Aktuálně: 2 705 inzerátů263 077 diskuzních příspěvků19 186 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 30.04.2025, 15:11:20 xxx.xxx.234.42

Mne zacali znasat stare prepelice. Nie kazdy den, ale pre planinovu zver ako uplatok za nezratie mojej hydiny staci.

A budem mat egrese, ha! Dufam, ak nevykapu.

Horsana
Horsana 30.04.2025, 15:02:47 xxx.xxx.234.42

Dnes dorazil Garoník.

Mno, ten plan, ako v horach schudne uplne nevysiel…vyzera ako maly tazny kon, oproti Gustavovi a Nehe je to Godzilla, uplny obor. Jeho chrbat vyzera ako postel. Manzelska.

A este ma aj sarkoid, lebo bol s kravami. No nic, podviazem to. 

Inak je to tak uzasne zviera, ze si tu na tom upeku tlciem hlavu o kurin, ze som ho tak dlho nechala lezat ladom. Ako, zle mu nebolo, ale ten pohlad tych jeho malovanych oci ❤️

Foto dodam, ked si osetrim upal a zoskrabem z neho pot.

Aneka-uplna parada 😍

Horsana
Horsana 26.04.2025, 07:40:41 xxx.xxx.16.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.04.2025, 09:37:32

Ano, tak nejak vidim svoju karieru o par rokov 🥰

Horsana
Horsana 22.04.2025, 15:10:44 xxx.xxx.234.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.11.2024, 15:41:50

U nas typek zo SAV sa tiez nakazil zamerne pasomnicou, v ramci vyskumu.

Po ukonceni experimentu sa jej odmietol zbavit, lebo si spolu vytvorili vztah.

🙄

Horsana
Horsana 22.04.2025, 14:45:32 xxx.xxx.234.25

Expedicia za parohmi opat uspesna, hoci trofej biedna, aspon je tohorocny. Nasla som ale vela medvedich stromov, to bolo neprijemne. Lane mali zase svoj krotky den, polahali si za sumraku na cesticku a nechali ma 20 minut dumat, co to tam lezi za zvery. 

Zas ma napadli larvicky sametiek, asi sa sa dam na vyskum, alebo co, nikoho ineho totiz nechcu, chjo…

Je horuco na skapanie.

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 22.04.2025, 14:32:32 xxx.xxx.234.25

Pone uz chodia navolno 🙂

Foto je tyzden stare, Neha uz ma zas o kilo srsti menej.

Obrázek
Horsana
Horsana 22.04.2025, 14:25:14 xxx.xxx.234.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.04.2025, 10:45:11

😂😂😂

A co Florian, co hovori on?

A co to divne biele stvorenie?

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 12.04.2025, 08:52:48 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.04.2025, 20:42:18

To sice nebola brokovnica, ale lovecka puska, ale asi tak, no.

Povedzme si rovno, kto poluje? VIP ludia vacsinou a potom taki ti typci v zelenom, ktorych stretavam kazdu sobotu vecer na pumpe, ked idem z pozemku.

Je to spolok, co ma vlastne pravidla. Poznala som iba normalnych polovnikov, nastastie, maso z ulovenych zvierat som s chutou konzumovala, takze som sa po case odhodlala ist s priatelom na posed.

Vysiel diviak, jedna rana, padol mrtvy. Za mna ok.

Narodny park je posiaty posedmi, nie je to cudne?

Zver je premnozena a plna streckov, jelene vyzeraju doslova choro. Parozie ale maju kvalitne, tazke, uplne ine, ako v Kojsove.

Horsana
Horsana 12.04.2025, 05:38:40 xxx.xxx.18.217

Neha aj Gustav si vedia poodstupit z voditka, len Neha sa vyborne zabyvala, je to sefka, je to JEJ pozemok a proste vobec nechapala, co sa deje, potrebovala ulozit suradnice GPS, ze kde byva. 

To sa snad casom spravi.

Chvilu bola aj na volno, ale potom sa vybrala domov, rovno a nekompromisne. Tak som ju musela trochu skorigovat, inak by sa prizabili, ten teren je hrozny, iba jelenie chodniky a kamene a svah.

Navzdory ataxii, ponik ide, no 😂

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 11.04.2025, 14:13:13 xxx.xxx.51.17

Nuž, u nás na Silvestra poľovníci zastrelili pár koní, potom im asi došlo, že upsy, niekto si to všimne asi, tak v tých plusových teplotách, čo vtedy boli, prišli s nejakou vlečkou, naložili čo mohli a vydrbali to kamsi do škarpy.

A potom sa tak nejak udali starostovi. Ale potom to vlastne popreli.

Koľko promile, alebo niečoho iného na žile musí mať človek, čo toto urobí? 

A aký veľký kkt musí byť?

Jednu kobylu priniesli majitelia k nám, žila, bola gravidná, vstrel bol maličký, no mala samozrejme vnútornosti na kašu, predtým abortovala, z toho plodu sme museli vyberať strely, či ako sa to volá, pre kriminálku.

Mám niekde aj fotky.

