Prej hlava nahřátá už dost, teď ještě druhou stranu 🙂
Prej hlava nahřátá už dost, teď ještě druhou stranu 🙂
list:Update k mému plánovanému líhnutí, když už jsem ho tu začal řešit veřejně. Vejce nebudou ☹️ Oba chovatelé mi odpověděli, že nejsou schopni dodat, jeden ještě nerozdělil hejna a druhému uhynul kohout. Tak se poohlížím po jiných, ale už mám nejvyšší čas založit líheň. Nabídka ale není bohatá, no, je celkem pozdě. Tak se dnes na schůzi ZO optám předsedy, zda by mi neprodal nějaká od svých velsumek (snad má zdrobnělé) a nebo koupím ty zdrobnělý australky.
hmm.. tak to je na pytel... znám to moc dobře.. člověk se těší, plánuje a pak… přeju ať seženete 👍
auu, že se nestydíte 😄
Anonymní:S těmi vrabčáky to není tak jednoduché. Krmítka u drůbeže jsou jimi obalená . Všechno je od nich znečištěné trusem. Oseté záhony vypopelené, vysázené sazenice salátu sežrané. Kdybych věděl jak je odradit nebo i likvidovat šel bych do toho.
Může bejt hůř.. Mě slepice žerou s obrovskou chutí vrabců bobky 🤮 Bůh ví co přitáhnou za nemoci..
Spíš by mě zajímala ta teplota v Brinsei - 37.9°C? Sám výrobce doporučuje 37.4-6°C,mám odzkoušeno 37.7°C.. Potíráte tím rozdíl v době nasazení v jednotlivejch líhních, nebo to má jinej důvod?
Tap:Tak jako každý rok líhneme slepičí vejce nasucho, bez vody.
Přirozená vlhkost od vajec je 28-40% podle fáze vývoje a podle prostředí.
Každej svýho štěstí strůjcem..
Teď sem prosvítil další dvě lísky z druhý strany líhně a všech 12náct bylo hejbacích.. Bylo krásný vidět, jak se rozčilujou, kterej vůl jim svítí do vočí, když ještě neuměj mrkat 🙃 Doufám, že to na nich nezanechá nějakej vývojovej defekt, ale snad to na to byla krátká doba.. Ale stejně, většího blba než sem já, aby člověk pohledal..
Hlavně že mám generátor.. Ale prodlužku v UPS s vykloktanou zástrčkou 👎 Ráno jsem ji vyměnil za jinou a prosvítil 2 lísky po 6ti, v každý bylo pět hejbacích a jedna nehejbací.. 13tej den.. Chjo..
Tak večer výpadek proudu, UPSka podržela, připojoval sem si do ní lampičku, Brinsea zahaprovala, několikrát se vypla a zapla.. Pak běžela normálně.. Teď sem byl na záchodě, cestou zkontrolovat a Brinsea vypnutá.. Po zahejbání kabelama naskočila a 25,5°C. Ještě sem se z toho nevzpamatoval 😢
už toho ale moc nemaj…
Příští pátek beru dovolenou a začínáme klubat.. První dny kuku krupici a pak začnu Mifumu.. Tak pak napíšu.. Měl sem ale strašnou chuť oddělit "pár" kousků a jet pro porovnání na Energysu, ale byl by to pro mě záhul na prostor i práci s nima, tak to nedopadne.. Škoda, bylo by to zajímavý.. Jinak po prosvícení mám z 84 > 71 živejch, vlastní 2 neoplo a 4 kruhy smrti + sedm z Gyronu, tak snad se něco vylíhne..
Přesně.. Je to mrňavý..
Mě by to třebas potěšilo.. Mě kohouti nevaděj, je na nich víc masa 🙂
Komunikaci můžu potvrdit.. Já objednal 50ks, řikal sem si, že cestou se zhorší procento líhnivosti.. Pak sem zjistil testem na 4 vejcích, že budu mít dost svojich, tak sem jim napsal mejla, jestli by nešlo snížit počet z 50ti na 30.. Žádná reakce, nic.. Měl sem to objednaný na 14tejden a 14tejden v úterý dvakrát stejná sms, že objednávku budou doručovat.. Si řikám, jestli příjde 50 i 30 🙂 Přišlo jen těch 30ks, takže mejly čtou, ale neodpovídaj.. Ale to balení, no, nemyslim že by nebylo co zlepšovat.. Zabalený to bylo úplně přesně jako dole v tom videu, kde má taky nějaký rozflákaný.. Celý to v balíku kloktalo, krabice z žádný strany nepromáčklá a přitom vajíčka rozbitý.. Uvidím, jak se to s kuřatama bude celý vyvíjet, ještě mě lákaj nějaký ty masný kousky, tak bych jim dal šanci, ale asi bych se zkusil domluvit byť třeba za příplatek na nějakým lepším balení..
No, já nějak moc neočekávám.. Když sem viděl novýho kohouta, jak mu to totálně nejde, chytne slepici za hlavu, ta řve a von stojí čelem k ní a netuší co má dál dělat.. Když už na slepici vyskočí, tak vrávorá a spadne.. Dal sem 4 vajíčka do líhně na zkoušku oplozenosti a všechny se začaly vyvíjet.. Tak sem objednal pro jistotu 30 násadovek z Gyronu.. Přišlo to rozflákaný, z deseti vajec sem měl omeletu, ostatní sem musel očistit, tak doufám, že ten rozetřenej žloutek nezalepí póry na násadovkách a ty nárazy nedodělaly dílo zkázy úplně.. Takže palce i pěsti nutno držeti 😄
Tak už taky pečeme.. 64 vlastních ze dvou kmenů a 20 pásikavých hybridek z Gyronu zo Slovenska.. Tak snad se aspoň něco vylíhne 🙂
Dva hřivnáče “mám” loni odchovaný na vořechu u baráku.. Netuším, kdy začínaj hnízdit, letos je zatím hnízdo vopuštěný..
Já si to odbyl právě u svýho prvního líhnutí.. Přesně po přendání do odchovny cvak a začala panika.. Garáž 16°C, teplota uvnitř malý odchovny okamžitě dolů.. Zachránila mě zrovna kvokající slepice, dostala je pod křídla a jen koulela vočima, jak to de rychle, že už má kuřata 🙂 Jinak je mi úplně jasný, že teď elektriku nevypnou ani náhodou.. Nemít centrálu, 100%ně padne 😄
Kdo je připraven, nebude překvapen 🙂 Sice u nás nevypínaj proud nějak často, ale i tak, bude klidnější spaní.. Dnes vybaleno, odzkoušeno a světe div se, to topítko fakt topí🙃
já bych je teda nedával:
Barvy nejsou vhodné pro styk s potravinami, proto nedoporučuji aplikovat přímo na potraviny.