ten KFC kyblík a já si to s ní dala, jenže jak na takový jídlo nejsem zvyklá a je mi blbě ještě teď.,☹️
Když na nás onehdá naběhnul agresivní pes, nebo agresivní..prostě se chtěl prát, Fram se v milisekundě vyvlíknul z obojku, měl polostahovák. Musím uznat, že to udělal dobře, útok odvrátil, ale uvědomila jsem si, že to umí když chce.
Přemluvila jsem ho, ať nepřehryzává vodítko když ho někde uvážu, ale kdyby na to přišlo, má to hned přecvaknutý.
Nereagoval. Mám pocit, že tihle lovili z hladu, resp. pro obživu, ne ze “ záliby” ( vrozené vlohy).
Kamarádku minulý rok v Indii pokousal pes a měla s tím docela starosti, je tam hodně vztekliny.
Ta reakce dospělých se mi zdála taková vlažná..
A tráva ? Ta se nedává ?
Babička dávávala králíkům “ zelený” a i mě posílala, ať jim nasekám a vzpomínám si, že se to nesmělo zapařit..
A když měli večer to zelený, nedávala se jim už voda. Asi byli trochu chudáci..☹️
To je teda potvora !
Já vám nevím.., taky záleží jaký salám, ale já bych ho v běžné krmné dávce asi nedala, třeba Framovi bych asi nedala kilo a půl Vysočiny..
Kdyby dostal srajdu v tom vedru, aby se nedehydratoval nebo něco.
Nějakou sušenku nemáte ? Nebo kousek chleba s něčím ?
Já to u těch malých pejsků nedokážu odhadnout, jak potřebují jíst, moji by to vydrželi.
Takže jsem Vám neporadila, ale držím palce a informujte nás prosím o svých dalších dobrodružstvích !
Pardon za pravopisnou chybku (