Aktuálně: 2 744 inzerátů262 294 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 18.05.2025, 11:02:26 xxx.xxx.88.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 18.05.2025, 09:31:04

Ale tak to není špatná odpověď. Otázka byla na to, jestli je to pro slepice jedovaté. Není, to je podstatné, jak se to jmenuje, je slípkám šumafuk😉Slepice třeba nemám, ale jahodky se mi tam zanesly s nějakýma kytkama ze zahradnictví. Taky mi tu rostou pravé jahody lesní, taky samy. 

lesnizinka
lesnizinka 18.05.2025, 10:55:08 xxx.xxx.88.89

Ale tak v tomto případě bych se Jaggy zastala. Co by jiného mohli dělat? Stalo se, ven by se to dostalo tak jak tak, nejpozděj ve chvíli, kdy to ta kráva šoupne někam na NET, aby se pochválila. Takže přiznali probém, dali řešení, myslím, že jasné. Jen mě tak napadlo, v souvislosti s Brožovou, na což jsem si hned taky vzpomněla…neutekl ten její pes shodou okolností😏 právě některé z těchto slečen? No…pokud ano, tak to ten bulvár určitě vyčenichá…

Ještě k tomu posudku od zaměstnavatele. Nějaký se píše, protože když muž dva roky zpátky propouštěl zaměstnankyni z celkem vysokého postu, tak vím, že jí ho psal, protože říkal, že jí napíše dobrý, aby sehnala jiné dobré místo. 

lesnizinka
lesnizinka 17.05.2025, 10:44:25 xxx.xxx.88.89

Je to výše, Bravecto. Já jsem dávala kočkám vloni, letos ho mají asi tři týdny. Blbé je to, že klíště usmrtí až po zapití, takže hlavně kocour se škrábe stejně jak divý furt, už má x plešek na půl kocourovi 👎U nás je nálož klíšťat obrovská, totální sucho, před Bravectem jsem denně tahala každé kočce 5-7 klíšťat👎teď je míň, ale spíš tím ochlazením asi(než Bravectem)

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2025, 18:33:47 xxx.xxx.88.89

Raduš zmínku už četla včera, ani nevím kde. Blesk to nebyl, ten jsem včera neotevírala. Dneska otevřu Blesk a fotky s čumákem a kleštěma (fuj, je mi zle, jen si to vybavím)na mě čumí z první stránky. Otevřela jsem, protože mě to šíleně vytočilo a zajímalo, co se kolem toho bude dít, jakové to bude mít důsledky a hlavně jsem chtěla vědět, co je tahle čůza za člověka, případně, kdo vyrobil tohle dítě, čí je to fracek. Být to můj pes, i když mrtvý, slečně rozbiju hubu😈Žádné týrání zvířat bych nerozklikla, tohle jen proto, že se to týkalo mrtvých. A fotku s kanylou v ruce bych taky nerozklikla😏Já jak vidím trčet tu hadičku, v lepším případě z fáče na zápěstí, hned mi před oči naskakují obrázky, kam ta hadička vede a už to vidím in natura. Fuj, mám opravdu děsný problém jen o tom psát, nemůžu to dostat pak z hlavy(očí) Stejně jako ten čumák v ruce, o tom se mi bude snad i zdát😢

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2025, 11:42:19 xxx.xxx.88.89

Sardullah přesně, když kvetly třešně, včely snad u nás ani ještě nebyly z úlů, my jsme to sledovali, bylo tam úplně mrtvo. A mrtvo fakt bylo, soused říkal, že mu nepřežil ani jeden ze tří úlů😢Čmeláků mám vždycky dost, o čmelínu vlastně uvažuju už roky, ale když jsem četla k tomu články došla jsem k závěru, že u nás mají k hnízdění moře možností, tak snad mají kde. Ale jeden někdy pořídím. Jenže mě to vždycky napadne v době, kdy už jsou všechny vyprodané😊A s tím pršením jsem zapomněla dopsat, že večer jsem viděla od severozápadu černo, tak jsem ještě po 20h letěla zasadit fazole a kukuřici, dokonce na mě už spadlo pár kapek, tak jsem kopala jamky jak divá, abych to stihnula a co myslíte? Začalo fučet jak kráva, ve mě hrklo, že ještě polovinu a už to asi nestihnu, zmoknu. No…a to bylo všechno, jen těch 5 kapek😠Jo a dneska na obchůzce mi v mikině byla zima jak kráva, fučel severák, 7st(pocitově 5st)👎

