Bršlice no tak ta jediná(a teď to jistojistě zakřiknu) zatím nedělá tolik potíže, protože se plehní jen v ,,jámě"(to je část u předního plotu) v růžích. Po pár pokusech ji mezi půdopokryvnýma růžema vyplet(z jílu a kamení) stříknutí alespoň na pár místech roundupem, se pořád drží v mezích a je to v kombinaci s těma růžema buš, no nemám kapacitu to řešit, od cesty je to za hustýma keřema. Větší problém mám s divokým chmelem a katastrofa je přeslička. Tou mám prorostenou třetinu kytek v zahradě. Každý rok ji vytrhám, samozřejmě naprosto zbytetečně, to je efekt tak na měsíc max. Když se hecnu, vemu štěteček, garlon(jediný na ni účinkuje) a mažu těch milion kusů přesliček mezi kytkama. Na něco mi to skápne, to samozřejmě zabiju. Přeslička rok, dva není a pak zase vesele vyraší, páč je určitě nesmrtelná👎(možná by se měly prozkoumat ty geny)
Buggyro, rajčata jsem takto dávala do skleníku jako, že otužovat druhým rokem. Vloni vypadaly katastrofálně, nijak to nepomohlo. Letos je asi na ně lepší rok. A hlavně jsem si pak dala velký pozor, kdy je vysadit ven, protože jak na ně zasvítí prudké slunce, popálí je, zežloutnou a hned jsou o 14 dnů posunuté. Kdysi jsem je takto vyhodila ,,letnit" rovnou z domu a zabila jsem je úplně a všechny👎 Normálně komplet uschly. Takže poučená, jsem letos vysadila v podmračeném počasí a hned přes ně hodila hustou síť, jako stínidlo a sundala ji až za 14 dní, až se zase podmračilo. A vyplatilo se to, zvládly ten přechod bez ztráty kytičky (lístečku) Hrách…nechtějte ho vidět. Ani se už nenamáhám natahovat mu opory, než pořádně naběhnou lusky, zažloutne a je po něm. Letos jsme si teda z těch cca 8 hrachů pár lusků natrhali, ještě snad i budou. Sadila jsem: velmi ranný - ten trháme, ranný a pozdní - z těch nevylezlo v tom suchu nic, respective asi tři kusy, které mají momentálně 10cm. Před 14dny jsem znovu vysadila řádek ranného, včera jsem našla pár vyčuhujících rostlinek. Salát…ten jsem podsazovala tak 6x a nemám jedinou hlávku. Někde mizí, možná slimáci nevím, ale včera jeden, co měl tak 3cm a vypadal nadějně, najednou ležel zvadnutý na zemi a když jsem ho chtěla chytit, že co s ním je, zjistila jsem, že mi zůstal ukousnutý v ruce. Tak nevím, možná kos? (žere vedle jahody, na které nevyšla síť)
Včera jsem ve skleníku utrhla dvě velké okurky, protože už dorůstají další, rostlina by to neuživila a shodila by další násadu. Okurky jsem vám ve skleníku mohla vyfotit, mě nenapadlo, protože ty mi zatím jdou pěkně(než na ně vleze sviluška nebo plíseň) Měla jsem dvě rostliny, tu jednu něco podežralo úplně, tak jsem ji vzala a zakopala na druhou stranu tak, že polovinu rostliny na plocho, ať si pustí nové kořeny. Kupodivu se povedlo, sice je proti té první plodící ve skluzu, ale ta jedna nám zatím stačí, dávala jsem okurku i mamce už. V záloze mám v domku za oknem další dvě, kdyby některá odešla, ať nezůstanem bez okurek.