Sago nestrašte, já myslela, že tohle už je za náma, že jsme s jarem udělali hnusným chorobám pá, pá a až je fakt nechci vidět, za poslední dva roky jsem si toho užila, co za celý život ne. Jak už jsem mockrát psala, 15let jsem nebyla nemocná a pak to začalo a nechce to skončit. Večer přijel Tom, že si jde vzít acylpyrin, není mu nějak dobře, mele s ním zima😲 a jak tak koukám, i u vás. Neprojevuje se takhle ten záškrt? Něco se mi mate, že to začíná jako angína. Tím nechci strašit, jen na sebe dávejte pozor. To píšu já, co k doktorovi nejde. No ale já se spíš bojím o ostatní, než o sebe, protože u sebe vím, co cítím.
Niki, já řekla automechanikovi, že na auto spěchat nemusí, až bude mít chvilku…a jsou z toho 3 měsíce👎😉 Oni mají asi jiný pojem o čase😛 Než jsem si Nikouška rozkliknula, nebyla jsem si jistá, co vidím. Ha, ha, kdybych nevěděla, že je to Nikouš, nebyla bych si jistá dál😄 Určitě jsem ráda, že ti Niki nic nezmrzlo, já už se smiřuju s tím, že meruňku neochutnám, i když už mám dva a půl stromku(ta půl už odchází, u nás meruňka jde za 5let do kopru)
Bože, napsala jsem sáhodlouhý canc, no blbne nám asi připojení, nenačítá, točí, točí a pak napíše, že vypršel čas spojení. Myslela jsem, že se to sem možná mezitím uložilo, no hov.o😈 a je to pryč, ani rozepsané mi to tu nezůstalo🙄 Možná to ještě napíšu, až se uklidním😏ha, ha no nevím, kdy to bude😛
Niki, jak to vypadá se skůtrem, už něco víš? Zítra jedu do Zlína k zubařce tak jen doufám, že auto přivezu celé😏ve větším městě jsem ještě nebyla.
Daja: Tak to je p.Radko v prdeli 🤫 jestli to fakt zmrzlo😤.
Jsem zvědavá co u nás na chalupě a prosím poradíte mi jakou koupit Magnolií, aby mi přežila dlouhá léta? Bydlím v Jeseníkách. Děkuji, budu zakládat novou záhradu, budu mít na Vás více otázek 🙏.
Bohužel zmrzlo👎 Včera jsem akorát mamce vyfotila magnolii, v neděli si z ní ustříhnula do vázy pupen a obdivovala sakuru, jak je rozkvetlá krásně. Obojí je dneska už hnědé, i pupny na všech ostatních magnoliích. Ty jsou ještě dost zavřené, takže je šance, že budou hnědé jen ty spodní a zbytek se rozvine. Uvidíme. Teď ráno jsem koukala, že i ty okrasné červenolisté myrobalány, co mám vzadu 3 jdou nějak dohněda. No ty meruňky jsou v pr…. Broskvičky mají jen poupata, takže netuším. Jak říkal pán ze Zlína včera v telce, u nás je to Sago už asi 5 rok po sobě😢 Ale taky asi ne všude, mamka včera tvrdila, že její meruňka u babči v humně zmrzlá nebyla. Nevím, jak dnes, protože byl mráz celonoční, už v 18h byl -1,5st. Ještě musím dneska obhlédnout choulostivé kytky. Nevím, jestli to na fotkách jde vůbec vidět, mě na comp teď svítí sluníčko, nevidím nic😇 Aha, fotky nedám, Tom mi určitě něco udělal z rozlišením, protože mi to píše, že fotky jsou moc velké…a to už jsem sem určitě někdy dávala. Tak až mi to přenastaví, já netuším jak😊 Jo Dájo, tak to se ptáte na magnolii té pravé - když mi všechny pomrznou😕 Já jdu vždycky po nějakých zajímavých kultivarech a po dvou letech je vyhazuju, protože je po nich👎 Teď mám druhým rokem ,,prut" Felix Jury, ale už jsem koukala, že horního třičtvrtě metru je zase suchá, uvidím dál, jestli něco opučí, tedy ještě nad roubem. Mě asi šlak už trefí. Ale doporučím Drvodělku, pracuje ve velkém zahradnictví a má výborný přehled.
