to já uměla i piruety🤭(teda nic moc,ale ze 2 otáčky se zvládly)"přešlapování" doleva i doprava👌..otočku za jízdy..Už jsem to tu možná kdysi psala,že jsme měli za dědinou zamrzlé celé pole..takže prolomení ledu nehrozilo..Maximálně “vzdušák”,kdy člověk zajel do té bubliny..ale zima bývala ještě zima,takže pár měsíců se bruslilo..i na házenkářském hřišti (měli jsme silnou základnu-na dědinu-holky se dostaly až do krajského přeboru)..chlapi v noci polévali a dělali led-bylo po škole do večera plno děcek a večer chlapi hráli hokej..v boudě se podával čaj s rumem..🤗Starší holka hrála už ve 14 za dorostenky..Učitel Horenský to bral velice zodpovědně…Jako malá jsem měla ještě ty kačenky na klíček-padalo to..odrážely jsme se o šroubky..A já neměla žádné krasobruslařské..jakési,po někom,přišroubované na komisňákách…Ale s Helou jsme se učily kreace..i kanady po bráchovi-ty,co jsi Bubbyro asi chtěla,hm?🙏Pak už s děckama jsme jezdili do Uničova na stadion..Ještě před pár lety,plus mínus v 60.jak jsem bydlela v Olomouci,na Dolním náměstí bývalo před vánocema kluziště..Jsem zvládala-to nezapomeneš…Jenže mumraj,jezdilo se dokola vletělo do mě děcko.já gecla na prdel,narazila si kostrč..a usoudila jsem,že se nenechám na stará kolena zmrzačit,tak jsem sportování zanechala🤗Plánuju si nafoukat kolo,a aspoň sem tam vyjet…ale nevím,nevím..holka mi ho chce sebrat,že jsem loni 2x spadla..seskočila jsem,ale jaksi blízko kola a přepadle jsem přes něho..Myslíte,že to auto zastavilo?a pomohlo stařence?prdlajs..kromě modřiny na žebrech-o košík,se mi nic teda nestalo..ale do třetice se můžu domlátit..mám galusky,a ten metrák přece jenom to kolo zatěžuje..cítím,jak se pode mnou vlní🤭🤔
Nezaujalo mě to. Jako oddychovku jsem si dnes pustila Přání smrti s Willisem. 😊 Má to i lepší soundtrack.
taky to chci sdílet,hm? srdce jsem přestala sledovat asi ve 2-3.díle(nepochopilajsem,když za ním přišla,že by chtěla,aby “to”bylo mezi nima jako dřív,a když jí následně políbil,tak ho lištila…tak co vlastně chchtěla??)….ale tahle hudba se mi celkem líbí….
kašlu na všechny krasavce a bohatýry😊..je to všechno jedna banda..Už si chci dělat co chci a kdy chci.…Ale hlavně,abych si časem vůbec vzpomněla,co vlastně chci dělat🤭😄 a proč to chci dělat🙏
včerejší odpolední Jizerky - z Ferdinandova údolím Velkého neboli Černého Štolpichu nahoru a přes vrchol Ořešníku dolů. Místy zcela bezsněžné předjaří, místy zimní ledová klouzačka…
Na té poslední fotce je vidět, jak vysoko na vrcholové skále jsme chvíli před tím byli
ty fotky,jak prokukuje sluníčko🤗..nebo ty stíny na skále..na 12.fotce..Na 4.-nahoře ty stromy ozářené sluníčkem!!..to je prostě boží😇 a na poslání do soutěže🙏I ten výhled..mě se nikdy nepovedla tak ostrá "panoramata"🤭i ta první…prostě všechny,jako vždy👍..Zrovna v Dobrém ránu zpívaly písničku “Řeka” Klára Vytisková s Janou Kirchner…Brodily se říčkou(potůčkem )v lese..krásná příroda taky-jak u vás….Balzám na duši😇dobrý start dne…Venku druhý den pošmourno-to nemám ráda😟
Musím taky hodit do země cibuli, ale to ten zvýšený záhon musím nejprv naplnit a pak teprve zasadit cibuli. A ještě bych potřebovala hodit další várku cibule do země, to nevím nevím, zda ustojí, v zemi mi nikdy cibule nešla, ale když už tu sazečku mám, tak ať se snaží, no.
Já to jaksi přeskočila🤭a několik příspěvků před tím…Tak jak jsem to četla všechno od začátku,tak mi to došlo…Už asi mi leze za krk ten Němec😊
Buggyro-a v čem jsi tu cibuli teda pěstovala,když né v zemi? v truhlíku?,,jo,teď mi to došlo-v tom vyvýšeném záhonu? není to to samé?.nebo v něm máš navíc nějaký substrát?
