eva:Proč domlouvá zrovna Daru? 😏, to nemáme lepší zpěvačky?
By ste se divila, jak těžké je někoho sehnat🙄 A to domluvá už na rok 27. Všichni mají koncerty minimálně na rok v kalendáři. Na letos Kollera domlouval tři roky.
eva:Proč domlouvá zrovna Daru? 😏, to nemáme lepší zpěvačky?
By ste se divila, jak těžké je někoho sehnat🙄 A to domluvá už na rok 27. Všichni mají koncerty minimálně na rok v kalendáři. Na letos Kollera domlouval tři roky.
Já zase o videu, ne o textu😉Včera Tom domlouval na vystoupení Daru. A ukázal mi nový klip, co vyšel k novému albu. Nevadí mi nijak zásadně plastická operace, když člověka trochu vylepší. Vadí mi, když to po ní už není ten dotyčný. To se bohužel u Dary trochu stalo. A když už, tak už…v novém klipu, kde ji zřejmě celou dělala AI - kdyby tam nebyl popis, tak nepoznám, že tohle je Dara. Písnička OK
https://www.youtube.com/watch?v=zuSVo2C4hNk&list=RDzuSVo2C4hNk&start_radio=1
Vem i nám Bobi😜Ale tak já vařím celkem ráda, když nemám zrovna naplánovanou nějakou práci. Teď už toho asi moc nenadělám, to už jsou jen úklidy pole a ještě mám nějaké ořezávání. Pak zase honička až na jaře, jímá mě hrůza, jen si na to vzpomenu😏Teď jsem skončila s úklidem(venku trochu soplí) ještě musím vyklidit a odmrazit mražák - kámoška nám domluvila od příbuzných zavražděnou krůtu😏Už jsme ji tuším dva roky zpátky měli. To porcování je strašné, ke konci měsíce prý bude. Uvařenou mám od včera kulajdu. Vyskočily ještě krásné klouzečky, i když je mám ráda maximálně ve smaženici, tak jsem se nechala ukecat a dala je do té kulajdy. Když je oloupám, není to jak slimáci😛ale proti václavkám(které nerostou🙄) je to o ničem, bez chuti, ani člověk neví, že jí houby😟Stejně tak nemám nijak ráda praváky, taky mě to v jídle neuchvátilo. Sestřenka mě na ně zvala minulý týden, s díky jsem odmítnula, fakt po nich neprahnu, baví mě jen to hledání😉Včera okukuju platan, že musím ořezat některé spodní větve, je už pod ním hodně tma, vyhubila bych podrost, co pod ním je. A už hodně stíní i sousedům, malinko ho skoriguju. Tak čumím a vidím souseda, jak jde k našemu plotu(na roh jejich baráku) a něco tam kutá. Přes keře jsem neviděla co, tak na něj opatrně promluvím, že ho vidím(no leknul se chudák😛a to mě ještě ani neviděl😜) a ukazoval ten ,,pomalý hrnec" že pečou kachnu. ,,Probůh…proč venku?" Že aby jim doma nesmrděla😎 Říkám to pak mamce a ta že:,, právě voněla ne?"😜Jsem mu říkala, že Tom je chorý, nachcípaný, hnisá mu zub, nemlže se hýbat, tak prý jen polívka bude…žádná kachna😛
Ach jo, neměla jsem sem koukat, však člověk ví, co najde, jen…u koho. Je mi to líto, ta bolest je strašná, vím, víme😢Hodně sil🍀
Orionka:Opadá, na jaře obrazí. Jestli je v květníku, zasypte rašelinou - já zasypávám tím, co teď opadá z tůjí, smíchané s rašelinou. Tu v zemi také. Jestli je mladá (1., 2. rok ), můžete jí pomoci natažením papírového pytle - třeba. Jestli ji unesete a máte ji kde umístit, i to je možné.
Ano, takhle. Jestli je v květináči, zacházela bych s ní jako s přenosnou, na zimu bych ji schovala někam do chladné chodby a na jaře vysadila v zahradě.
acher:Děkuji všem za podporu. Táta dnes odpoledne zemřel.
😢upřímnou soustrast🌼 to je mi líto, ach jo😔
Ten plašič asi fakt funguje, což je super👍super pro lidi, co nemají(a nechtějí) zvířata. Já co mám kočky, svoje i cizí a sem tam se ukáže i nějaké jiné zvíře, z čehož jsem většinou nadšená, já bych ho mít na ostatní havěť nemohla. Ale třeba na divočáky, aby neryli hřiště a zahrady…by byl taky super(netvrdím, že by na ně fungoval, to by se muselo taky vyzkoušet) A nestál ani 200Kč.