Teď je těsně pod 10 a se.u na to, jdu žehlit😏

Bobi, jak u tebe, něco nového? Už máš teplo? Holky, já měla dneska sen😏Mě se Bobi zdálo, že jsme byly my dvě na návštěvě u Nikči a ukazovala nám byteček. Byl celý takový malinký(taky garsonka) a tmavý, s blbým výhledem(asi jak to popisuješ vždycky ty😜) a zdi měla omalované obrázkama(stejně, jak má tetování) že si to na zdi sama malovala, tak jsme říkaly, že jsme nevěděly, že je taková umělkyně👍😛Nevím, kde tohle se mi nahnětlo🤭

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2025, 11:07:48 xxx.xxx.90.135

Nevím, jestli jsem psala, ale broskev byla letos obsypaná a vypadalo to po mraze dobře. Tom říkal: broskvičky mají kožíšky, ty to daly. No tak nedaly😕zhnědly i s kožíškama👎 To je asi pátý rok po sobě, co nemáme žádné ovoce(ryngle a třešně zhnědly hned asi druhý den🙄) S deštěm…to snad taky raděj nebudu komentovat…2,8mm.

lesnizinka
lesnizinka 15.05.2025, 23:34:46 xxx.xxx.90.135

Čau holky😀Tak přede mnou stačí jen říct,,vezmeme krev"a jdu do mdlob. Jak teď čtu od Bobči ,,kanyla"…tak to mi tak zavrtělo žaludkem. A jen si to představím, tak se začnu klepat. Mám na to šílenou reakci, kanylu v ruce já prostě psychicky nedám👎Myslím, že by mě to zabilo dřív, než jakákoliv nemoc🙄

Takže lednice. Máme, přivezli po 12 hodině. Na výšku…mě málem omývali😛vlezla doslova na milimetr. Na šířku OK. Na hloubku…je trochu širší, musíme si zvykat, že je víc vystrčená, ale zase jdou líp otevřít dvířka, nevadí tak madla ze skříněk vedle. Co mi ale vadí(a nedalo se to předem zjistit, je o jednu uzavřenou polici míň(tu jsme měli na maso a uzeniny) zeleninová je malá a úplně nejspodnější, tak to ne, to prostě nedávám, takže jsem ji vyměnila s tou druhou, která je na kde co, a pro změnu je zbytečně velká. Zeleninovou jsem ve staré měla rozdělenou přepážkou, kde v jedné jsem měla čerstvou zeleninu a případně ovoce, ve druhé cibuli, česnek, zelí třeba, kořenovou, salát, když přinesu ze skleníku…prostě takové ,,špinavější" věci. Musím si na to koupit nějakou plastovou škatuli, co do toho šuplíku ještě dám. A hlavně není možnost s policema šibovat dle potřeby - na výšku jsou všechny pevně dané. No…asi si časem zvyknu, ale ten vnitřek ideální není. V lednici. V mrazáku zatím nevím, ten jsem zatím nestěhovala. 

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2025, 17:56:39 xxx.xxx.90.135

Sardullah, já se nestrachuju stáří a nemocí, já jsem nasratá, že se mě to začíná týkat. Hele a tohle od Elí: Moje mamka ročník 68😏 člověku fakt nepřidá😜Eliško, jsem ročník 71🤫🙄

