Já bych ráda, ale švadlena mě s tím poslala do háje 😅 že tohle nedá
Příspěvky uživatele
Lenacia
Bohužel. V mojí velikosti nemají… tohle sice moje velikost je, ale ne moje výška.
Sem si koupila kabát…. Zateplenej, jezdeckej… no, přišly mi šaty s vlečkou 😂 😂 😂
A já se vás tak zeptám… ideálně západní Čechy nebo někdo kdo takhle dojíždí po republice… a komunikuje .
Kobyle jsme našli bohužel degenerativní onemocnění zubů a bude zřejmě potřeba trhání zubů… rentgeny už mám hotové a ready k poskytnutí, ale veterinář mi jaksi kvůli úrazu odpadl, další sice požádal o rentgeny ale teď jakákoliv komunikace vázne a nevím proč.
A tak nějak nevím na koho se nyní s tímto zákrokem obrátit abych nečekala do jara.
Včetně té uzdy 🤣
Jen třeba dodat, že fiakristé zmiňují, že v případě vysokých veder koně nejezdí.- stejně tak v mrazech. Dokonce snad po dobu ledna minimálně nejezdí vůbec.
Na náměstí se navíc podíleli na rekonstrukci kanalizace plus na své náklady pořídili mlhoviště a dlažbu pravidelně kropí - plus mají druhé stanoviště pod stromy…
Koně se pravidelně střídají a to nejen na ranní a odpolední směnu, ale i v kočáře co každý druhý den.
- a všechny tyto aspekty Páni radní i pan Plicka se svými vyhulmihuly ignorují a ba naopak šíří lži a naprostý opak a dezinformace.
A dodnes ve mě rezonuje chvíle, kdy pan Klíma pozval k diskuzi jak majitele koní a kočárů, tak ochránců, kteří poslali “odborníky” - čti: tupou pindu, která by neuměla ani rozeznat tu uzdu od uzdečky, i kdyby na nich byly visačky s popiskem
No jelikož tady teď chtějí přijít a zakázat kočáry i v Lázeňských městech, kde úplně všechny jejich argumenty padají a nejdou aplikovat, nicméně ani slovo o policejních koních… mi zní že je to alibismus těch ‘ochrancu’, kteří z té své sbírky ještě na žádné týrané koně nedali ani korunu. Zato sobě do kapsiček sem koukala že vydali z toho transparentního účtu desetitisíce
Je zajímavé, že jediný co řešil jsou kočárový koně a jediné co používali byly lži, dezinformace a klamání na úrovni popírání holokaustu…
O stavu stáji ve kterých jsou nikdy.nezminili.ani slovo, zato tvrzení, žev kočár je neskutečně těžký je hned první…
Ale takový policejní koně, kteří například moho a i museli stát proti demonstrantům s dlažebními kostkami , tak tam nikdo neřekne ani popel natož zákaz
Mimochodem,
Na takovou kravinu, jako jízda na kole po Praze si Piráti, kteří byli součástí tohoto zákazu, nechali zhotovit za peníze nás všech studie…
Ale na řešení kočárů jen poslouchají Plicku a jeho posluhovače, a odmítali jakoukoliv debatu s odborníky.
- kvalita ustájení se dá řešit.
No právě že to je ta vtipná komplikovaná zápletka…
Protože ve staré vozatajské terminologii to, co my dnes nazýváme ohlávka byl vazák, případně stájovka…
“Terminologické peklo”
- Lenacia (2025)
A víte že tam můžete poslat KVS aby podmínky zkontrolovala?… Víte to? Víte že to lze? Víte to? Žejo…
Mimochodem, byli to piráti, kteří jim předchozí zcela vyhovující ustájení prodali pod nosem
Popravdě….
Mám dojem, že dokonce tomu říkají ohlávka? 😅
A já měla zato, že opratě jsou jaksi spojeny s uzdou… ale oukej…
Pojďme se podívat, jak tenhle zákaz vzniknul… Totiž pan Plicka nemá rád poctivou práci, sehnal si kamarády v radě města, a založil si hnutí kůň není stroj.
A ten hned jako první argument použil: Kočáry jsou příliš těžké, a kůň je nemůže utáhnout.
Na tuhle šarádu pak tahal prachy z lidí, a co sem koukala, za ty roky šly penízky jen do kapsiček pseudozaměstnanců, ani koruna na ony kočárové koně. Njn, nějak si Plicka musí vydělat, když mu práce smrdí.
Přičemž pokud jste se, a podotýkám SLUŠNĚ!, ozvali u daného hnutí, že často šíří lži, tak jako před rokem 1993 vás prostě zablokují.
Nicméně pan Pospíšil, radní města, ten to dovedl do dokonalosti… ten totiž rovnou zcela vědomě poskytnul falešný email, na který jsem měla poslat své dotazy…
Takže za mě… šíření dezinformačních lží na úrovni popírání holokaustu… ignorování odborníků, a malá domů pro Plicku a spol.
Asi tak… vždy vše řádně nahlášeno včetně infa v jaké dny a kam přesně nechodit…
Tady nedají info žádné, protože tady nikdo nebyl, že tam jezdíme s koňmi do těch prostor, to nikoho z nich nenapadne, takže naší stáj nikdo nijak neinformoval, nebýt toho, že se začala tedy šířit petice.
Tak si tak, bez ohlášení a informování, odborné vojenské školy udělají cvičné střelby a přežití v místech pravidelných vyjížděk, a procházek obyvatel nedaleké Obce. Lze se proti tomu bránit i dál než jen peticí?
Projekt konkubína
A ještě sem si v lese zpívala právě písničku z te pohádky 😅
Pro pobavení…
Schauma boy Cyril má moc hezkou dlouhou hřívu… Teda měl byl, kdyby si z ní pravidelně nedělal dredy alá Bartoš…
Takže se mu musí pravidelně rozčesávat… jenže Cyril nemá rád rozprašovače. Ale mě už to nemůže bejt víc jedno a prostě nebudu kvůli němu vymejšlet alternativy, a rozčesávadlo mám prostě v rozprašovači!
Takže sem od výběhu ke stáji celou cestu šla a dělala nahlas “tsss, tsss, tsss….” A během hřebelcování taky, a do toho sem kolem chodila s rukou a dělala pohyby jako bych používala rozprašovač. A přišel čas na aplikaci rozčesávače. Ten blbčik se ani nehnul 😂.
Ten jen stál a čučel. Teprve až když už sem končila tak si začal nějak uvědomovat že se něco děje a to už bylo pozdě.
Cyril není nejostřejší pastelka v penále nu. Ale oproti čínský mule je rozhodně příjemnější na komunikaci.
Třeba tady máme paní co se přistěhovala z Německa.
A ta pravidelně před domem prodává různé výrobky jako třeba máslo s medvědím česnekem apod.
A lidé si to můžou vzít a dát peníze do kasičky.
A jako jo, stalo se jí, že jí někdo kradl právě tu kasičku… 😥 ale nedala se a pokračuje dál.
To záleží. A co když by se to lidem líbilo a actually si je brali