Orionko, s písničkama vás jistě nikdo ,,vyhazovat" nebude. Někdo tu splkne o písničkách, někdo o koníčkách, někdo o vaření…prostě na co zrovna přijde řeč, není problém. Problém jsou jen lidi, co neumí diskutovat slušně.
Já dneska nestíhám, taky se tak úplně nemůžu narovnat už. Měla jsem ,,ranní" a už toho mám plný kecky(doslova, už mám 9600kroků😉 a to u hrabání záhonů člověk moc kroků nenadělá😏) Dneska u nás zima celý den fučí severák, asi někde sněží😉protože je jen 5st👎 Noc…ani nemluvím, jsem totálně nasr…protože skoro -6st a zmrzlo všechno😟Meruňky - všechny tři stromky, všechny magnolie, co už mají velké pupny, krásně nakvetlá sakura, z kytek všechny choulostivější - srdíčka, královské koruny - zbytek jsem ani neměla sílu prohlížet to jen, co jsem viděla cestou.
HelaS: Popravdě, já neměla to srdce. Ten náš teriér byl z útulku a tak měl své strachy a obavy…
Žil s námi 16 let do svých osmnácti, ke konci už byl slepý a hluchý. A trpěl; vrátila se mu separační úzkost. Vet ho uspal jednu sobotu dopoledne na našem dvorku a na mém klíně…
Osvítila mě tehdy náhlá genialita a mrtvého pejska jsem ukázala kocourkovi. Pochopil - a nehledal ho, jen prožíval svůj žal.
Prase skončilo v teriérově hrobečku jako kontaminace zeminy. No… vím, ale prostě…
Kocourkovi je dneska 16 let a pořád je taková, jak ho vychoval náš teriér Karel. Prostě nástupce.
Další zvířata už mít nebudeme, už jsme staří. Ale tihle dva náš život obrovsky obohatili - kocourek to dělá stále - a pejsek, na toho nikdy, nikdy, nikdy nezapomeneme. Sice nám po příjezdu doslova sežral dvě křesla, ale mí synové na něj později balili holky…. on dokázal v době chřipek dokonale udělat diagnózu, komu je nejhůř, a u něj pak spal vedle postele (byl to velmi pozemní pes). Provázel nás dospíváním dětí, jejich pubertou a i později…
Našli jsme ho kdysi v útulku. Na rozdíl od ostatních psů neštěkal, jen koukal. Vypadal tehdy jako nepodařený pudl. Až na veterině identifikovali rasu.
Než se dostal do útulku, byl tři dny uvázaný u sámošky v Břeclavi.
Takového psa už nikdy nenajdeme. On vychoval ty mé děti, i našeho kocourka.
Každopádně - rodinám s dětmi opravdu mohu doporučit pejska pemene soft coated wheaten terrier - česky pšeničný teriér. Je to nejzlatější pes, kterého jsem za svůj dlouhý život potkala. Pokud se objeví někde v útulku - tím líp. Oni se dost kradou - náš púes například nebyl kupírován, takže ho asi ukradli v Rakousku jako malinké štěně.