A dnešek🙄jak se u nás říká,,na posraného i hajzl spadne". Ráno přijdu do kuchyně, ještě s dobrou náladou, že jsem konečně nezaspala(jsem tak unavená poslední dobou, že se v noci probudím a ráno pak zaspím) Takže vejdu do té kuchyně a u lednice kaluž. Myslela jsem, že se ve výrovníku šprajcnula kostka ledu..někdy se to stává. Vytřu to, přijdu pak za skoro hodinu, že jdu na obchůzku a kaluž menší, ale je. Vytřu, obejdu potok a doma Tom stírá vodu. Za půl hodiny já znova. Za další půlhodinu stírám už nějakou žlutou vodu. Co to sakra je?!? Otevřu mrazák, čučím, odkud to teče a oči mi padnou na špenát ve dvířkách. Šáhnu, že ho vytáhnu a zjistím, že je měkký! Píchám prstíkem do všeho kolem, všechno povolené!😲 Ja dopr…😲Otevřu lednici, kouknu na ovladač a tam: mrazák +7st😲Takže hystericky řvu na Toma, že je kaput, co probůh s tím?!? Narvaný mrazák, lednice…Že: vyhaž blbosti s mrazáku ve sklepě a dej to tam. Už teď byl celkem narvaný, kam to tak asi dám? Druhý je vadný, celý zasněhovaný, taky ze tříčtvrti plný, ale v prvé řadě by potřeboval první odmrazit, do čehož se mi půl roku nechtělo, spíš ani nebyl čas. No takže z toho jsem led doslova omlátila, z duhého vyházela maso, ještě pro Worku(a kočky) a zavezla to mamce pro Mandy. Lednici jsem zkoušela resetovat, vypínat, zapínat…po návratu od mamky jsem zjistila, že se zázrak nestal a ne, nemrazí👎Takže začala anabáze stěhování do sklepa a cpaní to všude možně. ještě tam máme starou vyřazenou lednici od sousedky, co ji chtěla vyhodit, my ji poztřebovali na tenisovou akci, nacpat tam jídlo a od té doby ji na akce zapínáme. Takže lednici jsem vystěhovala tam, ale brát si něco z lednice ve sklepě…to raděj umřu hlady😜kdo by tam chodil😏Zbytek, co nevlezl tam ani tam a nestálo to za to, jsem vynesla na kompost, dala Mackovi. Tom hrál tenis. Ještě jsem letěla navštívit souseda, protože jsem tam od jeho návratu z nemocnice ještě nebyla. A nesla jsem vedle pipinám  slimejše a salát. Než Tom dohrál, jsem našla na NETu novou vhodnou lednici, našla kdo ji má nejlevnější, s přivezením a odvezením staré zdarma…a jen ho to pak nechala schválit. Přivezou ji zítra do 14h a mě zase čeká stěhování naopak - ze sklepa zpátky do mrazáku do kuchyně. Držte mi palec, ať je jak má být…doufám, že jsem to v tom spěchu a stresu nezvrzla a za takové peníze nekoupila nějakou, co bude blbě, protože je v podstatě ,,vestavná", tedy musí pasovat do výklenku co na ni v lince je. Takže…opět jsem dneska v zahradě udělala houby😕A prádlo Bobi visí už dva dny🤭Tak letím ještě alespoň něco spáchat. Večer ještě musím dovyklízet a vyumývat starou lednici na odvoz. 

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2025, 17:23:27 xxx.xxx.90.135
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.05.2025, 12:17:55

👍😀

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 22:11:01 xxx.xxx.94.42

Ano Rapotačko, to jsem vlastně zapomněla dodat: stáří sebou akorát tak nese bolesti a nemoce. Demenci. Může mi x krát někdo vykládat, že i moudrost, když demence, či Parkinson přileze už v 60ti🙄 To se té moudrosti vůbec nemusím dočkat😏

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:16:59 xxx.xxx.94.42

No a nesnáším ty kecy o tom stárnutí s grácií a braní to s láskou, tak jak to přichází. Říkám rovnou ne, neumím stárnout. Přijde mi, že to přišlo moc rychle, z ničehožnic(nebo jsem se upnula na péči o Worku a nevnímala, že menopauza je tu) pořád jsem se cítila mladá a silná a najednou se to sesypalo, vidím na sobě všechny ty změny a jen valím voka, že se to děje mě. Jo už jsem se chytla, přeladila na ,,boj proti menopauze"(jasně vím, že tohle nejde vyhrát🙄) ale prostě jsem napnula všechny síly na to, abych to trochu usměrnila a rozhodně si neřeknu no tak jo, je to tady, tak od teď budu stará špekatá, svrasklá babka😉U mě je to o to těžší, že psychicky já prostě nejsem ani mamka, natož babka, což ty můžeš pochopit tady asi nejlíp👍

