Aktuálně: 2 717 inzerátů262 600 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 30.01.2025, 10:21:28 xxx.xxx.85.40

Tady se šije už všude😉 hlavně radí😜 no já ani neporadím, mě by se dotohohle nechtělo ani omylem. Já takové vrrrz vrrrrz  - jen ať to mám rychle za sebou, to sešít, to přešít a konec😏 Nemluvě o tom, že tam mám plnou skříň na zašívání, ale nejlíp udělám, když to proberu a většinu z toho vyházím, protože jak se znám, nikdy na to už nešáhnu😏 To je takové to: to je škoda vyhodit, to se může zašít a hotovo…Jo může, určitě by mohlo, ale nikdy se nezašije a už vůbec ne samo😜 Za chvíli sjedem s mamkou na nákupy, chce něco určitého…a stejně to nebude🙄

lesnizinka
lesnizinka 29.01.2025, 22:19:40 xxx.xxx.85.40

Jéžíš Niki, ty jsi to tam fakt dotáhnula?😲 Si ty záda strhneš kurňa…Na plech…no, jak jsme s mamkou šly v té Olympii, byla tam ta možnost, ale by mě s tím poslala do řitě😜 ale jsem si říkala, že to vypadá jako pěkná kravina, i jsem tam pak viděla trailer a říkala si, že ještěže jsem ji na to netáhnula. Pak jsem ale četla recenze a byly fakt pochvalné, tak se pak někdy v telce(za rok😉) kouknem😎 Blbiny, ty by nám šly😛

lesnizinka
lesnizinka 29.01.2025, 22:02:18 xxx.xxx.85.40
Bobca:

včera jsem sešívala 180 dílků do pásků a dnes  sešívala ty pásky+ entlovala všechno..ještě osříhat cucky na rubu....Nemám možnost si ten gauč změřit pořádně..což je nahoubelec..nemám ráda naslepo to šít..Petra má ten gauč menší…Mamka od Petry je nemocná..Takže to vidím ještě nějaký čas..Už bych to jinak měla hotové..spálila jsem si o žehličku předloktí..štípe to jak čert🤔

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No šak👎 proto taky nerada žehlím věčně jsem byla popálená, jak jsem brnkla o postavenou žehličku - to je klasika🙄

lesnizinka
lesnizinka 29.01.2025, 19:07:03 xxx.xxx.85.40

Sem asi nahlédne málokdo, ale dala bych to někam na zvířecího detektiva. Víc neporadím, sama s tím zkušenost nemám. 

lesnizinka
lesnizinka 29.01.2025, 15:47:06 xxx.xxx.85.40

Bobi seš šikovná, že jsi se tak do šití zase pustila👍 Já jsem včera zalezla do sklepa, že musím uklidit konečně do regálů vánoční výzdobu, popsat krabice ať vím, co kde je a neštrachám to příští rok zbytečně ven. Nakonec z toho byl velký úklid, vyhazování a uspořádávání - skejsla sem tam skoro dvě hodiny. Nějakou záhadou totéž dělala mamka, jen se šitím. Co měla šití a pletení ve ,,stěně" v obyvču poté, co ji zrušila, to hodila do skříně ve sklepě. Je tam celkem tma a bylo to zašmodrchané, plné zbytečností, takže to vytáhnula na ,,světlo boží" polovinu toho vyhodila, zbytek rozdělila do sáčků, aby věděla co kde hledat. Mně právě pak hlásila🙂 Taky jí došla baterka v kurníkových dvířkách, takže ji se strejdou sice vyměnili, ale nastavit jsem to dneska musela znovu já. Sjela jsem tedy tam, cestou koupila chleba a u řezníka mleté maso a k obědu udělala vepřenky - jen tedy s chlebem, cibulí, hořčicí, kyselýma okurkama a červenou řepou sterilovanou - jako za totáče😉 Měli jsme na dnes totiž od Ťonga kachnu s nudlema, jenže se jim nějak nepovedla, chutnala trochu jinak nevím, jestli změnili kuchaře či co😲 ale nebylo to ono. Mě moc nechutnala a Tom si stěžoval, že jemu zase nesedla. A to ji chtěl on. Taky jsem byla u sousedky poklidit zvířectvo. Včera tam měl být sousedky taťka, ale asi nesebral vajíčka, byly tam 4 a z toho jedno vyteklé, asi ho rozmáčknula ta, co ho tam likvidovala🙄 Přinesla jsem jim zase pampeluchy navyrypované, ony sice výběh jako takový malý nemají, je tam 5 slepic, přesto tam není ani lísteček, jen blacko 👎 Když jsou doma, tak je vypouští do celé zahrady, ale není dooplocená, takže je prostě musí u toho trochu hlídat. 