I mi slzička ukápnula, hezky jste vypsala, svou lásku k těm dvěma. Ano, naši psi taky umřeli doma, kočky byli u toho, byl u toho druhý pes, nikomu jsme nemuseli nic vysvětlovat, oni už věděli, u nemocného Berryho asi dřív, než my, že je to definitivní. Další psy už nemáme, teď bych to nedala, nejsme sice až tak staří, ale nechci si své ,,kluky" přemazat v hlavě. Možná někdy, za pár let, až vzpomínky vyblednou. Muž řekl, že je nikdo nenahradí a myslím, že má pravdu. Ať vám kocourek vydrží co nejdéle👍
Odpověď na příspěvek uživatele HelaS z 18.03.2024, 20:18:59
To je ono, to pískací prase 👍 Měli několik velikostí a vycpané i nevycpané. My kupovali vycpané, naši psi měli rádi jen měkoučké věci😉 A naopak - pískátko jsme museli hned vymontovat, nebo spíš jsem do pískátka zalomila sirku, aby nepískalo, protože jakmile písklo, odmítnuli ho vzít do huby, utíkali od něj, protože se báli, že mu ubližujou. Byli prostě takto vychovaní, že co zabrečí nesmí dlachnit, protože právě vyrůstali s koťátkama a v zahradě se pořád vyskytovalo nějaké divoké zvíře, liška měla přes zahradu trasu, pak vyvedla i mladé a učila je hrát si na kurtu s míčky. Různé kočky ze stájí a pejsci kamarádi, kteří k nám chodili bez pozvání dírou v plotě😉
Jsem cvičila a Vikťa se připlížil, že jako jde se mnou cvičit. Jen jsem na sekundu ztratila ostražitost a už jsem slyšela škrrrrrk…a karimatka samá dírka🙄 A to ani není ta typická pěnovka, je to tenká na jogu, taková polopěnovka.
Anonymní: Liána japonské čokoládové víno? Jde k tomu napsat více informací? Je to něco jako psí víno?
Napsala to, je to akebie.
Psi nikdy nic netrhali, nepožírali. A to ani kosti. Vždycky od někoho dostali jako dárek veeelkou kost, asi hovězí, jen jednou u ní chvíli ležel Berry, asi aby sme ho mohli vyfotit😜 A po měsíci válení a smrdění letěla do popelnice🙄 Na hraní jsme měli velké gumové vycpané prasátko, kočku nebo krokodýla. Buď jsme se o něj jako tahali(jako, protože tah by nevydrželo) Ale většinou jsme se s ním honili(rugby😜) nebo jsem jim ho házela různě do křoví, oni hledali a nosili. Když rupnulo, lezl z něj vatelín, Worka k němu lehnul a všechen vyoperoval, ale ani by ho nenapadlo něco takového žrát(vždyť on nežral ani to, co žrát měl😏) A kočky? jediná hračka co je kdy zajímala byla udička s koženýma páskama a pírky, pásky okusovali, ale žrát je nežrali. Totéž pírka( a ty by klidně mohli) Teď Viktorka zaujme maximálně muže kožená papuč, s kterou jako-že bojuje a ty míčky na žmolky do pračky, ala suchý zip. A ano, všechny druhy karimatek vzaly za své, o to si brousit drápky je prý naprosto super👍 Děcka, co chcete k Vánocům? Karimatkůůůů!😛
Jen jsem vás přečetla, řeším opět baterii umyvadlovou, mám tu brigádníky, musím ven. Písničky jsou hezké, ale není to úplně to, co poslouchám, i když já víceméně nic, spíš jen tak záchvatovitě😉
Nakonec u nás -3,7👎 Meruňka…bojím se jít kouknout🙄 K obědu uklohním brokolici ala smažený květák s bramborem, byla v akci, no už je částečně odkvetlá, než se k tomu dokopu😇
Niki myslím, že dobří sousedi jsou nejvíc. Já se jako úplně nedružím, zastavím se s nima, když je vidím venku(tím myslím všechny v ulici, ne jen ty hned vedle) ale na návštěvy chodím jen ke dvěma sousedkám, na terasu a to tak jednou za dva měsíce. Když jsem chodila s Workou, který jim ty neoplocené domy obcházel bylo to denně, kdy jsem s nima alespoň promluvila, spíš se teda omluvila, že jim okolo lezem, ale to už je pryč.
Skůtr…uvidíš, snad to konečně vyjde a dají ti ho dopořádku. Naše auto(moje Fabka) už tu stojí před barákem od prosince, automechanik tvrdil, že si ji konečně odveze tento týden, tak doufám, už mě se.ou oba😉 auto, že tu zavazí a on, že to pořád odkládá.
