Jo, takže ne. To jsme si tak nějak mysleli, dá to zdravej rozum..
Tak holt syn bude běhat sám, jako dosud 🙂.
Nakonec, může si půjčovat moje psy žejo..🤣
Ale zase by ho třeba na nějaký tůře dobře unesli a možná by se vešel i do váhového limitu do letadla.
Oni by chtěli nějakýho pejska chytrýho, myšleno dobře spolupracujícího a pochopitelně se i moc líbí vnučce a taky hraje určitou roli, že jsem jim vyprávěla o panu profesorovi..🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 27.02.2025, 07:03:28
Nojo, náš pan profesor..🥰
Vy dva, na co sáhnete, tak vám jde🙂.
Možná jsme taky měli začít těmi čtverci, ale co už..
Ale dneska stopa zase relativně pěkná, tak to třeba půjde. Včera pěkně označil všechny předměty a dneska jakoby to zapomněl, ale prošel hezky lomy a byl soustředěnej a hodně ho to baví.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.02.2025, 10:00:44
No, měla jste pravdu, on dospívá dlouho, docela mě to překvapilo. Jak teď Dorouš musí chodit zvlášt, dělá obrovský pokroky. Teda obrovský…, já jsem se naučila skromnosti🤣
Stopičky děláme na trávě, my se na žádný závody buhužel neřipravujeme.😅
Fram hodně zmohutněl a asi mu nějak stoupnul testosteron, protože má víc energie a je takový průraznější a má chuť do cvičení. Zdá se mi, že má takovou opožděnou pubertu nebo co, protože začíná mít svojí hlavu.
Vystřihnul dneska téměř perfektní stopu s dvěma lomy a dvěma předměty. Problém je ten, že mu ji našlápnul Břéťa se kterým ve středu cvičíme soukromě a taky ji s ním šel, a on ví, že si , na rozdíl ode mne, pamatuje naprosto přesně, kudy se jít má.😅 Hodně ho to bavilo, tož jsem byla ráda.
Poslušnost se taky dařila, až to posměváčci kometovali výkřiky" briard běží, to jsme ještě neviděli !"🤣
Zakoupila jsem si papírový národní i mezinárodní zkušební řád, tak to pořád studuju🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 26.02.2025, 17:40:59
Doktoři se tam střídají, ale sestry ne a my potřebujeme sestry;). A není to nic tak vážného, jinak bych na to dbala víc. Zatím nejlepší přístup za dlouhou dobu a nejlepší ceny.
Já si myslím, že mnozí mladí absoventi moc spokojení nejsou, jsou vykořisťovaní a nemají pořádnou profesní podporu.
Viděla jsem to i na té noční pohotovosti Jaggy, ta holka nevěděla NIC. Ani vyhodnotit rentgen. Nebo ho možná ani nedělali.. Byla tam sama s podobně nezkušenou sestrou a bylo vidět, jak neví , co má dělat. Ať teda tu neskutečně předraženou službu nenabízej, když ji neumí personálně zabezpečit.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 26.02.2025, 13:56:44
Přesně tak.
To mě napadlo na tý Jaggy, že jestli se tenhle trend ještě víc prosadí v lidský medicíně, budeme fakt v háji.
Bylo to jak z hororu. Takovej ten pocit, když v nějakým filmu přijíždí sanitka a Vy tak nějak víte, že v ní nejsou opravdoví doktoři a rozhodně nejedou těm lidem pomoct.😅
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.02.2025, 11:58:05
Jakmile jsou prachy na prvním místě a pak dlouho nic, je to špatný.
Lidi veterinářům často nekriticky věří, podobně jako lékařům, a ani je nenapadne hledat jinou možnost. Nejpodezřelejší jsou mi kliniky, které nevlastní veterinář a někdo je má jako podnikatelský záměr. Např. Jaggy, patří Chrenkovi, tomu oceláři.
Máte pravdu, prodávat marnou naději, je hnusný. Hodně ošklivých věcí se děje třeba i v onkologický léčbě..
Je mi líto i těch mladých veterinářů, kteří se do takovýho prostředí dostanou.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 26.02.2025, 09:38:43
Pes spolupracuje úplně dokonale, při šití dokonce usínal, nožku má uvolněnou a všichni ho mají za úžasnýho pacienta.
