Příspěvky uživatele
Lenacia
U nás máme vlastní seno. A když se letos počítaly jenom náklady, vycházelo to na asi 850,- za balík.
Cyril. On je fakt hroznej pucík
No… u nás jak chovají painty tak tady se precizně chodilo a trhala se třezalka, takže ťuk ťuk… a ani podlomy letos neřeším - ale raději bych řešila podlomy než kritické sucho 🙈
Ze série: a čím zase z toho výběhu ten blbec přijde
Dnes ne o koních…
Ale o pandách 😆
Však jo, proto je fůra dalších alternativ.
Dnes jí to bavilo. Ale to vždycky bez sedla
A já třeba Cyrila nepřikrmovala vůbec… oproti Tiance. A jaký je to taky fešák 🥰
Ale to je tím že vím, že tady kde jsme se mají koně prostě dobře.
No… u nás to majitele stáje co mají koně které nechtějí mít na slámě už nakrklo a pořídili granofyt… prej pořizovačka strašná, ale údržba potom úplně super
A v tomhle si myslím že úplně zanedbáváme ten skutečný důvod dámy…
Ti koně vypadají takhle pěkně, protože se o ně hlavně pěkně a dobře staráte vy!
Jojo… ještě štěstí, že Sára už je stará a Tiana je psycho takže nemám kam co inseminovat 😅🙈🙈🙈🙈
obě dvě březosti Sáry jsem krmila TMR Breeding od ADW, plus máčené cukrovarské řízky a premin mare
Obojí negativní
No… to je snazší zvládat než kůň hádám 😅
Mají přístup ke všemu. Kobyla nehltá, hezky žvýká. Té řezanky sem opravdu měla trochu, a doslova si tenkrát vzala dvě sousta, žvýkala je, a stejně se ucpala.
Tianka je opravdu specifická svým chováním. Skoro jako kdyby snad trpěla nějakou psych. poruchou. 🙈
Nabízím, Zatím nikdo nechce
Nicméně soudit dle jednoho odstavce z jinak 6 stránkové veterinární zprávy je poněkud úsměvné…
Hlavně pro to, že paní Jandová spíš vyjmenovala úplně všechny dostupné nevojtěškové řezanky dostupné v ČR. Jakože. Žádnou další travní řezanku v ČR nekoupíte haha.
stejně tak totiž třeba vyjmenovala všechny možné dostupné typy omeprazolu a sukralfátu atd atd. Je to víc o té osobní zkušenosti s přípravky a krmením.
Ale jak už sem zmínila, já neměla křišťálovou kouli k tomu vědět, co se stane…
a taky sem neměla důvod nevěřit veterináři, který má nějaké vzdělání, nějakou odbornost a zkušenosti, který toho koně osobně vyšetřil.
Ve výsledku se jednalo spíše o nešťastnou,a i poněkud podivnou událost…
Jako jo, leží mi teď ve stáji otevřený 15kg pytel, který půjde do kopru, protože nope, už to žádnému koni nedám.
No to teď vím taky…
Ale křišťálovou kouli sem prostě neměla
No vidíte…
A přitom já to fakt mám doporučené ve veterinární zprávě z Gastroskopie.