Já mám i s rybama soucit a myslím, že i paní pochopila.
Příspěvky uživatele
Doron
Ano, a právě proto by se děti měli, nejlépe doma, naučit, jak konverzovat při jídle a přitom nemluvit s plnou pusou.
Mlčet při jídle je velmi neslušné a považuju za povinnost rodičů naučit děti při jídle konverzovat 🙂).
U nás doma nikdy nikdo nikoho k jídlu nenutil, panovala spíš mírná nouze.
Jediné, co jsem nejedla, byla rajská jablíčka a rajská polévka a silážovaná kapusta, ktetá se podávala ve školní jídelně ( tam nás tedy nutili ☹️)
Ale jako velkou křivdu dodnes cítím, že třeba tatarský biftek jsem jíst nesměla, že by mi prý stejně nechutnal.. Pche🙂))
U nás tradovalo, že se nesmí ujídat syrový mák, vyrostl by v žaludku 🙂.
A žvýkačku bych nikdy nespolkla, to mi vštípili dokonale🙂)
A na těhle mi přijde tvrďáckej🙂.
Posílám pár fotek Framíka ze cvičáku, děláme “ obranu”;).
Klučík si dává velký pozor aby se nedotknul figutanta ani se o něj neopřel (učím ho, aby byl k lidem něžný a opatrný, tak nám to teď překáží) ale rukáv ho baví a na briarda prej dobrý🙂)).
Posílám pár fotek Framíka ze cvičáku, děláme “ obranu”;).
Klučík si dává velký pozor aby se nedotknul figutanta ani se o něj neopřel (učím ho, aby byl k lidem něžný a opatrný, tak nám to teď překáží) ale rukáv ho baví a na briarda prej dobrý🙂)).
On držet umí, ale mně to zatím moc nejde ;).
Acher, moc ( opožděně ) děkuju❤️, úplně jsem Váš příspěvek přehlédla.
Paní v salonu mi dává naději, že srst se už opravdu hodně zlepšuje a za chvíli to zvládnu sama.
Doufám, že už je Vám líp🙂.
Tam, kde můžu říct “mne”, můžu napsat “mě”.
Tím si pomáhám já.🙂
Chtěla bych asi stěr a ať na to mrkne pod mikroskopem.
Nojo, tenkrát všichni psi měli blechy, byli věčně hladoví a mohli běhat volně po vsi.
Navíc kamery vůbec nejsou drahé, taky jsem pořídila, když se tady kradlo.
Tady to není kritika, sem to patří.
Je to vlákno, ve kterém se probírají gramatické a pravopisné chyby běžně a dokonce k tomu i slouží.
Pro mě je fajn, občas si češtinu osvěžit, taky v ní mám velké mezery. ;)
Protože se jedná o čestinářské vlákno, dovolím si malou opravu.
Stello, napsala bych spíš:
Stejně tak, kdyby udělala chybu Bobča, nemyslela bych si o ní, že je tupá.
Kdybyste udělala chybu vy, Bobčo, nemyslela bych si o vás, že jste tupá.
Bončo:
Nebudeme to pitvat.
Nebudeme se v tom nimrat.
Ale zase nevím, jestli tam mám správně tu dvojtečku. ;)
To je šílený, vůbec si to nedokážu představit, žít v tak nepřátelským prostředí.
Víte, čím ho otrávili a tušíte, kdo to byl?
Nejlepší je, psa dobře a opravdu do sytosti krmit doma a naučit ho, ať si venku nic nebere, to se naučit dá ( když pes není extrémní pažravec), ale nejde to úplně po dobrém, bohužel, musí se to dělat averzivní metodou aby to bylo spolehlivé.
I kdybych takle vychovaného psa měla, bála bych se ho nechat bez dozoru v sousedství travičů.
Jeden z mých psů je hodně opatrný a vybíravý v jídle, nesní ani nic nezdravého, tam bych skoro věřila, že si nic špatného nevezme, ale ten už se tak narodil.
Tedy Bobčo, ta vánočka je jak z reklamy na Vánoce ;)!
Kilian, Ty jsi dáma každým coulem, ten Tvůj smysl pro detail obdivuju a sama toho nikdy nedocílím ;(. Mám sousedku, takovou mladou holčinu z jižní Moravy, ta by určitě určitě dečky naškrobit a napnout dokázala, šila s mamikou i kroje.., taky umí všechno, něco jako Bobča ;).
Zeptám se jí, jo ?
Já jsem si čepici nasadila jen tak ze slušnosti, ale pak jsem se podívala do zrcadla a… bomba ;)!
Dečka je po babičce, praprabičce mých vnoučat, háčkovaná v hospodyňské škole ;) a kolotoč z Hornbachu, taková blbůstka pro děti, točí se a hraje koledy nebo se jen točí;).
Tak ať je mu brzy líp !