U nás se o dešti nedá moc mluvit, jsou to vždycky 2mm, to je akorát zhora mokrá zem, že bych ani tu zeleninu nemohla posadit, protože by se to patlalo, ale toť vše, vláhu do země to nedá. A aby toho nebylo málo - do rána měl být mrazík -1st. Zjistili jsme to o půlnoci, kdy byla 0. Nikdo nešel zakrýt meruňku, já měla mokrou hlavu ještě, Tom by nešel, ani by nenašel čím. Mamka že: -1 neva, to nezmrzne. Hm, ráno sejdu dolů a na meteo -2,5st👎 To je myslím tak hrana, jestli zčerná, tak mě jeb…😠
P.S. to není Bobča😀
U nás taky hezky teplo, akorát s přestávkama - přošel mrak, sprchlo a zase sluníčko..asi 5x. Práce naplánovaná nebyla, víkend máme volný, i když dneska plánuju chemické zákroky - musím nějak vyhubit záhon ostružiníku, záhon nějak otravné trávy - všechno se tam objevilo samo. A pak všechny nálety, co jsou na špatném místě a nejdou vyrýt, takže zastříhnout, štětečkem pošmolit…je jich asi tisíc🙄 Tedy zatím svítí sluníčko, jen jsou 4st, celkem dost chladno. Musím první kouknout na předpověď, abych se tam nepachtila a nezmoknulo mi to. Nebyli jsme včera na obědě u tchánů, tchýně je nějaká nachlazená, nevařila. Takže jsem musela uklohnit oběd, i na dnes, ať nevařím znova. Dělala jsem čínu, sežrali jsme toho kopec, ale zbylo mi naložené maso, tak ještě dohodím trochu zeleniny, pak to sesypu spolu a bude toho dost i na dnes.
Niki, ten tvůj skůtr čéče (víš, že nemám motorky všeho druhu ráda😏) ale ten je víc v opravě, než na něm jezdíš, mi přijde. Nevím, kolik tě stál a kolik stojí nový, ale za ty opravy už by jsi tuším nový měla😉
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 15.03.2024, 19:38:37
Já bych to udělala. Tady si lidi chodí(respective chodili, když jich tam bylo ještě hodně) ke koníkům do výběhu sbírat kobližky, do skleníků a pařenišť, klidně čerstvé. Taky jsem si vloni byla, protože čerstvé topí😉 Od podzimu jsou tak akorát😉
Ne, ne, ten popel je jen malé bezvýznamné plus celé akce, jde hlavně o to, zbavit se hory materiálu. Jinak tam vozím právě kompost, zkompostovaný koňský hnůj no a všechny zbytky ze zahrady. Akorát ten hnůj už asi nebude, koňák odešel od manželky leda, že bych se domluvila s ní. On mě tím nasr…👎
Nevím, kde se stala chyba, ale před hodinou mi poslalo DPD SMS, že to doručí v pondělí. Tak zatím tomu budu věřit. Pokud ne napíšu, od koho to bylo😉 Naštěstí muž ve městě koupil balení, takže máme👍
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.03.2024, 12:16:11
Ano, ty by tam určitě vlezly(dvě vlečky) 10 koleček bych ale ani nepoznala, že tam je navezeno. Nejspíš ani ty dvě traktorové vlečky. Čekám jak na smilování boží DPD s granulema pro Viktorka, nehlásí se, šla jsem hledat zásilku a zjistila, že ji DPD vůbec nemá, i když mi 13 poslali avízo, že ji převzali. Nějak nechápu. Volám e-shop, nikdo nebere, tak začínám mít tucha, že jsem poprvé v životě nalítla na nějaké podvodníky. Ale už jsem z tama kdysi objednávala.