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 17:00:24 xxx.xxx.94.42

Bobča…no zklamání z nemocnice mě nepřekvapuje, zřejmě jsem jediná, kdo od toho nějak moc nečekal. Jen jsem teda doufala, že mají metody, jak to uklidnit. Takže ne. Tudíž se s tím ani v nemocnici asi nedá nic moc dělat, krom rehabilitace(kterou jí nedali) a operace, na kterou je objednaná. Termíny…no známe, rodina chodí na kolena a kyčle(dneska se zrovna strejda jel objednávat na druhou kyčel - termín nevím, nemluvil s ním zatím nikdo) U páteře si to dost dobře neumím představit, protože mě bolí ta bederní takže vidím, jak moc to člověka limituje, prakticky stopne. Kolenu a kyčli se dá ulevovat, kulháním, holema…Páteř ovlivňuje všechno, člověk může mít problémy i s tím, co by ho ani nenapadlo… 

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:49:03 xxx.xxx.94.42

Zapomněla jsem: kočky spaly doma, večer byly 4 stupně, dost zima. Ráno to sluníčko dost rychle oteplovalo, na obchůzku už jsem nešla v mikině, ale triku s dlouhým. Vyšla Gucci, Viktín vyběhnul za ní, honili se ve vrbách a zmizeli. Od té doby jsou neznámo kde nechápu, kam zalezli, dopoledne vždycky chrní po baráku. 

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 16:46:09 xxx.xxx.94.42

Jani, Raduš kérku?!? Zapomeň😏Myslím, že hnusob se mi na těle do 50ky udělalo dost i samo, nemusím tam přidávat nějakou svrasklou příšeru😛Nevím, jak by jako na to seschlé tělo vůbec šlo vyrobit něco hezkého😏A když na to kolem sebe koukám na koupáku, žádná pozitiva tam teda nevidím. Já obdivuju štíhlá vysportovaná těla, tahle móda jde mimo mě. Novou kérku má Niki, se divím, že ještě našla místečko😜

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2025, 10:40:17 xxx.xxx.94.42

Buggyra…díky za infos…a jste teda dobrá👍 já bych lítání s koněm nezvládla, fakt ne. Já jsem zadýchaná jen, když chci rychlej vyjít nahoru k zahradnímu domku. 

Ony ty pipiny jsou potvory chytré. Ano, je tam možnost slepice rozdělit, oddělit, respective ony si to většinou udělají v kurníku samy, jen ten vchod mají jeden a tam je potíž, pokud tam stojí ta stará bachařka a nové nepustí dovnitř. Musí se to pár dní ošéfovat a trochu je porovnat😉Chlív je rozdělený, vejdou na chodbičku, vpravo je část s bidýlkama(kurník) vlevo bývalý chlívek pro čuníky, je to jen metrové betonové hrazení s dvířky. Slepice většinou dřepí na tom hrazení(ty nové) 

Včera jsem plela zeleninovou část zahrady, cosi my tam smrdělo pod nos. Až ke konci akce jsem objevila důvod - ležel tam nafouklý véééliký krtek!😲No jo, bylo sem tam někde podryto, ale nestálo to za řeč, jen na tom políčku, v trávě vůbec. Nemyslím si, že ho chytly naše kočky, dokonce asi ani Gučinka, i když předevčírem jí nebylo celý podvečer a večer. Myslím si, že spíš tulák Macek. Sousedka od koní mi říkala, že jejich to není, že bude z Pálenice, jak jsem si i já myslela. Jíst chodí nepravidelně, onehdá ho nebylo snad 5 dní, teď je zase denně. 

lesnizinka
lesnizinka 12.05.2025, 10:27:38 xxx.xxx.88.30

Ha, ha Niki, dopadla jsem včera stejně😛Viktěna měl rýpavou, velice: budeme si hrát? A za minutu jsem ho měla zakouslého v zápěstí. To se ještě dá vydržet😏horší ty drápy, co mi u toho zatne vedle. A to mám to zápěstí po posledním boji tak 4 dny vyhojené…jsem měla tedy🙄Naštěstí do čerstvého tetování to není😜

Bobi, to víš, že to půjde, prostě musí! Nemáš ani v podstatě jinou možnost👎Takže trénuj, tedy pomalinku, polehounku, nic nemusíš udělat hned. Jo po dolgit krému se tetě udělala na noze ,,růže". Myslela si, že to byla náhoda, jenže za pár měsíců se jí po něm udělala na ruce, když si pro změnu mazala bolavé zápěstí👎

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2025, 17:09:23 xxx.xxx.88.30

Bobi, ten má ten Afexil. Proč ti napsali Pregabalin jsem nějak nepochopila( u obojího jsem si teď ty účinky vyhledala)