Aktuálně: 2 749 inzerátů262 333 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 18:17:53 xxx.xxx.86.195

Buggyro s rotovátorama, oběma, popisujete naprosto přesně, jak to funguje. Vloni, jak jsem se ho snažila držet na místě, aby to urýpal a při tom ho zapírala do stehna, měla jsem úplně modře tečkovaná stehna🙄 Mám elektrický, bohužel na šňůru, pán co nám doporučoval který řekl, že na našem pozemku, vzhledem k velikosti by sme baterkový strhnuli a byl by pro nás moc slabý, nemá takový výkon, neutáhne prostě tolik😏 Smíšené záhony vysazuju už pár let. Vloni jsem to neudělala a měla jsem prdlajz. Jo teda, cibule byla, ale z kořenové zeleniny nic. Na cibuli geotextili určitě ne, ta drží vlhko, to by vám shnila. 

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 18:11:04 xxx.xxx.86.195

A koukám, že dneska se teda nedostavil nikdo🙄 Od rána u nás prská, z obchůzky jsem přišla ovlhčená a jelikož to tak mělo být celý den, vyjely jsme s mamkou na nákupy. Nakoupila jsem…jak kdybych čekala válku ty brďo🤭 akorát kokinka skoro žádná😏 A to mi připomnělo: Niki, držíš ještě ten přerušovaný půst? A? Já jsem si totiž ráno u cvičení uvědomila, že já ano, i když vlastně nechtěně, protože jsem došla k poznání, že u mě to absolutně nefunguje a řekla jsem si, že na to kašlu. Já jsem přes ten půst přibrala asi 5kg😲 Jenže jak obědváme kolem 15h, tak něco tláskám cca do 17 a pak už stejně nejím, protože kolem 20h jdu cvičit. A pořád a stále,,díky" tomu stejně nehubnu. Pokud hubnu, tak jen z toho, že jsem zmenšila porce a ubrala na sladkém. A cvičím jak magor🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.02.2025, 17:58:16 xxx.xxx.86.195

Holky, včera jsem totálně odpadnula😏 Brigádník nepřišel, nahnala jsem Toma(to bylo frflání😉) Takže do 15.30 jsme udělali něco přes polovinu, po obědě jsme to šli dodělat, bylo to vyloženě do tmy, tak tak, už jsem na poslední kousek přestávala vidět. A nohy se mi klepaly jak ratlíkovi, sotva jsem se doplazila domů🙄 A usnula jsem cca 19.30. Probudila jsem se cca kolem 23h a šla spát druhé kolo. A vzbudila se až nad ránem, někdy v půl sedmé. Prostě mrtvola😏 Při té příležitosti jsme na sousedově pozemku o jevili peří s bílé slepice. Bílá a dvě šedé v tu dobu chodily za naším, Thelma a Luisa chodily před naším po starém hnojišti, ale uvědomila jsem si, že nevidím tu bílou s tím ,,obláčkovým" peřím a lilipuťáckého kohoutka😟 Toho jsem si pak uvědomila, že jsem neviděla a hlavně neslyšela ten jeho chraplák ani, když Thelma a Luisa byly u nás a teď nechodil ani s jedněma. Šla jsem se pak sousedů zeptat, jestli jim nechybí slepice a kde je kohout? Otevřela mi mladá paní, která neměla šajn ani o tom, kolik celkem mají slepic, prý to má v kompetenci muž. Ten šel zrovna z práce, srazili jsme se, když jsem od nich odcházela. ,,Nechybí ti slepice?" Jo, dvě. ,,No ale tentokrát u nás nejsou, ale u sousedů máte peří, slípku jsem tam nenašla. Takže buď je orvaná a nahatá je schovaná doma, nebo ji něco čmajzlo. A kohoutek je kde?" Já nevím, asi doma, snad…,,A kolik těch slepic teda celkem máte?" Já nevím. Hospodáři, no🙄

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 22:31:29 xxx.xxx.86.195

Vůbec jsem nezachytila, že něco takového chodí. Popravdě…seriály italské provenience mi kvalitativně přijdou stejně ,,dobré", jako ty turecké telenovely. I když přiznám, že u cvičení jsem si už pustila asi tři díly té italské státní zástupkyně. Kvalita hm, taky pochybná, ale je to alespoň chvílema vtipné…a nic jiného, co by mi odvedlo pozornost od té dřiny🙄 tam zrovna nešlo😉 Zřejmě to dostali ve výhodném balíčku 2v1😀