Coudas-tak i kvítečka tam máš…ty kaskádové věci se mi líbí🤗ještě nějaké to jezírko🙏
Jsem ztrhaná jak borůvka..Včera se otvíralo po zimě “hladové okno”,byly slevy-burgry za 100.-No nářez🙏 Tak jsem si mákla..Nejsem už zvyklá,ale potřebovala bych pohyb častěji..Kolena mi bolí,ale to už včera,asi fakt to bude změnou počasí…
já musím zaklepat,ale na jaře mi sestra píchla na pneumokoka,že jsem měla celkem blbý covid,tak že je to dobré na plíce. a ukecala očkování proti chřipce…tak se mi to zatím vyhýbá😇..kolem je dost lidí nemocných..
Raduš-já totiž sbírám i ty odstřižky..už mám něco posešívané-nepravidelné-na to moje křeslo..ale to ještě musí počkat..Pak jsou ještě 2x6-8cm,ty se našijí do pásů vedle sebe,vyperou se v síťce na podprdy a pak se vykartáčují..a vznikne z toho takový barevný,třeba polštář,nebo díl tašky-chlupatý…Na to ještě nemám dost odstřižků..🤗
No a na tohle jsem posešívala dlouhý pás nastříhaných proužků-barvy,jak vycházely..a pak jen jsem to nastříhala do té délky-buď jak buď,kam se to sejde..A v tom je ten vtip..Není to tak složité..
já atletiku taky nedělala,ale makala jsem od 13 v kolchoze každé prázniny a po škole taky..na stáří u pásu těžké balíky..takže si nemyslím,že by ta záda(a pohybující se ploténky) mohly být tím,jak brzo jsem chodila(to ani nevím kdy).
.A s těma příkrmama u miminek?..od 4 měsíců jsme dávali lžičkou šťávu z mrkve(my měli domácí zeleninu,takže nehrozily žádné alergeny-to je fakt..)Od 5-6 banán namačkaný vidličkou,aby si zvykali na tužší stravu..polívečky taky namačkanou zeleninu a brambory…Na jablíčka byla taková skleněná rybička na šprtání🙂žádné mixování do flašky..
my měli ještě i pověšené hopsadlo mezi dveřma, dávala jsem tam děcko-větší-co už lozilo,na čas,při vaření,když jsem ho nechtěla mít pod nohama v chodítku, a postýlka se mi nevešla do kuchyně …Dávala jsem tam ještě polštářek za záda..Pamatuju si,že v chodítku lítal(už chodil)po bytě-nemusela jsem ho držet za ruce..Se držel sám za to madlo..A když chodil kolem konf.stolku,tak jednoho dne si vzal do ruky hrnek,otočil se,a sám šel do prostoru..To byla událost😇.Hlavně,že se něčeho držel..😀Tak to prostě kdysi bylo,a nemyslím si,že by to zanechalo na děckách nějaké následky..Každá doba má něco…🙏
děvčata,moc děkuji za názory👍 3:1..Já hledala pásek z riflí,že ho našiju jako nahoru i s poutkama a knoflíkem...Všechny dlouhé,a sešití by to asi narušovalo....a objevila jsem tohle,je to z dětských riflových šatů..přesně sedí délkou..tak jen jsem to zkusila navléct na ten šev....spona se mi teda osobně moc nelíbí…a celkově asi bude decentnější bez…ale ještě se zeptám i Petry..
Vyfotila jsem 2 varianty…Dnes jsem vytvořila konečně sousedce tu kabelku..Ten opasek jsem tam jen tak dala,jestli…nechám to stejně asi na Petře,opasek bych pak přichytila…Je pevná,vyztužená..na magnetku..
Já myslím, že to nebylo tahem za ručičky, tedy ne jak hadrovou panenku, ale dítě se aktivně ručičkami přitáhlo a posadilo. Drželo se samo za prst dospělého každou ručičkou… Sílily ruce i břišní svaly…
No nic, mladým bych se taky snažila do toho nekecat, ale byla by to muka 🙂.
i držení hlavičky..posilovaly se svaly na krku,když se dítě samo přitahovalo..Moje dcera vůbec nelezla,sedla si jednoho dne v postýlce a ase za šprušle,a učila se chodit kolem dokola..A kluk ,ten zas lozil dost dlouho,než se postavil u konferenčního stolku a začal chodit kolem..Každé děcko je jiné…Za nás se muselo při chování držet zádíčka podložené rukou do roviny…a teď se děcko drží schoulené do klubka..nechápu..