lesnizinka
lesnizinka 28.01.2025, 18:13:55 xxx.xxx.87.136

Coudas no právě. Takhle to většinou končí a toho se bojím. Chtěli tu cestu na obecní náklady vysypat drtí, no nový majitel byl proti, takže se tam brodíme v blátě…teda my blbouni, co chodíme(či běžci) pěšky👎

lesnizinka
lesnizinka 28.01.2025, 18:10:29 xxx.xxx.87.136
Bobca:

kdyby něco Raduš..žiju-šiju..čučnu ráno..

😛 No máš štěstí😉

lesnizinka
lesnizinka 28.01.2025, 15:55:22 xxx.xxx.87.136

Cesta je obecní, ale jsem se dozvěděla, že nějakou ,,náhodou" se ten kousek(asi 50m) před jeho pozemkem odprodal jemu(i s tím pozemkem) Před starostou jsem si servítky nebrala, rovnou jsem se zaptala, kterého blba tohle napadlo? Pochopitelně jeho(a momentální zastupitelstvo)👎 Blbost některých lidí fakt nemá mezí💩

lesnizinka
lesnizinka 28.01.2025, 10:42:38 xxx.xxx.87.136
Buggyra:

Já jsem vůbec netušila právě, už před lety jsem cos o čtverečkování četla a hodila to za hlavu, takže teď se mi konečně odhalilo to tajemství! Ještě že lidi nevědí, co dělám ve chvílích nudy já, to by možná neskončilo jen u internetového pošťuchování, to by přišli třeba s vidlema osobně 😀

A to sem jako napíše jen tak, když ví, že jsme zvědavá jak vopice a teď mě to bude užírat celé dny😏 Sadistka🙄

U nás dneska ráno sprchlo. Pršelo vizuelně celkem dost, do toho fučí, ale ve výsledku 2mm👎 Není sníh, neprší, u nás je zase sucho a sucho👎😕 Jo, bláto by se našlo, na mé trase cestu rozjezdí traktorem farmář, když naváží seno ovcím. (Coudas nečti to😉) Nevím, jestli je to nějaká úchylka, ale týden mrzne - nejezdí. Jakmile rozmrzne a něco kapne, tak vyjede. Tak když vím, že za dva dny má být takto, tak to těm ovcím hodím o nějaký den dřív, ale to nééé. No a co, že po té cestě pak už nikdo neprojde😠 Už tři dny chodím po silnici(chodníku vesnicí) protože kolem potoka se to prostě nedá😟 Ale stejně jsem dneska kvůli dešti musela obchůzku chtě nechtě  odšlapat ve sklepě na pásu🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 21:04:44 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Ne ne, v tomhle vzor pro nic není, to je čistě nuda 🙂 To ruční tkaní, to se dělá přes tkalcovský stav?