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 16:25:53 xxx.xxx.86.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Monika z 26.02.2025, 13:03:15

To je samozřejmé, člověk se lekne těžkého úrazu a nakonec mu vpálí, že se našel nádor. Jsem si jistá, že bych poprvé vůbec nepobrala, co mi vet říká. Když jsem byla naposled s těžce nemocným kocourem na veterině(vlastně jsem ho původně jela uspat)  nemohla jsem ani mluvit, vůbec jsem nevnímala, co mi říkají, nebyla jsem ani schopná souvisle odpovědět na dotazy, na nic si vzpomenou. Úplně mi žal zatemnil mozek. Nakonec to dopadlo dobře, snad to dopadne i vám🍀

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 16:20:21 xxx.xxx.86.195
Bodlinka:

pokud mu to připadá zbytečné, tak si asi myslí, že to je ten hemangiosarkom, jinak si to nedovedu vysvětlit.

Bohužel, taky mě to napadlo😟 Nezbývá, než věřit, že je všechno jinak.

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 16:15:18 xxx.xxx.86.195
Bodlinka:

hele blbý, protože nic nevíte a ty zbytečný biopsie a histologický vyšetření slouží právě a jen k tomu, abyste něco věděla

totiž prognóza psa, který měl na slezině nádor a má metastázu na játrech, i když malou, je špatná a to tak, že velmi

ale pes, co si udělal na slezině krvácející hematom a na játrech má malé ložisko nodulární hyperplazie může normálně žít jak kdyby nic neměl

no a vy teď nevíte nic.

A to je právě to, na co jsem se ptala, protože mě zarazilo, jak někdo přišel na micro nádor a hlavně bez upřesnění co je to za nádor. To je diagnoza na dvě věci🙄

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:25:20 xxx.xxx.86.195

To mě mrzí😢 Určitě ostropestřec, klidně kupte ten pro lidi, kapsle(tablety) z lékárny. Můžu se ale zeptat, jak pejskovi nádor našli? A hledali, protože měl potíže? Jakové? 

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:21:59 xxx.xxx.86.195

S dvířky jsem se rýpala dlouho, přišla jsem na závadu, vydula se jedna deska na dveřích, takže se po kousku vyjetí dvířka o to zadrhnula, nepřervala to. První jsem ji oškrabovala nožem, víceméně jen od nátěru. Pak jsem do toho mlátila kladivem(druhou stranou sekyrky) nakonec jsem to tou sekyrkou taky trochu opižlávala…no chtělo by to takový ten tesařský hoblík(nevím, jak se to jmenuje) Zatím to funguje, říkala jsem mamce, že když přestanou, ať zase majzne do té desky. 

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:16:07 xxx.xxx.86.195

Buggyro hrůbky, jako myslíte, aby byla cibule vyvýšená? Jo, to by šlo, jen to dá víc práce, celkem blbě se to pak okopává. Já jsem si tak vloni dala mrkev-petržel, jenže bylo sucho tak, že to petržel ani nevyklíčila, mrkví asi 15ks🙄 U nás proto, že se to v tom kamení kroutí, nenaroste rovný kořen. No a na prd, protože já mám na to tu elektrickou motyku(minirotavátor) a s tou bych si ty hrůbky srovnala🙄 Takže…myšlenka dobrá, ale pak to bylo na houby s údržbou. 

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 12:11:54 xxx.xxx.86.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 26.02.2025, 11:44:25

Od silnice vysoký živý plot😉 Ale ne ten náš habrový, co se musí stříhat málem z jeřábu😏 Dala bych tam řadu (smrky, jedle?) hned u cesty, za to(klidně z obou stran) hustou keřovou partii - to celé jako protihlukovou zeď. Už začni😉

lesnizinka
lesnizinka 26.02.2025, 10:12:37 xxx.xxx.86.195

Bobčo 🤣 A já myslela, že jsi na nás přes samé šití zapomněla a ty úplně jiný kšeft😉 Změna je dobrá na to, aby jsi zase mohla myslet na něco jiného a nešla ti ze samého šití hlava kolem🙂

Coudas teda koukám, že vy ste doma úplná domečková velkovýroba…domečky všeho druhu a všech velikostí. Je výhoda, tohle umět👍 Ten jeden je koníčka, nebo se jen tak přišel kouknout? Na pozemku…a kde zhruba bude domek umístěný, od cesty, nějak v lince, jak vykukuje ten sousední? Ne hned u cesty, prakticky v zatáčce snad? My máme barák 70m od cesty, co není silnice, ale bývalá polňačka, teď cyklotrasa a jak přibývá baráků, každý má v rodině nejmíň dvě auta, taky si zkracujou cestu vedle do vsi…tak už ten provoz slyšíme taky dost. 