Změním téma🙂ať tu jen nebrečíme😔Onehdá mi náš bezdomovec říká: ještě máš u potoka ten ultrazvukový plašič? ,,Jo mám, jestli ho teda někdo nešlohnul, musím ho zkontrolovat". Já bych ho potřeboval do budky na myši…(už nevím, co mu tam rozkousaly😏),,Já ti nevím, jestli to funguje i na myši, ty tam vyobrazené nejsou, ale můžem zkusit. Akorát ti to odpudí i sousedčiny holky(pejsany, co je krmí) " Dneska jsem se teda ráno koukala, plašič je na místě a o bobrovi vidu ani slechu, nic okousané už měsíc. Asi to fakt funguje😲👍 Vyprávím to muži, že teda bobr tam taky vyobrazený není, ale zřejmě to funguje i na bobry, čehož se on hned chytil, jak jinak😉tak jsem mu k tomu podotknula, že ho dostane na nohu😜
Archer, měla jsem rozepsáno…raděj jsem smazala. Ano přebolí, jednou ano, ale třeba u taťky, u Berrynka…to trvalo tak 5 let. Kéž by to ani nepřišlo, ale asi to nemine nikoho, nevyhneme se tomu…Tak přeju vám všem hodně sil🍀
acher:Držím vám pěsti ať se Fido zlepší a ještě vám dělá radost ❤️.My máme také takové smutné období.Mně umírá táta.Synovi jeho špic Beník.
To je mi moc líto😔 držte se, všichni🍀
Tak já myslela, že Bobča myslí ještě jinou bouli😏 ale tohle, co vyfotila, není vbočený palec. I když na té fotce to vypadá jako podivné bílé vemeno🤪promiň Bobi, musela jsem😛palec má rovný, ona má něco jiného, třeba tu artrozu nebo: Bobi, nemáš dnu? Bolavý nateklý palec dělá dna.
Kámoška byla s haluxy na operaci tuším dva roky zpátky, musím se jí někdy zeptat, jestli s nima hýbe, ale vzhledem k tomu, že pořád cvičí, tak bych si myslela, že normálně hýbá.
Bobca:tu bambuli na palci,jak se připojuje k nártu mám taky už dýl..a ortoped mi ukazoval snímek kosti obalené ze všech stran tou artrózou..sem tam bolí,šplíchnu Pronto-flexem a mám na dlouho klid..
Jsem si musela prohlédnout nohy, abych pochopila, co myslíš😜 To mám taky, nemá to trochu každý? Ptám se, nevím. Sarah, myslela jste toto? Tak to není halux, což asi víte.
Doron:A nemohlo Fida třeba nabrat auto? Nebo pohmoždit nějaký pes?
Jinak u naší Liliny jsou největší pochoutka játra, ať už syrová nebo restovaná.
Jsem Janě psala, že si to taky myslím, ona myslím i sem psala, že ještě je tam nějaký magor soused. Jen mi to neštymuje s tím, že chce Fido chodit ven myslím si, že po takovém hrůzném zážitku, by se asi bál🤔Ale na úraz to každopádně vypadalo.
Koukám na Sarah, takže u nás do rána ,,jen" -4st😏 Všechno, co jsem měla, jsem snad uklidila, zakryla cukety(třeba to dají) ještě jsou pěkné, mohly by i nějaké dorůst. Obrala jsem papriky a zbytek rajčat, i třeba skoro zelených…no 10tý pokus je uchovat…stejně je nakonec shnilé vykydnu na kompost, jako vždy🙄Přenosné kytky ve vchodu jsem alespoň nanosila pod sklo, kde je to kryté, ale nevim, nevim, ráno vypadaly sklesle.
😄😄😄Niki ten Berťas je ale číslo😛 To by kleplo každého, my starší osoby by sme tohle nepřežily😏
A hlásím, že teplota už se zhoupla do mínusu. Tak jen doufám, že jsem si vzpomněla na všechno, co bylo nutné schovat🤔
Sarah, to bude asi tím, že ty podpatěnky vám změnily těžiště a teď víc zatěžujete přední část chodidla.
