Aktuálně: 2 321 inzerátů289 579 diskuzních příspěvků20 899 uživatelů

Příspěvky uživatele

Lenacia

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 19:31:08 xxx:xxx.818d:9ccc

The results suggest that wolf-dog hybridisation has been geographically widespread in Europe and Asia and has been occurring for centuries. The phenomenon is seen less frequently in wild wolf populations of North America.

Researchers examined DNA data from grey wolves – the ancestors of the domestic dog – to determine how much their gene pool was diluted with the DNA of domestic canines, and how widespread the process of hybridisation is.

Despite the evidence of hybridisation among Eurasian grey wolves, the wolf populations have remained genetically distinct from dogs, suggesting that such cross-breeding does not diminish distinctiveness of the wolf gene pool if it occurs at low levels.

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/eva.12595

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 17:55:33 xxx.xxx.4.200

Tohle prosím nebrat jako argumentaci proč Exmoor je nebo není divoký…

Jen pouze prokázání ze daná tvrzení ohledně vlků a divokých koček jsou pravdivá na základě genetických studií… a ne, já si opravdu nenechávám nic generovat od AI. 

Až na obrázky čínských dlouhovlasých generálů do mých povídek… totiž coooo já to řekla nahlas? 

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 15:24:33 xxx.xxx.4.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.02.2026, 09:39:23

Na světě je míň Starokladrubských koní než Exmoorů, jakpak to bude s diverzitou tam 🤷‍♀️

Dotaz- Exmoorský pony po 2 světové válce zůstal ve velice omezeném počtu, je tedy jisté, že nebyl nijak přišlechťován? 

Odpověď- Ano, nebyl cíleně přišlechťován. Jako u všech zvířat žijících ve volné přírodě, ale existuje možnost nezáměrného křížení s domestikovanými zvířaty. Podobně, jako bohužel v Evropě dochází u kočky divoké nebo u vlka (u 60 procent evropských vlků byly zjištěny geny domácích psů)

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 04:31:24 xxx.xxx.51.146

Před 4 lety jsem na toto téma oslovila přímo českou krajinu, kteří všechno vysvětlili. 

Včetně toho, že se tenkrát po internetu šířily lži o utrácení koní atd, což vůbec není pravda 

Lenacia
Lenacia 10.02.2026, 05:01:33 xxx.xxx.51.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 09.02.2026, 11:34:53

Český sportovní kůň (Slovenský teplokrevník).

Na dotahování podbřišníku je teorie vředy…

Na problém s injekcí je teorie, že je Tia tak trochu pinda. 

Lenacia
Lenacia 07.02.2026, 21:09:10 xxx.xxx.112.228

To je Sáry wintec sedlo. Ze ‘svého’ za ten rok vyrostla. Tohle mě na sebe nechá dát.

Už jsem tu před nějakou dobou házela dotaz na orx. a celkově koukám na různá sedla… Ale je pro mě zbytečné ho teď řešit když ho nemám jak zkoušet protože se na ní nejezdí. Jen zapínám podbřišníky a pak pak s ní blbnu jen ze země. 

Lenacia
Lenacia 07.02.2026, 19:22:02 xxx.xxx.112.228

Já vím. Ale tím že na sobě měla to sedlo jen 5 minut na to vyzkoušení, tak sem úplně nerovnala a ani nedávala korekční podložku dozadu, kterou mám schválenou od fyzio… až bude jezditelná tak budu pasovat její vlastní sedlo. 

Lenacia
Lenacia 06.02.2026, 16:15:59 xxx:xxx.24ea:97de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.02.2026, 15:55:52

Ona je prostě taková… svoje. Ale až do míry že je to občas psycho kůň. Dělám si legraci, že se vyhla plemeni, kdyby byla ‘halter show’ arab nebo achal, tam bych jí to labilitu věřila víc. 

Ale už jsme měli podezření předloni během obsedání, kdy jí vadilo sedlo- ale při detailnějším pozorovnání je to hlavně podbřišník. 
A  teď to tak má taky, podbřišník si nenechá dopnout, nestojí, pořád popochází a točí se kolem mě… Je dost možný, že je jen dominantní a zkouší co si může dovolit a schovává to za ‘nepohodlí".

Ale bez vyšetření nebudu soudit, jestli je to jen prostě čínská mula, nebo má problémy…
Jakože, nějaký mentální problém tam bude. Ale na dané situaci mě nejvíc mrzí právě to, že jsem jí nemohla vyšetřit a mít oficální diagnózu. Takhle to furt může být cokoliv.

Lenacia
Lenacia 06.02.2026, 15:50:41 xxx:xxx.24ea:97de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.02.2026, 15:30:28

dali jsme do svalu, ale i přes poměrně silnou dávku nezabrala, při pokusu přispat už k sobě nikoho nepustila… až na mě abych jí vyndala jehlu z krku, která tam zůstala z prvních pokusů. 

-bohužel ohledně ochromy pozdě, to dostala hned po narození- vědět, že to není třeba, tak bych to tenkrát odmítla, ale když on má člověk pocit, že přece veterinář ví víc… 

Nicméně, teď budeme dělat léčbu naslepo, a pak pokus č. 2, kde použijeme i tu pastu. 

Lenacia
Lenacia 06.02.2026, 15:19:53 xxx.xxx.4.149

To si tak objednáte gastro, ať víte na čem s kobylou, která je zkrátka trochu jiná než ostatní, jste…

Tak jste na tom tak, že žádné gastro neproběhlo, protože ta kobyla si nenechá dát píchnout anestezii… 🙈 🤣 

Nejhorší na tom je, že já popravdě nevím co mám dělat. Já a ní tisíckrát pracuji jednak na respektu, ja tak  na tom aby byla zvyklá na takovouto manipulaci. No… odemě je.

Asi budu muset na starý kolena na veterinu, jinak jí už nikdy nikdo neošetří