Buggyro, na cibuli je ten vyvýšený určitě lepší. Nemá ráda vlhko, takové to imrvere vlhko. 

Dneska poslal brigádník, že přijde ,,opět" po obědě. Opět tomu nevěřím, on když nedoleze ráno, tak houby. Uvidíme. Teď musím k mamce, volala, že jí nejedou dvířka od kurníku. 

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 20:40:25 xxx.xxx.86.195

Coudas…stavěli jsme na planině. Poli, kterého jediné plus bylo, že šlo mírně do kopce, protože za a) z roviny mám doslova fobii a za b) dalo se toho využít, aby jsme měli na pozemku potůček, protože je v tom spádu. Kopečky jsme si museli navozit, něco byla zemina zpod stavby, většinu jsme museli sehnat a koupit. Stejně tak stromy. Nekupovali se malinké, ale ty větší, i tak trvalo 15let, než začaly vypadat jako stromy. Do té doby to není zahrada, jen taková…planina. Není žádný stín, hodně rostlin, kytek to nedalo. Proto jsem alergická na to, když někdo porazí vzrostlý strom…vím, co to je za rozdíl ho mít a nemít. A čekat na to, až z té,,tyčky" ten strom vyroste v opravdový strom. Jo, než se toho dočkáte…jste stará🙄

Jo to máš pravdu, ty zahradní domky jsou dardy. Dokážu to postavit za větší půlku 🤫 (ceny) - a to jsi neměla přiznávat, že Niki?!?😜 Nikča pořád něco staví a nemá lidi😜

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 20:26:55 xxx.xxx.86.195

Tak to teda neznáme, sem na Moravu se jen tak něco nedostane😛 Ale kupujeme hodně podobné(a to mi připomíná, že vlastně nevím objem😲) jogurty v Mléčném baru Milko Poděbrady a ty stojí o polovinu míň a už tak se mi to zdá fakt hodně😉 Objevili jsme je snad jen dva roky zpátky a taky doporučuju👍 Niki, za tady tu fakt přehnanou pražskou cenu🙄 bych to nekoupila, snad jeden, na ochutnání(jasně, a pak by mě to štvalo, že si to za ty prachy no ne, že nemůžu dovolit, to můžu, ale prostě nechci) Ale jo, vypadají super, pochutnej si👍 Já nikde obrázky těch z Milka nemůžu najít, ani na stránkách je vyfocené nemají😲 snad někde na FB či kde. Vždycky, když jedem kolem(což je jen párkrát do roka) jich třeba 8 berem, i mamce, teď jsme brali i bráchovi s malým, protože tu zrovna v tu dobu byli. 

Bota v bahně…hmm, to bych ráda letos zažila😏

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 17:56:01 xxx.xxx.86.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 25.02.2025, 13:24:51

Máme nejčastěj, kvůli tasemnici právě. Teď mám na cestě pipetu od Bayeru. I tak odčervuju až v době, kdy jdou už z kočky dávno články a už to začíná na ní být vidět(vyhubne jí obličej) Jinak bych to do ní musela cpát imrvere, protože loví myši. Mít kočku pouze domácí vlastně nevím, proč bych ji měla odčervovat. Tedy spíš od čeho?

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 17:49:54 xxx.xxx.86.195

Vidíte a už to začíná. Blboun bez omluvy nepřišel, takže chytám skluz, ještě ani jaro nezačalo🙄 Takže jsem hrabala ten rákos kolem jezera a odvážela na pole, kde jsem ho honem zapálila, kdyby přeci jen začalo pršet. No dle předpovědi…všechno opět jinak…asi nebude😢 Na čtvrtek bylo 8mm, už to nejsou ani tři😢

Partu zahradníků nemám, ale už pár let mi alespoň párkrát za sezonu pomůžou ti brigádníci. Hlavně na jaře je toho najednou hrozně moc, takže všechno vyhrabat a poodvážet na kompost už nedávám. Já musím všechny odbornější věci, jako právě stříhat ty živé ploty(listnaté-habrové)vistárie na pergolách,  komule, růže, tavolníky, levandule a na všechno si ani nevzpomenu😏

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 12:59:41 xxx.xxx.86.195
Orionka:

Ha, ha. Jestli dostane rýmičku…. 