Kometko vy máte ploché nohy?😲Za mého dětství a teda určo i za vašeho😉 to měli tak maximálně někteří kluci. Vím, že teď je to už časté, má i neteř. My teda s mamkou máme klenbu bych řekla ukázkovou. Asi je to i dědičné. Taťka měl ploché nohy, brácha má po něm a neteř asi po něm😉
Naše kočky tedy rozhodně hmyzožrouti nejsou😏 Kocour tak maximálně loví ty velikánské vážky, to ho baví. Ale nežere. Kočku jsem viděla sežrat nějakého pavoučka v hale, ale normálně loví myši.
Jó myši😛To je specielně pro Buggyru, co s nima pořád bojuje😉 Do rána má mrznout, takže jsem odkoulela z pole ty velké dýně na zavaření pro mamku. Chci vzít poslední, největší, nazvednu ji a v ní vykousaná díra😲 Ty jo, to snad nemohl udělat slimák?!? Nakouknu dovnitř a tam na mě očinkama kouká překvapená myška. ,,Jéé ahoj myšičko, tak já ti ji tu nechám" Ale včera jsem nedaleko viděla číhat tuláka Macka tak nevím, jak dlouhou bude mít myška životnost😔
A ráno mi volá soused přes tři, že jestli u nás není jejich kotě, že druhý soused ho snad vzadu viděl jít k nám. To byl určitě Macek, je jak zdechlina pořád, i když očičko už vypadá skoro dobře a každý den ho vykrmuju. No…musel by být i kastrovaný, aby to mělo význam. Šla jsem se kouknout, byl tam jen on, kotě žádné. Spíš vlezlo k sousedům přes jedno a jejich NO s ním udělala rychlý proces🙄To se bojím, aby tam nenapadlo vlézt naše kočky, v noci. Ve dne ne, oni se bojí lidí.
anonymní:Já ve spíži pavouky vůbec neřeším, ať si tam mají i svou spíž. Pouze jednou za dlouhý čas udělám generální úklid, tak kdo neuteče , má smůlu. Doma je řeším, jen když jejich počet přesáhne únosnou mez.
No a na pokoutníky jsem někdy zavolala psa. Stačilo říct “pavouk” a pes se radostně přiřítil, vzal do tlamy a bylo po pavoukovi. Psovi se teda dělalo trochu šoufl, pavouka nežral, jen poválel v hubě a trochu se při tom dávil. Mně pak bylo šoufl, že jsme toho pavouka stejně musela vyhodit, pes je vyplivoval.
My máme doma strašně moc hmyzu. Bydlíme v přírodě u rybníka, zahrada přírodní, všechno chce bydlet s náma. Takže bojuju, jen když je hmyzu výrazná početní převaha a začne mi to lézt na nervy..
Přesně stejně. Jen naši psi by ani náhodou, i kdyby by ještě byli. Kocour někdy jo, někdy ječím jak prdlá a on jen háže voko, že si mám nakašlat.
Sarah01:Jinak ne Pradědu už máme shíh. Brrr. 😕
Není se čemu divit, momentálně na meteostanici 9st🙄
Sarah01:Mě začal na pravé noze dost bolet halux, v těch Tatrách jsem po těch kamenech dolů měla co dělat. Doktor už mi nabízel operaci, ale zatím nechci. Vůbec nechápu, z čeho to mám, podpatky jsem nosila snad někdy za svobodna. Možná špatné zatížení nohou, mám jen velikost 35….
Já nevím Sarah, ale na to by snad pomohly i jen nějaké vložky do bot, ortopedické. Nechci psát lepší boty, nevím v čem normálně chodíte. Mamka už x let v těch gumových croskách od Ťonga a stejně tak zimní verzi. A ony se hrozně sešlapou, ale nevyhodí je, dokud jí prsty nelezou po zemi. Nechala se na normální boty přesvědčit až po tom, co ji skoro rok nateklo to bříško pod všema prstama a bolelo jak čert. A to jsem jí nové boty musela i koupit a zakázat jí ty z tržnice. Už je to dobré😀
Fikovnice:No, je to na prd. Ale na Vašem místě bych možná tu operaci zvážila. Mně ji už nechtějí provést. Pokud Vám ji nabízí, tak…asi bych do toho šla.
Počkat, počkat, něco mi ušlo, operaci čeho u Archer? Zápěstí? Jako karpálů? Nebo co se ještě operuje u zápěstí??😲