Taky bych tipovala že při krmení vznikla rvačka a pak to bylo padni komu padni ;(.
Takovej malej klučík prostě nemá takovou autoritu aby to ukočíroval ..
Taky bych tipovala že při krmení vznikla rvačka a pak to bylo padni komu padni ;(.
Takovej malej klučík prostě nemá takovou autoritu aby to ukočíroval ..
Uvařila jsem ;). Šak sem babička;)
Je to na pikaču, všichni, lidi i psi nemocný, je to Sodoma a komora, jak říká naše sousedka.
Mockrát všem děkuju za podporu i rady, i radu na veterináře z těch Řep, jste moc hodné.❤️
Bylu jsme opět u veta ( jiné veterinářky) a zase, prý typický průběh psincáku, že je to nezaměnitelné, parvo prý určitě ne, teplota normální, plíce čisté, Doron se rozkašlal ale zase je trochu živější, že prý je to tak že chvíli jsou úpně schvácení pak chvilku lepší a že je toho plno a že jsou mladí a silní a že nemám panikařit. Gučák je stále zdráv.
Uvařila jsem vývar, Fram snědl všechno a Dorouš malinko. Hodně teď spí, to jsem ráda že se Doro uklidnil. Fram k němu pořád přilehává.
Moc moc děkuju !
Moc vám přeju vycházky snad se brzy připojíme.
Spí jinak než obvykle
Ježíši kriste
Byli jsme až ráno i s Doroušem, včera jsem jen telefonovala.
Zápal plic tam není, tak vitamíny a sirup a klid ale mě se to vůbec nezdá, Dorovi je teď opravdu blbě ( ale skoro nekašle), nechtěl si ani lehnout jen stál, ohůnek staženej, teď jsem ho uložila na pánečkův polštář tak odpočívá. Fram je zase trochu lepší ale brutálně poblil celý byt. Gučka to zatím nemá.
Dávám céčko, béčko, magnezium jsem dala, déčko, mám tady ještě Imumoglukan..na ten je asi pozdě a Selen.
Za celý svůj život jsem měla psincák u psů jen jednou a byla to sranda.
Nejvíc mě štve, že nemám dobrýho veta, kerýmu bych mohla věřit. Měla jsem je dát očkovat, jsem blbá, nevěděla jsem ani že se to očkuje.
Teď se někdo počůral v koupelně, to není normální.
Děkuju moc za podpru. Pojedeme.
Mám nějakou obdobu kovidu a psi mají psincový kašel.
Fram blbě dýchá, tak do břicha, při poslechu slyším sípání při výdechu, včera na vetrině měl plíce čistý.
Asi pojedeme na pohotovost, nějak se mi to nelíbí.
Nedávno se něco podobného stalo nějakému musherovi, pes místo do přívěsu skočil do auta a zakousnul tam jeho miminko.
Řekla bych, že smečka psů do jednoho roku, je prostě parta bezmozků.
Víc by asi věděl Lupus.
Je to strašný, člověk si to ani nechce představit..
Tak je to u nás. “Lehni”naučit “do reflexu” je lehký a praktický.
Mladí psi ulehnou i na zaječení kočky Liliny, ta úplně přesně rozezná hru a počátek šarvátky. Ona se do nich jinak vůbec neplete, není to protivná kočka, ale respekt má velikej. Když řeknu lehni já, lehnou si normálně a když Lilina, položej i hlavičku;).
Já teda takový situace, kdy se schyluje ke konfliktu obvykle řeším tak že křiknu emočně zabarvené “heej! ”nebo vrčivé “ne..rte mě ” a oni se spořádaně rozejdou.
Teda efe, Vy jedete bomby 🙂!
To já jsem ráda, když mi ostatní psi vydrží na místě, když s jedním cvičím.
Teda přivázaný psi myslím.🤣
O tom nemluvím. Ale vojna na komunismu byla naprosto absurdní a bizarní záležitost. A mazácká šikana byla systémová, přehlížená a podporovaná.
Teď by to asi už bylo jiný.
Třeba v Izraeli , kde mají povinnou vojnu, kluci chodí na tři roky a holky na dva, je situace úpně jiná, drží tam mnohem víc spolu.
Nojo, čeština .🙂
Musí pro to mít hned tři výrazy.🤣
Ona ta vojna byla taková ponižující, bažanti, mazáci, šikana.., celé to bylo takové komunisticky nemocné..
Nerada na to vzpomínám, manžela jsem tehdy rok skoro neviděla, maličká dcerka prožila svůj první rok bez táty..A to byl jenom rok, protože byl absík ( vysokoškolák).
*Prostředí
A tak to jsme stejný , ne ;)?
Nebo?
Jste biolog, jestli jsem dobře pochopila..
Tak genetika x vliv prodtředí ..
Jak to vychází ?
Sarah01:Nějaká viróza? Někde jsem četla, že stát se to může, že pes od člověka něco chytí, ale nám doma se to zatím ještě nestalo, aspoň o tom nevím. Jitrocelák dáváte?
Sirup máme, dávám céčko ( obalím maso v prášku)a Fram teď strašně chce pangamin, úplně po něm šílí.
Gučka dostal kortikoidy, aby opadl otok a vet mu nechtěl dát nic na bolest, aby byl oparný a nehnul si to víc. Já mu teda něco dala a dozoruju. Máme prý pořídit postroj a až se zlepší, začít chodit v kroku v tahu..
Už mě ty nemoce pěkně štvou !
Dafi, myslím si, že je to taková povaha, nemusí mít špatné zážitky.
Jeden můj kamarád si kdysi, ještě za komančů, přivezl z vojny štěně, fenku jménem Pocem.
Vyrůstala v láskyplném prostředí, pravda trochu bez hranic, vyrostla z ní inteligentní a kousavá potvora.
Pocem si jednou pořídila štěňata, neuhlídali ji. Štenda byla krásná po mamince, rozdali je kamarádům, já tedy s díky odmítla 🙂)). Kdo si je vzal , byl nemile překvapen, všechna zdědila povahu po Pocem.
Jedna fenečka dokonce doslova rozvrátila celou evangelickou farnost, farníci se báli faráře, jejího páníka, naštěvovat.🤣
Tak aspoň bych pořídila umělohnotnou přepravku, dala bych do ní měkoučkou dečku a postavila ji někam pod stůl, do koupelny, do kouta.. vchodem ke zdi, aby nekousl když vyjede.
Manželovi bych řekla, že jsem pejskovi pořídila domeček a na přepravku umístila nápis “Milovaný Žeryček”, nebo “Tohle je Žeryčkovo” nebo tak něco🤣
Výhoda je, že ten váš protiva o soukromý prostor opravdu hodně stojí. Nikoho jiněho bych tam nepouštěla a nikdy ho tam nerušila.
To by nemuselo být tak náročné…
Já bych se té medikace úplně nezříkala.
Třeba takový Ritalin působí docela krátce, u dětí sotva stačí na dopolední vyučování, ale má velký význam v takových klíčových obdobích, kdy se probírá nová látka náročná na soustředění, třeba když se děti učí číst a psát, aby jim prostě neujel vlak a nezničilo se jim sebevědomíčko.