Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 01.05.2025, 00:23:12
My kotec nemáme ☹️.
Na briardě Frama bych ho užila, on nechce být doma sám a potřebovala bych někdy starší kluky vzít extra a to si moc netroufám. On ani nemá separační úzkost, ale prostě se snaží si otevřít prosklený dveře verandy a má sílu jako blázen.
Na cvičáku je v kotci v pohodě.
Na kavkazáka Benga jsem kotec mít musela, on měl na některý lidi jasnej názor a nedal si ho vymluvit. Zajímavý, že k dětem a ženám se vždycky choval pěkně, jemně a zdvořile.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 30.04.2025, 23:33:01
Mně taky přílohy nežerou ☹️.
Ale jednou týdně dělám silný vývar z kostí, co dostávám zadarmo ( a prasečích nožek )a v něm teda i nějakou zeleninu plus třeba rýži vezmou na milost. Když je tam teda převaha masa🙂))
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 30.04.2025, 11:29:08
Myslím, že se to spojilo s tím nácvikem “smíš nesmíš”. On asi bude citlivej a asi si teď myslí, že miska je Vaše a nechce mít problémy. Podobně, jako když si psi nevezmou jídlo ze stolu, i když tam člověk není.
Já jsem teda docela odpůrce krmení denní dávky z ruky, přijde mi to i nezdravý a i krmení na povel mi přijde taková zbytečná buzerace, nikdy jsem to nepotřebovala. Dělám to spíš naopak: “ Už se to neseee .., Gučkovi ! a teď se to neseee.. Framovi! teď dostanee.. Dorouš !”🤣
Kluci se pak sami řaděj na místo, kde vědí , že přistane jejich miska. Jiná věc je, že když dostanou třeba celej skelet nebo velkej kus masa, z misky ho vyndaj a jdou si ho sníst jinam.😅
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 29.04.2025, 11:47:48
A jací jsou ?
Vovčáček nejlepší?
Já jsem zvědavá, jak to u nás s obranama bude, Fram to opravdu bere jako hru a když figurant není hravej, je z toho na rozpacích. Moc loveckého drivu v něm není, ale aspoň se nebojí jako řada briardů, zákus má pěknej, ale chce si vzít rukáv a jít do pryč. Spíš se v poslední době zhoršil než zlepšil. Teď jsme poprvé zkoušeli vyštěkání a brouček nechtěl běžet za zástěnu, pak to pochopil, štěkal ale zase si udržoval velkej odstup, což je vrozená vloha..
Dorouš kouše “ kolie styl”, protože v sobě kolii opravdu má a o starým Gučkovi, kterýmu dávám kousnout až poslední dva roky a jen tak pro radost figurant říká, že je to jeden ze psů, ze ktetých má opravdu respekt, jak je rychlej a razantní a že ho to sním opravdu baví ( figa). V tomhle je ten bull v něm hodně znát.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.04.2025, 16:34:37
To je takové teoretizování. Nepamatuju, že by pes zabil člověka, když bránil svého pána před nebezpečím nebo by ho zabil náhodou.
Jestli lidi nedostanou trochu rozumu a budou k těmhle psychicky narušeným psům přistupovat s naprostosto neadekvátním a takovým sebemrskačským soucitem , opravdu se toho zákazu dočkáme.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 28.04.2025, 22:30:13
To moji kluci se společně netulí ☹️, no ani ty zkoušky nemají 😅.
Včera se Doronkovi stala nehoda 🙂. Spal u nás kamarád, kterého miluje, tak si k němu vlezl do postele jako vždycky. Snažil se ho nožkama odtlačit aby si udělal prostor, odsunul tím postel od zdi , propadl do té štěrbiny a nemohl ven 🙂.
A ten hajzlík, co si říká kamarád, si ho ještě vyfotil než ho vyprostil.😅
Povšimněte si na fotce Doroušova zoufale staženého ohůnku ☹️.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.04.2025, 20:17:59
Bobčo, jsem úplně zděšená..
Jak může v nemocnici nebýt výtah ?
Máte kruté bolesti a na operaci máte čekat do ledna ?!?
Na pokoji není wifina ?
Dělali Vám vůbec magnetickou rezonanci ?
Taky by mě zajímalo, co Vám dávají do té kapačky.
Co ta Vaše věčně zaneprázdněná lékařka ty svoje studenty učí ? Jak srát na lidi ?
Bobi, jsem teda v Praze, ale kdybych mohla být nějak nápomocná, dejte vědět, opravdu.
Promiňte, jsem se rozčílila, ale, celý život se dřete, platíte zdravitní pojištění a teď tohle ?
Přidám ještě osobní zkušenost. Měla jsem stejný problém, tělo si s tím poradilo, obratle jak sesedly, srostly k sobě (lidově řečeno), ortopéd na to koukal jako z jara 😅. Tento postup ale nemůžu nikomu doporučit..🙂
Tomu se o tomto zážitku bude zdávat a časem třeba začne kolovat éterem ve stylu : otevřel jsem dveře a v kufru dva vlci, na zadním sedadle medvěd, Od spolujezdce navigovala taková ta chytrá a řídila lesní žena, nebo to bylo obráceně, doteď se nemůžu vzpamatovat🤣🤣🤣
Mám takovou fantazii, že pán doma líbal ruce svojí ženě a už nikdy jí nebude vyčítat, že nechala děti aby v autě nadrobily a že na podlaze zůstalo pár obalů od Fidorky.🤣🤣🤣