Auraanimals.cz
Příspěvky uživatele
Lenacia
Zrovna dneska jsme měli fyzio, a kromě ztuhlosti z onoho úrazu šlachy v rámci věku super
Tak já vím že něco mít bude.
Tu historii spolu máme, takže tuším co má za neduhy.
Hele, na rovinu
Všechno sem konzultovala s vet i kovářem… jakože jo, v jejím věku tam prostě nálezy budou, Sáře už je 22. Takže rtg nohou jsme řekly i s veterinářkou je víceméně zbytečný dělat.
Jak řekla Buggyra, je to fyziologický.
A co se týče úrazu šlachy.. mám teorii jak si to ta babča provedla 😅
Už sem říkala, ve spánkový deprivaci už říkám “pravá” na všechno… čtyři dny v kuse na majoritu dotazů hostů kam do restaurace a kde sou toalety, a jak do garáže sem říkala jenom, doprava, doprava, doprava 🙈… jasně že je to levá
Ano… pardon… 4 noční po sobě a ještě Insomnie🙈
Zraněná šlacha
(pravá přední)
Průběžné focení průběhu cca 14 dní, pozvolá rehabilitace + ta blbka musí lítat a řádit s mladejma 🤦♀️
No tak hlavně že má chuť do toho machrování
Jo… mladej se mi už 2x vytrhl z vodítka. Jednou protože sme šli po louce sami, podruhé protože sekala majitelka stáje okolo cesty strunovkou…
A přitom semnou obešel 4,5km z toho 1,5 km po silnici kde sme potkali i autobus… 🤦♀️
Jinak víte co je vtipný? Tiana je vtipná…
Já totiž nikdy vlastně nevím, co od ní čekat. Je to uzlík nervů, kterému občas přepne na letecký mód. Každej čeká co zase provede. A přitom pak zase předvede, jak jde do čehokoliv.
Vzala sem jí na houpačku, že aspoň zkusím co na to řekne… a ta? Se na tom zhoupla a šla v klidu dál. A pak ještě jednou. Houpačka se přehoupla, její výraz mluvil jasně něco o totální kravině, ani sebou netrhla a prostě z ní slezla dolů. 😅
Ale nedej bože jí ukázat vlaječku na tyčce 😅
Tak už mám zebry dvě 😁
Největší vedra za námi… tak mi konečně dorazily ty “Deky skladem.” 🤣🤣🤣
Ve výbězích náledí nebylo. Tam se na to dbalo ale všude okolo Jak je to areál co byl před asi 50 lety kravín, tak je tam všude beton, coz je jindy super. Ale tuhle zimu vůbec 😅
Tady to taky nevydrželo dlouho. Ale led byl všude pak 🙈…
Koně mám na Tachovsku.
Taky sem sníh dlouho nezažila, ale letos fakt masakr.
Na prvního ledna bylo tolik sněhu, že sme se Sárou mohly jet na novoroční vyjížďku jenom po silnici - a tam jezdilo co 30 minut hrablo, a stejně jsme se při návratu zpátky málem propadly do příkopu, protože silnice prostě zmizela pod sněhem.
Teď se to vyřešilo hlavně tak, že se pořídily krmeliště, kam se dá dát seno zvenku ohrady.
Ale letos kvůli tomu šílenému sněžení bylo všude přes metr sněhu a když to roztálo, bylo všude tolik ledu, že ani sypání ani solení nepomohlo. Takže se tam nedalo po zpevněných místech vůbec chodit…
Prostě LIBOVKA! 🤣
někdy sou zimy fajn, a podruhé je celá stáj pod ledem… pak jednou přijdou přívaláky a z pole nad svažitým výběhem steče voda a je celý podzim na gumáky, i když před tím se to nikdy nestalo… Zpevněný to mají, přístřešek se postavil ještě jeden aby se pohodlně vešli. Stín pod stromy taky mají. Vyhřívanou napaječku… a přesto stačí na pytel počasí v zimě a najednou sou to vojenské podmínky.
Každý z dob ifauny ví. Já se stěhovala poprvé z polních podmínek do moc krásného ustájení. Ale majitelka začala brát drogy a peníze z ustájení dávala na své dluhy a ne na seno… tak sem našla jiné ustájení kde mě vzali. Tam to bylo fajn, narodila se tam Tianka… ale bohužel, opět lidský faktor plus moje osobní problémy, kdy jsme nejdřív prodali dům od kterého byla stáj kousek a následně mi umřel táta…
Ale naskytlo se místo ve stáji, kde nikdy místo nebylo. Absolutně parádní stáj a tam sem teď se všemi třemi tajtrdlíky a nikam nechci…. ale… za těch 5 let sem zkrátka zažila fajne zimy, a zimy na hovno.
jinak všechny předchozí ustájení buďto už neexistují, hrozně se zhoršily a další sice koupil is tím, že slíbili všechny ustájené nechat, ale jen měli vlastnictví na papíře jim dali 3 měsíce na vypakování… tak ťuk ťuk snad tady se nic nestane
I v tom dobrém ustájení to v zimě může být peklo. Záleží na počasí v danou zimu - a bude hůř.
A někdy se těm majitelům stájí nedivím že trpí vyhořením.
Takže je to hlavně na vašem úsudku.
Já se stěhovala za 12 let několikrát. Ale už sem v rozpoložení, že raději překousnu že mě se něco nelíbí, hlavně když koním se líbí… ale pak třeba zjistím, že věci sou vlastně jinak než se zdá. A často chybí komunikace.
Druhá seance. Děláme vždy nohu a pak celé tělo.
Musím říct že už po prvním použití vnímám změny. Ale možná jde jen o pocit
Tak nakonec sem zvolila PEMF ☺️