Áno soplík😉 Ale ten má věčně, má i alergickou, takže to snáší dobře. Horší ta velká podlitina na stehně, průměr 12cm, tak tu mi ukazuje pořád. Snad se mu to brzo vstřebá. Prý to má od toho, jak jsem ho vykmasila z vody😛 Tak člověk mu jde zachránit život, našla jsem v sobě nevídanou sílu😜 a ještě bude frflat😏

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 12:17:16 xxx.xxx.86.195

Pro všechny: ono se to zdá a na fotkách není vidět, ale je tam plno i ošklivých míst, kde třeba vyhynuly kytky, vyhynuly keře, dokonce vyhynuly i japonské vrby. Něco už se nahradilo, ale trvá, než to doroste, něco se nahrazuje už třeba potřetí atd. Fakt to není všechno jen hezké. O té dřině s údržbou raděj ani nemluvím, to si stejně nikdo představit nedokáže. A abych byla objektivní, už na to taky dost kašlu. Co se kdysi prostě ,,muselo", už se dneska nemusí…a svět se nezboří😉 A ano, barák je velký…pravda, bydlí nás tam 15🤣 Známí vždycky říkají, že i když jsme oba doma, tak když nechcem, ani se tam celý den nemusíme potkat😜 On nemá třeba o moc víc místností, ale většina je o hodně větších, než je běžné v klasických domkách. Což u úklidu fááákt oceníte😛 Takže není co závidět, asi tak😏 

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2025, 10:44:29 xxx.xxx.86.195

Sousedi…nevím, ale zdá se mi to čím dál horší…no jako všechno, stačí zapnout telku, že áno🙄 Nikdy jsme s žádnýma sousedama neměli problémy, spíš jsme si pomáhali, mamka to teda má doteď, i když se jí jedni už vyměnili, za mladé lidi. U babči taky bez problémů, i když oboji byli takoví,,sví", vždycky se normálně domluvili. Já, dokud žila sousedka(jen sem jezdili a jezdí na pole) všechno v pohodě. Jak umřela a hospodaří jen její muž, vyhlášený to obecní rapl, kterého ona krotila, začaly problémy, vadí mu všechno. Já jsem si nestěžovala ani, když nám pluhy rozervali půl roku nový plot, ani když nám jedy stříkaly kolem plotu a ohrožovali tak moje výsadby, ani když přes jejich pozemek valila voda až na můj, nic proti tomu nedělali, kdežto v opačném případě já ano. Nevysékají plevely a nálety kolem plotu, leze to ke mě. Prudí a prudí. Už si dopisujem přes Obecní úřad, možná to skončí u právníků či soudu. S některýma není šance se prostě domluvit, uhnout jaksi už nemám kam. 

Čekám na brigádníka poslal, že dneska přijde až 13.30. Ne, že bych tomu úplně věřila, ale nutně potřebuju dorazit ten živý plot (ze strany druhých sousedů, ti jsou na novostavbě, zatím v pohodě, mladičcí)

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2025, 17:16:26 xxx.xxx.83.0

Pokud se tam nedostane pes, tak to bude dravec. U mamky se jednu dobu řešil dravec, pak se přišlo na to, že po humnech chodí jeden pes ze sousedství. Nějakou slepici pro zábavu prožene, potrhá a zdrhne. 

Teď už tam druhý rok zalétá dravec, vidí ho z baráku jen strejda, ale není schopný poznat, co to je. On už letos přišel o jednu slípku, mamka o jednu a shodou okolností včera na jednu mamky zaútočil, ale bratránek ho vyrušil, takže měla jen pár vytržených per. Strejda už svůj výběh celý ověšel CDčkama, nějakýma barevnýma fáborkama(mamka říkala, že je to tam jak u komedošů) přesto další útok hned vedle. Právě jsem jí říkala, ať vyrobí strašáka, že to bude snad účinnější.