Ano Buggyro, obohatit. A druhá věc je ta, že na kompost to nevleze, mám fakt velký, ale musel by být jak JZD hnojiště😉 Je toho tak na pořádnou traktorovou vlečku. A koleček kompostu, aby to bylo poznat…by taky musela být alespoň jedna traktorová vlečka, spíš dvě. Ono je to fakt políčko, ne jen pár záhonků. Neměřila jsem to, ale podle prodlužky, co tam tahám, je to cca 30x20m. Samozřejmě jsem brigádníkovi říkala, že stébla trav má navézt tam a co se vyhrabává z kytek na kompost. Navezl to tam všechno, mokré to bylo jak sviň, byla jsem tak vzteklá, že bych ho přizabila, být tam i on😠
Tu je to trochu vidět, jak jsem fotila kámošce skleník. Za skleníkem je ještě pás brambor.
Jani samozřejmě, že ho to bolelo, vždyť člověka by to bolelo taky jak sviň. Gůča taky řvala jak tur. Ale vyčistit se to prostě musí, ať už s drénem, nebo bez.
Niki, koupit si jahody by mě nikdy nenapadlo, i když ty nádhery vidím vyskládané v bedničce, jedna jak druhá😉 Včera mi posílali SMS s hospodářské prodejny, že mi přišly objednané sadbové brambory. No jo, jenže na poli je kopec rostliných zbytků, které se mají spálit, jenže na to popršelo a nic, nehoří to👎 Jako úplně mi není jasné, co s tím🙄 Včera k večeru Tom: hele nefučí, malinko vane od severu, takže když to zapálíme, dým půjde k lesu. Zítra už má foukat z jihu, to je na dědinu👎 Tak jsem to letěla zapálit. Je to rozprostřeno na cca 10x10m, aby to nebyl tak velký oheň najednou, ale zkoušela jsem to zapálit na 5 místech a vždycky to po chvíli zdechnulo. No a čadilo to tedy šíleně, protože mokré. A po 10minutách pokusů, se vánek obrátil a letělo to přesně na všechny naše sousedy. Dneska jim to musím vysvětlit, že to opravdu nebylo schválně, protože nám tohle dělají lidé, co dál nemají baráky, ale vždycky tam něco zapálí na poli ve chvíli, kdy to fouká na nás. Takže si opravdu na to dávám pozor, abych to sousedům nedělala. Byla jsem vzteklá jak pes, jak to nakonec dopadlo😠
Aha zapomněla jsem: Niki, jakové vrbičky? 4?😲
No jo Bobi, máš pravdu, však víš, že občas musím reprezentovat. Nerada a i když zbytek možná vidí labuť, já pořád jen tu myš, co vylezla ze zahrady, zastříhnula ulámané nehty alespoň dorovna, vydrápala z pod nich bláto, lízla to lakem a snaží se netvářit jak blbec🙄 i když se tak vždycky cítím. Nejsem to já, v té roli se necítím. Vždycky jen koulím očima, jak někdo píše, že se třeba jednou za rok vypraví do toho divadla, na ples a užívá si, jak je za dámu. Mě se z toho tak akorát ježí chlupy😛
Jani, já vím, že měl Fido drén, ta jeho záda si dobře pamatuju. Ale zrovna to je místo, kde by se to zvládnulo i bez. Fido je trpělivý a ty by jsi to vystříkávat zvládnula, je to dobře přístupné místo. I když…nemá ti ho kdo přidržet. Tom držel Gucci v osušce, já jí vystříkávala díru v ocase. Stačilo myslím 2x, už je to dávno, přesně si nepamatuju. Ono když se to nasbírá a uvolní(já odškrábnula jehlou strup, nevěděla jsem, co to přesně je) tak už to stejně vyteče samo. Gucci teďka po tom kousanci (taky měla bouli, ale asi jen jak menší vajíčko) jsem z toho vytáhnula chlupy a jak se to uvolnilo, zbytek už si dovylízala sama, nic jsem jí nečistila.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.03.2024, 07:35:23
Sem blbá, nechytám se, co to je? Asi jsem něco přehlédnula😊 S čím tu kšeftujete? 😉