Ještě já😊 Dneska přišel, kupodivu…brigádník. Už na 9.30, ale měl odvážet co jsme ostříhali plot od sousedů, taky ty ostříhané jabloně, zbytky trav od jezera, takže než jsem vylezla po snídani z domu, měl co dělat. Pak jsme šli řezat plot od druhého souseda(toho blba s polem) Už dřív, ať to zjednoduším, protože řekl, že z jeho strany už na pole nevlezem, tak jsem rozhodla, že plot motorovkou zaříznu minimálně o metr, tedy na 3m. Ze žebříku to nešlo, protože když vysoký, je i široký a přes větve s ke kmenům nedalo dostat. Pak mě napadla spásná myšlenka, že ty větve už nejsou žádné ,,větvičky", tak jsem přelezla na kmeny(ty, co už se mi povedlo seříznout) a s motorovkou jsem balancovala na nich a postupně řezala další a další. Házela to nějak dole(bylo to obří a těžké jako prase a ještě se to zachytávalo, motalo a nešlo to shodit dole👎) Brigádník to nějak sundával odspoda ze žebříku. Jenže musel odejít ve 13h k doktorovi. Měli jsme asi ¾ hotové. První jsem myslela, že končím, ale pak jsem si řekla, že to fakticky dělám stejně sama, tak jsem to zkusila. Tenší větve stříhala pákovkama, abych se vždycky prostříhala ke kmenům a mohla je uřezat. Ty jsem si vždycky nějak zadrhnula o větve, stejně tak motorovku, když jsem stříhala růčo. Ta má tu rukojeť, takže se dala někde zavěsit, nůžky bohužel úplně ne, takže mě poslední 3m …sletěly na zem🙄 Už tak jsem se nahoře držela spíš silou vůle😏 Musela jsem se složitě prodrat pro ně větvovím dolů, samozřejmě dodrápaná, začnu zpátky nahoře řezat pilou, jenže jak jsem byla z toho šplhání rozhozená a naštvaná, nedala jsem si pozor kam stoupám a prasknula pode mnou suchá větvička. Stihnula jsem se o půl metru níž zachytit, jenže jsem si ten kolek hezky narvala do holeně. Krom toho, že jsem si málem cvrknula, jak to bolelo, jsem to pak zmírnila(tu bolest) záchvatem vzteku, řvala jsem tam nadávky na celou dědinu😜 Pod tepláky jsem raděj nekoukala, pálilo to pak jak čert, ale zbývaly mi asi už jen 3m. Za další metr mi došla baterka v pile😠 To už byl takový adrenalin(jak jsem byla nasr…,že musím znovu slézt dolů) že mě ani noha nebolela. Baterku jsem měla v plotostřihu položeném pod plotem na začátku, takže jsem hned zase lezla nahoru a říkala si, že ten zhruba metr a půl, což byly asi tři kmeny, už dořežu a dostříhám, kdybych u toho měla zdechnout. Byla jsem fakt už tak vyčerpaná, že jsem ten poslední metr vážně skoro sletěla, ale dala jsem to. Ovšem měla jsem pak problém se doplahočit do baráku, noha bolela jak čert a asi už mi haproval cukr, klepala jsem se jak ratlík. To jsem se musela ještě vysprchovat, protože piliny jsem měla až v podprsence, ale jak jsem pak snědla asi 5 soust gyrosu ze včerejška a colu samozřejmě na to, tak se to začalo rychle zlepšovat. Ono už taky bylo 16h. Na holeni ,,díra" s velkou podlitinou a od toho dál asi 10cm škrábanec krvavý. Není to na umření, ale tak tři hodiny to doma bolelo jak čert teď, když se toho nechytám, tak se to dá vydržet. Když jsem se sprchovala akorát přijel Tom, byl po obědě, tak na mě jen koukal a říkal: no, nevypadáš ale vůbec dobře🙄 cos tam proboha vyváděla? A já na to: já nemůžu mluvit, vyprávěj mi zatím něco ty…