Ono je prostě složitý to obvázat, aby to nespadlo a bylo to přitom pohodlný a ránu to drželo pevně u sebe( vůbec v tom nekulhá) , udělají mu vlastně takovou jako sádru, takový kopýtko… Proloží prstíky gázou, dva stáhnou k sobě, dají gázový obvaz, ten upevní takovými strašně lepivými polštařky, co když je přiložíte špatně, tak už je neodlepíte na to dají něco jako silný filc, zase upevní a dají tam takové jako tejpy , kteté jdou vertikálně a kopírují tvar nohy a přes to dají pogumované elastické obinadlo a pak dětskou ponožku🙂, to už bych uměla sama.
Mno, moc hezky jsem to popsala..🤣
A umí to hlavně jedna sestřička, ostatní se od ní učí. My nepotřebujeme doktory, ale právě jenom ji 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 26.02.2025, 08:52:20
Tak my si zlomenou nohu, přece platíme 🙂
Třeba CT vyšetření stojí samoplátce ( člověka) max.4 000 kč a na klinice Jaggy si za něj účtují 25000 , tak asi tak..
Za císařský řez u ženy, zdravotní pojištovna uhradí 25 000kč i s desetidenní hospitalizací a císař pro fenku nad 20kg stojí taky 20 000 kč, sám o sobě.
Jsem se na to schválně koukla..Ještě najdu tu zlomenou nohu🙂)
Taky myslím, že s vetem by měl člověk tak nějak názorově souznít, ale už dlouho takového hledám. Věřila jsem doktoru Herčíkovi, jeho klinika byla úžasná, měli tam rádi zvířata i lidi. Jenže on zavřel a šel do důchodu ☹️.
Najít moudrýho člověka, který to bere nejenom jako zaměstnání, ale alespoň trochu jako poslání a umí zvážit všechny okolnosti, je těžký.
Teď s Doroušovou rozříznutou tlapkou chodíme na kliniku Zbraskav a jsem tam spokojená.
Ale co lékař, to názor ( pokaždý je tam někdo jiný). První to chtěl přeléčit atb a pak šít v narkóze, druhá vet řekla, že je to naprosto zbytečný šít, třetí , že se to hojí parádně, ale dá tam dva stehy, čtvrtá tam ještě jeden přidala..Chodíme tam na převazy, to bych doma nezvládla, za každý zaplatím tak tisícovku, to je hodně fér cena, protože to dělají dvě sestry půl hodiny a dávají tam spoustu materiálu. Je tam dobrá atmosféra a Dorouš tam chodí dokonce rád🙂.
Těď jsem si teprv vzpomněla na ovčandu Uzi. Já to úplně vytěsnila.😅
Ta ničila úplně všechno. Rozkousala boty, strhala okapy a ještě je sešlapala, pokácela ovocný stromky, vylezla na lednici, otevřela si kuchyňskou linku a rozsypala mouku po celým bytě..
Pořídila jsem si tehdy tehdy pejska do rodiny a ona byla ze super pracovní linie a ještě tam byla přikřížená malina, si myslím. Věděla jsem o tom tenkrát houby ☹️.
Vždycky jsem psům boty zakazovala, prostě “ fuj” a oni to respektovali.
Prolomil to až Fram, ten boty neničí ale přenáší a přináší a já jenom “ vrať mi botičku”. Prostě jsem stářím tak nějak zjihla.
Ani nepamatuju, že by mi psi něco extra důležitého zničili, Bengoš, kavkazák teda kdysi okousal barokní sekretář, Sandy, můj první pes, vytáhnul z knihovny a rozkousal knihu Výcvik služebního psa a Gučka mi v dětství ukradnul mobil a zahrabal ho na kompostu, ale jináč nic.
Ani na zahradě už nehrabou, to je taky “ fuják”, ale v létě si s mým tichým souhlasem pod terasou společně vyhloubili chladící noru 🙂)
Oni dobře vědí, co je jejich a můžou to ničit , třeba přetahovací lana, plyšáci z druhý ruky atd.