Ano, ano, tady to bylo běžné, každý barák měl tkané povlaky na duchny..ozdobné, vystavené na skříních. Ty dostala nevěsta jako věno. Byly nacpané husím peřím, ze kterého si pak nechala ušít peřiny ke spaní, většinou pro děti. Duchny jsou po našem polštáře. https://slovacky.denik.cz/volny-cas/tkani-stav-hana-buchtelova-.html

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 14:13:34 xxx.xxx.89.92

Já knížku na WC nepotřebuju, protože když musím, je to otázka za a) stihnout vůbec doběhnout a za b) asi 10sekund😜 Po třech letech myslím…jsem nasadila Psyllium a řekla bych, že stav se pomalýma krůčkama zase trochu lepší. Poslední půlrok to byla tragedie, hlavně po tom covidu v listopadu zase, který mi chytnul trávení, což je u mě prostě průšvih.  A dávej to prosim tě vždycky s vysvětlivkama pro nás ,,pomalejší"😉 opět netuším, co to máš za bloček😊

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:37:23 xxx.xxx.89.92
janaa:

To je ověřená informace? Hrozný😢

Nevím už, bylo to ve zprávách a četla jsem i někde na NETu, takže o té vodě nevím už, kde přesně zmínili.

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:24:11 xxx.xxx.89.92

U nás je slunko už pár dní, 4 dny určitě. A celou dobu fučí jak kráva. Včera se proti vichru ani nedalo jít, dnes je snad trochu menší. Trochu🙄

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:20:55 xxx.xxx.89.92
assil:

No taky tam mohl umírat pár dní žízní a to bych snad radši nevěděla.

Bohužel se tam utopil a to se mi stalo, takže vlastní zkušenost…straší mě to už 20let, to nikdy z hlavy nedostanete😢 V rozestavěném baráku se mi utopila kočka v zatopeném sklepě zahradního domku. Zahnali ji tam lovečtí psi jednoho souseda. Hledala jsem ji půl dne, našla už utopenou. Na stavbu jsem jezdila jen několikrát týdně😔

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:15:41 xxx.xxx.89.92

U nás si zatím sousedé ještě pomáhají hodně. Mamka má fajn sousedku, se kterou si pomáhají navzájem(sousedka je o 10let mladší) mamka je léta vdova, sousedky muž není věčně doma, tak se musí taky spolehnout jen na sebe. Já tady mám teď samé mlaďochy vedle k dědině, ale v ulici, ve staré zástavbě, si taky vycházíme se sousedy vstříc. Už jsem psala, že u nás se vůbec nekrade, tady většina roky neměla ani oplocené pozemky, ploty začínají postupně stavět spíš kvůli tomu, že si pořizují zvířectvo(i my jsme měli kvůli tomu, že byli v plánu psi a kočky)

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:08:38 xxx.xxx.89.92
Coudas:

Tak dík… 🤭

Trvalo mi asi 5minut, než mi došlo😜 Sem se přehlídla no…🙄😛

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:06:28 xxx.xxx.89.92

Coudas, spočítala…hmm, já bych si nespočítala ,,ani nákup"😏 Moje znalosti matematiky končí někdy ve třetí třídě(velkou násobilku už jsem se nenaučila👎) Na to se pak blbě navazujes tím dalším🙄 Pak jsem se naučila ještě počítat rovnice a procenta a…neumím už ani jedno, protože jsem to cca 20let k ničemu nepotřebovala🙄 Takže když někdo vzpomene učení, tak pro mě je to: hm a to je co? 😏

lesnizinka
lesnizinka 27.01.2025, 11:00:53 xxx.xxx.89.92

Ještě k tomu rovnání…pošlete ji sem! Já včera veslovala(vesluju obden) a nějak mi to ale vůbec nesedlo, vyšla jsem polomrtvá, ráno mi nějak líp nebylo, cvičení šlo ztuha a nakonec jsem si nějak natáhnula bok. Když jsem pak šla na obchůzku mě to táhnulo, šlo se mi blbě, sotva jsem domů dolezla🙄 Teď jsem hodinu drhnula kuchyni, šílený binec, tři dny jsem na ni nešáhnula🙄 Stříkala kytku, protože jsem si ji asi přinesla s vlnatkou (či jak se ta potvora chlupatá jmenuje😎) Musím jít spočítat k sousedce ovečky(a slepice)😉