☹️😢

Môj bývalý raz v Snine v krčme brokovnicou strelil do steny…nuž, je fakt, že to potom majiteľovi dal celé zrekonštruovať, ale…well….no, bývajú oni chlapci veselí. A v Snine je toto považované za pohodu, aspoň teda bolo, heh.

XYZ rokov po tomto incidente si kúpil nejakú novú výbavičku, odvtedy teda už k zbraniam pristupoval inak, skoro až paranoidne, ale aj tak keď mi potom v noci po nejakom robení klobás tú výbavičku chcel ukázať  in situ a mieril pritom susedom do okien, no, nebolo mi všetko jedno.

Bojím sa zbraní.

Horsana
Horsana 11.04.2025, 13:51:05 xxx.xxx.51.17

Tak som včera po 100 rokoch bola vonku s vlastnými koňovitými.

Aj som tak rozmýšľala, že chudera Neha, staručká, plesnivá, že len trošku, na trávičku, nech sa Gustav rozhliadne a ja že sadnem a oni sa budú pásť a vtáčiky spievať.

Mno…

Neha po prekročení bráničky prepla na “som megagigaturbo welsh pony” a klusom ma vyvliekla hore kopcom. Skoro som tam vypľula dušu a bola rozhodnutá asi pokračovať, kým by nepadla, tak som ju stočila na lúku, že aha, tráva, ale zbytočne, evidentne sa potrebovala zorientovať, kde je a veľmi dobre vedela, ktorou cestou prišla v prívese, lebo tam sa chcela pôvodne vydať.

Gustava to bavilo, ten by aj skúmal, aj sa pásol, mno ale matka pluku zavelila inak, tak sme sa vrátili a pustila som ich len na pozemok.

Vtedy aktivoval Gustav mode “som z osady a viem nájsť na dvore všetko a vliezť všade” a začali tam stvárať strašné veci.

Lúpili šrot, lúpili krmivo pre prepelice (to nežerú ani lesné zvieratá), Neha dokonca odkrútila šrubovacie veko z nádoby, kde je to krmivo, potom vliezli do hnojiska, Gustav do kurína, mno, úžas 😀 Asi po hodine týchto aktivít sa potom odšuchtali na trávu, ktorú im špeciálne schraňujem akože na prilepšenie.

Prebytok vnemov asi spôsobil, že Gustav večer prišiel za mnou, že by sme sa ako mohli trošku pritúliť. 

Gustav. Prišiel za mnou. Sa poňuňať.

Tak som si sadla na tú studenú zem a Gustav tam stál a zaspával a ja som sa s ním rozprávala a hladkala ho a dokonca som mu vyberala kliešte. Iba chlad ma prinútil vstať. 

Podotýkam, že som nemala ani pamlsky, nič.

Ach 💓💖

Horsana
Horsana 10.04.2025, 22:33:20 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.04.2025, 08:46:11

Tak odkedy su zase separe od brojlerov, spokojnejsie sa tvarit uz nemozu.

Len by som chcela vajicka, prikupila by som male, ale zas ich navykat s dilinami lohmankami….aj kurice by som chcela, ale domaci slepaci mancaft su proste…mno….

Proste tak pevne nervy nemam…

A stavat sa teraz bude pre kone, hyd musi pockat.

Horsana
Horsana 10.04.2025, 22:19:57 xxx.xxx.18.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.04.2025, 10:25:04

Jj, pit velmi nebude, ak je v kasi 5 l.

Pridavam male mnozstvo soli, alebo atraktivny solny liz pocas rozkrmovania.

Sliz z lanu, mam vylisky, co super pustaju sliz do kasi.

Ja rozkrmujem tak 3-4 dni iba namacanym senom, kasami, potom postupne viac sucheho uz ten 4. den vecer, potom uz podla kona.

Ak stoji bezne na pilinach, odpada problem s futrovanim slamy, niektore hladne dilina zeru aj piliny, takze maju kosik medzi krmeniami.

Kontrolovane napajanie a vzdy dat napoj, ked clovek moze. Kone sa rychlo naucia a vyzunknu aj 20 litrov naraz. A obstipacka nema sancu.

Neodcervovali ste posledne 2 tyzdne?

Horsana
Horsana 10.04.2025, 05:43:36 xxx.xxx.18.217

Ehm, rok stare prepelice este vyprdnu nejake vajcio, co myslite?

Vymrzlo mi vsetko, bohuzial…ako myslim kvety, prepelice si hoveju v luxuse…

Horsana
Horsana 10.04.2025, 05:40:31 xxx.xxx.18.217

efe: drzim palce, az mi zovrelo zaludok, ked som si to precitala.

Kase, napoje, namacane seno, pohyb, ten suchy trus proste niekedy je, treba viac zavodnit. Granofyt vyraba Lučanku, konom chuti. 

Tento tyzden je priserny, zmeny tlaku, koliky ako na beziacom pase, spim tak 4 hodiny denne.

Tato jar je divna…

Drzim palce💪

Horsana
Horsana 04.04.2025, 07:22:54 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 02.04.2025, 14:16:38

Jjj, presne 🙂